Alltså, flådig flygplats Zürich


   Här hade jag gärna hängt kvar några timmar för ett glas bubbel om det inte varit för tre saker:

1. Jag ammar.

2. Flyget går snart.

3. Gustav vill ha hamburgare – inte bubbel. 

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Alltså, flådig flygplats Zürich”


 1. Nelly skriver:

  Agree, Zürich e en väldigt bra flyplass å landa på 🙂

 2. Julia skriver:

  Men kan du sluta sprida myten att amning och alkohol inte går ihop. Bröstmjölken har typ lägre alkoholhalt än filmjölk efter ett glas vin. Du behöver inte dricka för det, men att ge amning som orsak är som att säga att man inte vill bada för man precis ätit mat.

  • Tvillinganna skriver:

   Fast de flesta vet väl numera att det inte är nåt problem att dricka alkohol och amma, men trots det kan man ju vilja välja bort alkohol ändå, och känna att ”när JAG ammar så vill JAG inte dricka alkohol”. Var och en väljer själv… MVH en som drack både ett och två glas vin under sin två år långa amningsperiod, men tycker att var och en får göra som hen vill…

   • Julia skriver:

    Jag skrev exakt det, att man inte behöver dricka för det… men att säga att man inte vill dricka för att man ammar är ju bara att ge en känga åt de som vill dricka Och bidra till att ammande kvinnor som tar ett glas = sämre mammor.

    Och nej, jag har inte barn så det är inte mina ömma tår hon trampar på.

    • Johanna skriver:

     Men kan du tänka ett steg längre? Det handlar kanske om något annat än delen som går över k bröstmjölken?

     – vill inte att bebis ska behöva känna doften av alkohol
     – vill inte riskera att inte ha full koll
     – liggammar och samsover och då är alkohol farligt eftersom sömnen förändras.

     osv

     Jag drack inte på ett år när jag ammade. Inte för mängden i mjölken utan för att jag inte på något sätt vill förlora fokus. Att riskera något när man ska upp mitt i natten och vyssa bebis är inte för mig.

    • Tvillinganna skriver:

     Ändå tycker du att Elaine i sitt inlägg kritiserar mammor som dricker och ammar? Lustigt, när jag – som isf borde känna mig träffad, då jag gärna drack både vin och en snaps vid festliga tillfällen under amningsperioden – absolut inte tolkar texten så.

  • Jessica skriver:

   Det går över till viss del, även om det är lite … Förstår själv inte hur man kan lita på de nya rönen då det ändrats fram och tillbaka !!

   Sen att vara salongberusad med sitt spädbarn, obehagligt…
   Men det va mina åsikter det 😉

   Hade Eleine skrivit att hon gärna tar ett glas vin eller två när hon ammar så hade folk blivit vansinniga, svårt att tillfredsställa hela gruppen!

 3. Anna skriver:

  Åh, det var så kul att träffa dig (på toaletten, njaha)!!! Jag vart så starstruck, visste inte vad jag skulle säga, så gjör der nu istället: Älskar din blogg, den är varm, den ger mig tankeställare och roliga stunder och jag får träna på min svenska <3
  Hoppas ni har en bra resa hem nu (äntligen)
  Kram

 4. Diana (La Madre) skriver:

  ha ha det tredje var ju förjävligt att han inte kunde välja bubbel istället 😉

 5. Linda skriver:

  Vad fint du skriver om att du lär dig av hur G reagerar på ditt misstag!

  Jag håller med om att det onödigt är att onödigt att vidare sprida myten om amning och alkohol. Sen tycker jag förstås inte att man ska vara berusad när man sköter sen bebis, men det har inte med amningen att göra. Jag tycker att det skulle synd om mammor som vill amma låter bli, eller slutar före de vill sluta, pga detta missförstånd. Läs gärna på eller klargör dina tankar, om jag får önska.

  Tack för att du är en bra förebild i att våga amma där man är!

 6. Ylva skriver:

  Alkohol = procent i flaskan -> promille i blodet -> vad-nu-enheten-heter-som-är-mindre-än-promille (orkar inte googla) i tuttmjölken. Du måste alltså vara minst alkoholförgiftad (troligen död) innan bebisen öht märker av alkoholen. Så länge du inte blir redlös och tappar all sans av ett glas öl/skumpa så kan du gott dricka det (om du är sugen dvs).

  /BVC-tant in the making

 7. Charlotte skriver:

  Hej! Inte läst alla dina inlägg Elaine men brukar kolla in då och då! Gillar dig! En fråga , varför tycker du inte du kan dricka bubbel när du ammar ? Jag ammar och dricker ”som vanligt” ( för mig alltså, kanske mer än många andra) alltså delar en flaska vin m min man osv .. Det är väl inte amningen i sig som gör det utan mer att du har bebis och en son att ta hand om samt att du verkar mån om din hälsa och träning som är skälet, eller ?? Man kan ju amma och dricka alkohol utan att det påverkar bröstmjölken nämnvärt. Andra konsekvenser kan det dock ha, som att man inte ska vara berusad och ta hand om bebisar. Det är nog en olycklig kombo…:)

 8. Fia skriver:

  Ok, punkt 2 lär som en hyfsat vettig anledning att skippa ett glad bubbel

 9. Sofia skriver:

  Har det gått från att man inte ska dricka alkohol vid amning till att man SKA dricka alkohol vid amning?
  Jag tycker varken mamma eller pappa ska dricka alkohol när man har spädisar i sin vård oavsett om barnet ammas eller inte! Och ja, jag moraliserar över att behovet av att dricka alkohol är så otroligt stort att man inte kan avstå under bebistiden.

  • Sara skriver:

   +1! Förstår inte heller denna hets. Personligen tycker jag det inte ser bra ut när man ammar/tar hand om ett barn samtidigt med ett glas vin i handen. Skiter sen fullständigt i att alkohol inte påverkar bröstmjölk.

  • anna skriver:

   Precis! Nu liksom MÅSTE man dricka bubbel när man ammar annars är man en dålig morsa! 🙂 Jag dricker inte när jag ammar eftersom jag blir sjukt trött och mosig av typ ett halvt glas vin när jag har sömnbrist. Och sömnbrist, det har jag jämt just nu. Så är det värt att dricka för att bli ÄNNU tröttare? Hell no.

  • Linda skriver:

   Antingen avser ni anar än vi som har svarat osv, eller så läser ni slarvigt. Jag skrev inte att Elaine eller andra bör dricka när de tar hand om bebis eller barn. Jag önskar mer du förtydligande sin inte byggde på denna myt. Tex ”jag gillar inte att dricka alkohol när jag bär på bebis”.

   Jag gillar gillar inte heller att vara berusad när Kaj är med

   • Linda skriver:

    (forts) jag är med mina barn. Så jag dricker högst 1/2 glas vin. Samma gjorde jag när jag ammade. När barnen var spädisar så drack jag bara 1/8 glas vin, för att jag kände att det räckte. Så inte förespråkar jag är fylla-med-barn. Men förklara inte med en myt. Det gör inte någon nån tjänst.

    • anna skriver:

     Om du läser mitt inlägg igen så ser du att jag lagt dit en smiley vilket indikerar att man skall läsa mitt inlägg med glimten i ögat. Så slappna av!

Lämna en kommentar