Äventyr, burgare och marockaner


Vi tog färden till ambassaden, min solstråle till man tog täten i framsätet.

 På ambassaden fixade vi både pass och nya biljetter. Orkar inte prata om hur mycket de kostade. Jag är tacksam för att vi hade råd och att vi får komma hem.

 I detta nu är vi tillbaka på flygplatsen och väntar på flyger till Zürich. Gustav och Matheo kollar affärer och jag och Evy chillar med en latte. Jag har börjat få svårt för kött igen, stirrar på min burgare och försöker att tänka bort vad det är. Det går sådär…
 Jag har ätit allt som omringar den, förutom brödet som jag inte tål… Förutom det tänker jag på tiden i Madrid. Min marockanska danspartner/hångelkompis jag hade här i Madrid för 14 år sedan. Mickan var min bff härnere och hon hade också nån hot karl, latino, som hon dansade salsa med. Min marockan ljög och sa att han var fransk, som många marockaner i Spanien. Jag låtsades tro på honom men tyckte det var synd att han tvingades dölja det pga diskrimineringen av marockaner i Spanien.

/Elaine, tar en tugga av burgaren och konstaterar att smaken vinner över tanken, denna gång. 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Äventyr, burgare och marockaner”


 1. Aicha skriver:

  Stackarn, skönt att ni äntligen får åka hem till vårt trista väder 🙂

 2. Sofia skriver:

  Elaine, jag är ledsen men du kan inte äta hamburgare som legat på bröd du har celiaki. Du får garanterat med massa brödsmulor och det är dessvärre tillräckligt för att skada tarmen. Som du vet är det inte bra att gå med ständigt skadad tarm, även om man tycker det bara är lite gluten i taget. Det är viktigt att vara jätteförsiktig även med kontamination. Ett annat ex är att undvika friterat som är friterat i samma olja som sånt med gluten. Ta hand om dig!

 3. frihetenärhär skriver:

  Res er för Louise Andersson Bodin!

  https://www.youtube.com/watch?v=ymhmZrXWcGg

 4. Ullis skriver:

  oh, vilken resa! Blir svettig av att läsa om det! 😉
  Tur du har en förstående och peppande man! 🙂

 5. Diana (La Madre) skriver:

  Men jisses, hoppas allt har gått bra och att ni får komma hem idag! Vilken himla resa ni tagit för bara ett litet fel eller vad man ska säga. Men snart så, snart är ni hemma och chillar lite. 🙂 Tur att ni är tillsammasn allihopa också, tänk vad jobbigt att få vara ensam med två barn eller ett barn och hålla på med alla turer.. <3

 6. Helena skriver:

  Åh, precis så blev jag vegetarian men ingen verkar förstå ?. Men jag slutade helt med kött i tolv-årsåldern och sen dess har jag inte ångrat mig mer än att det känns jobbigt när man reser till länder med begränsad matkultur pga fattigdom. Då finns inte alternativ på samma sätt, men man överlever allt på ris med grönsaker i någon månad om man inte har nåt val….

Lämna en kommentar