Det går inge bra det här


Det tillfälliga resedokumenten åt Evelyn räckte inte. Vi fick och till Spanien men nu får vi inte lämna landet. Kändes som att vi försökte smuggla ut vårt eget barn, men på nåt sätt är jag ändå tacksam för att reglerna är så hårda för barnens skull.   Men det hade varit snällt om de hade berättat det innan vi lämnade Sverige. Jag tycker mest synd om Matheo. Vi har sagt att vi ska hem i tre dagar nu. 
 Jahopp, då blir det mot den svenska ambassaden här i Madrid och hoppas att de kan hjälpa oss. Annars vettefan vad som händer, blir vi kvar här med vår ”identitetslösa ”dotter.

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “Det går inge bra det här”


 1. Joanna skriver:

  Elaine, det var många som påpekade detta innan Ni åkte. Men men.

  • Joanna skriver:

   Jag menar att det var många som sade då att det blir problem och att det är bättre att invänta ett pass. Men antar att Du inte läste alla kommentarer eller hoppades på det bästa.

   • Exakt det man vill höra i en sån här situation, jajjemän!

    Antar som kommentar nedan att det har o göra med att flygresan blev via Heahtrow.

    Usch, hoppas det ordnar sig! Massa kramar till er!

    • Joanna skriver:

     Men lägg av, vad ska man skriva, stackars Er! Det är klart det är synd om dem. Men man måste göra research innan känner jag, och det var ju ingen panikresa, de kunde ha väntat!

     • Hmm skriver:

      Joanna: Du kunde ha väntat med ditt told you so tills efter att problemet var löst. Gissar på att de sparkar sig själva hårt nog som det är utan att du spär på, tror du inte?

     • Joanna skriver:

      Hmm… Snälla lägg ned! Varför dela med sig, bara för att få höra lovord! Orkar inte med dessa bloggpoliser hej då!

     • Hmm skriver:

      Högermarginalen menade jag så klart 😉

     • Hmm skriver:

      Jonna: Svara längre upp i kedjan då det inte går att läsa ditt svar nedan. Jag ser att du kallar mig för polis och att du ber mig lägga ned. Spännade då det är just detta som jag säger till dig att göra. 🙂
      Jag tycker du ska sluta strö salt i folks sår. Framförallt hos folk du inte känner.
      Du verkar vara en sådan som när ett problem uppstår så börjar du med att peka finger på vems felet är istället för att lösa problemet och sedan när allt ordnat sig gå igenom varför något gick fel och hur man ska undvika att det sker igen.

      Ditt sätt är för att inte säga tröttsamt så dessutom kontraproduktivt då man slösar med dyrbar tid och energi på att gnabbas istället för lösa hur man snabbt kommer ur situationen.

      Ett tipps i alla välmening är att du ändar på ditt beteende. Folk runt omkring dig kommer att älska dig för det och du kommer att bli en mycket trevlig partner att leva med inte som nu där du uppfattas som en grälsjuk besserwisser.

      Och ja, jag besserwissrade mig nu. 😉

     • Joanna skriver:

      Hmm..grattis jag i ett nötskal mår Du bättre nu!

     • Hmm skriver:

      Joanna: Hemskt ledsen men jag kan som sagt inte läsa ditt svar till mig. Det verkar som att det är en bugg i bloggverktyget som mama.nu har när kommentarerna kommer för långt ut i vänstermarginalen.

      Ha en fin dag!

     • Hmm skriver:

      Högermarginalen menade jag så klart ?

  • Hmm skriver:

   Nu är jag långtifrån en expert i frågan och jag skulle aldrig råda någon att ta risken, men jag gissar faktiskt på att om de flugit ut ifrån samma flygplats som de kom i genom så hade de löst sig. Jag gissar på att biljettstrulet med bytt avreseort blev en extra anledning för dem att bli misstänksamma.

 2. Helen skriver:

  Om några år kommer ni skratta gott åt denna incident, även om det inte känns så nu! Lycka till!

 3. esterii skriver:

  Tur att du har din prins:) Lycka till Kram

 4. Kat skriver:

  Storbritannien är inte med i Schengen så dit måste man ha pass. Hittar ni ett flyg som går direkt till Sverige så går det nog bättre.

 5. Diana (La Madre) skriver:

  Ah men shit alltså, har ni inte kommit hem än?? Stackar er och fina M. Åh hoppas ni kommer hem snart.

 6. Mama måste utveckla sitt kommentarssystem för hetska diskussioner likt dessa ovan 😉

 7. Anna skriver:

  Klen tröst nu men jäklar vilken lärdom du får av detta! Och så fantastiskt det är att veta att allt faktiskt löser sig till slut. Och för att inte tala om hur kul ni kan ha om detta med M, vilket himla kul barndomsminne 🙂 Namaste

 8. Chatrine skriver:

  Vilken skön attityd – skulle nästan kunna tro att du fått coachning av mig 😉

  Jag håller med nån som skrev här ovan, attans vilket kul minne ni skapat åt er familj. Misstänker att det är just den här händelsen ni kommer bygga ert bröllopstal till E runt 🙂

  Pussåkram

Lämna en kommentar