Korkade misstag


  Träningen igår kväll gick åt h e l v e t e. Jag fattade inte varför, men kom på det klockan 22.30 när jag åt min supersena midda efter min supersena träning. Jag hade ju inte ätit sedan lunch… Men sen kom jag på något ännu värre – jag hade inte ätit lunch eller frukost. En hel dag gick och jag glömde av att ÄTA. Det är en omöjlighet om man heter Elaine Eksvärd. Men förklaringen var att jag var så äckligt nervös inför talet i Nyhetsmorgon att allting som hände efter det gick sådär. Min hjärnkapacitet för dagen hade förbrukats. Inte undra på att jag mådde så dåligt på gymmet, det tog mer än det gav att träna. Jag gjorde inte ens det sista setet för att jag hade ont, inte träningsont utan ont i magen. Gustav blev irriterad på mig, mest för att det är dåligt för mig och Evelyn med matmisstag. Det får mig att tänka på folk som svälter sig om dagarna för att gå ned i vikt. Stackars arma kroppar, inte mycket styrka byggs på luft. 🙁

/Elaine, hoppar på tåget till Gävle tillsammans med Evy och Gustav.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Korkade misstag”


 1. Saga skriver:

  Hej!
  Tittade precis på ditt tal i nyhetsmorgon och det var så bra! Själv är jag lite nervös inför en kommande arbetsintervju, har du några tips för hur man bäst ska framställa sig själv? 🙂

  Tack för grymt bra och inspirerande blogg!

 2. Jag körde med ”inte-äta-då-blir-jag-tjock”-grejen en kortis på högstadiet (var mobbad och de sa att jag var tjock… var jag inte alls, fullt normalstor tonåring) men alltså, min hjärna funkar inte utan ”bensin”. Fick ont i huvudet och kunde inte koncentrera mig, obra när man går i skolan liksom…
  Min hjärna funkar inte utan sömn heller men det kan jag inte styra över tyvärr…

  Hoppas du och familjen får det bra i Brynäs.. eller förlåt, Gävle! 😉 😀

 3. Linda skriver:

  Vart i gävle ska du prata? 🙂

 4. Diana (La Madre) skriver:

  Åh den där känner jag igen, man tänker inte på vad man ätit och när, ibland, och så tränar man på det, höll på att svimma en gång. :/ Suck..
  hoppas ni får en fin dag, trevlig resa.

 5. Inredningsinsp skriver:

  Jag blir helt galen av att inte äta, surkärring med andra ord. Jag glömmer ibland och det är alltid min make som påminner mig.

 6. Malin skriver:

  Jag är tyvärr en i mängden av massorna som svälter mig för att gå ner i vikt, trots att jag egentligen vet bättre, men inte HUR jag annars ska göra…
  Förra sommaren gjorde min matvägran att jag vägde 52 kg till mina 176 cm, men ändå var kärlekshandtagen och putmagen kvar…
  Snälla Elaine, du sa att du nu är i mål i vikten och kommer ta bort handtagen på gymmet, men hur?
  Snälla hjälp oss okunniga självplågare hur vi ska göra istället för att svälta oss, eller fråga David snällt om han kan ge oss några tips?!

  Bor nära Gävle och hade blivit riktigt glad om jag träffat dig på stan, då hade jag absolut gått fram och kramat om dig och tackat för att du är den du är och delar det med oss <3

  • Anna skriver:

   Det finns massor att läsa på nätet! Några som skriver bra om träning, kost och ätstörningar är Trend och träning- Anna och Pt Fia.
   Och förökar att fokusera på välmående och hälsa istället för vikt och hets.
   Lättare sagt än gjort, men lycka till!:)

  • Hanna skriver:

   Oj herregud, snälla du sök psykologisk hjälp, det där låter som ätstörningar. Du ser inte klart på din kropp, den vill såklart inte förlora det lilla fett den har kvar om du redan är så underviktig.

 7. esterii skriver:

  Men oj, då är jag inte ensam att glömma äta…

 8. Jag glömmer det mesta sedan jag fick barn. Att äta är väl givet men att duscha har blivit nya grejen. ”När duschade jag sist?” undrar jag ganska ofta.

 9. Jag har nog aldrig glömt att äta…. Eller jo, i tonåren när man bodde i ett litet samhälle och besökte en storstad och shoppade järnet, då fanns inga tankar på mat! Annars är jag alldeles för duktig på att äta 😉

 10. Lotta skriver:

  Du var grym i TV4? älskade ditt tal och kom verkligen på mig själv med att se din farfar framför mig:)

 11. marlene skriver:

  Du gjorde ett superbra framträdande i TV4! Mycket inspirerande. Kram

Lämna en kommentar