Ny design fifan och tacksamhet


Bild 2015-07-09 kl. 16.51Yo peps! Det är ny design här på bloggen och jag är lite nyfiken på vad ni tycker. Älskar vi det? Hatar vi det? Hur smidigt är det? Jag saknar våra hjärtan och sen skulle jag vilja kunna hjärta kommentarer. Det är alltid kul att visa uppskattning åt er som skriver kloka, roliga, you-name-it-saker i kommentarsfältet som jag tycker är Sveriges bästa fifan.

Vi har bokat hemresa by the way. Det blir i slutet av juli. Vi har fått upp rutinerna så bra, jag har köpt en tacksamhetsbok så att jag inte klättrar på väggarna i lugnet utan lär mig att vara tacksam. Fem per dag ska jag skriva men det blev åtta igår och jag mår redan bättre. Självterapi på hög nivå och jag mår redan mycket bättre tack vare Marie. Testa ni med.

Bild 2015-07-09 kl. 16.56

Några av sakerna jag skrev igår:

Tacksam för att…

Jag känner mig trygg och lycklig.

Matheo gav mig två pussar på munnen och ville att jag skulle lägga honom

Att Gustavs och mitt beslut om att vara mer kärleksfulla i vår uppfostran till Matheo gav resultat

Att Paula och Hugo bjöd över oss på fredag

Att jag kunde skriva på boken utan att tänka på den när jag skrivit klart

Att en bloggläsare sa att hon saknade Elaine som skrev tacksamhetslistor

/Elaine, älskar att hon inser hur rufsig hon ser ut efter kortet är taget och att hon skiter i’t.

Bloggvännerna har ordet

46 svar till “Ny design fifan och tacksamhet”


 1. Alice skriver:

  Jag saknar också hjärtan, men annars gillar jag nya design hyfsat. Känns lite väl avskalad och vit kanske… 🙂 Tacksamhetslistor är så bra! Jag har gjort en liten enkät i google drive som jag fyller i varje dag för att se så jag uppnår mina mål. Jag har t ex mål om träna tre gånger i veckan, och varje dag kryssar jag i om jag har gjort det eller ej. Superbra tips om man vill få uppfyllt sina mål! I alla fall, det jag skulle komma till var att jag i denna enkät också fyller i tre saker jag är tacksam för varje dag. Väldigt bra för välbefinnandet 🙂 Ha det så fint i España!

 2. m skriver:

  Vi hatar nya designen.

 3. The Futurista skriver:

  Vad fint med en tacksamhetsbok! Livet blir verkligen hundra ganger battre nar man lar sig att vara tacksam. Det finns alltid nagot att vara tacksam for, hur otrevlig ens situation an ser ut. Livet blir alltid battre nar man far perspektiv pa saker och ting. 🙂

 4. Jenny skriver:

  Blir så glad av din blogg Elaine!

  Jag kikar in här minst 3 ggr/dag och älskar framförallt din signatur nedtill av blogginlägget. Den lilla raden i slutet av ett långt eller kort inlägg, den gör allt!

  /Jenny, önskar att Elaine ska fortsätta med sina underbara signaturer.

 5. Ellis skriver:

  Tacksamhetslistor, tacksamhet och reflektera över allt man har är så bra för själen.

 6. Emelie skriver:

  Snälla skriv mer om hur ni tänker kring kärleksfull uppfostran och hur ni använder den i vardagen!!
  Kram!

 7. Carro skriver:

  Jag tror jag rent utav älskar dig Elaine, du är en sån fantastiskt underbar människa. Jag började läsa din blogg för ett litet tag sen. Då jag är nybliven mamma och verkligen hatade min kropp och jag har nu börjat mer och mer att acceptera den tack vara dig och dina kloka ord och inställning. Tack för att du är den du är!
  Kram på dig!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Men alltså fina människa, tack snälla! Du anar inte vad dina ord värmer! Snart går du från att acceptera den till att älska den, säg lite snälla saker varje dag så går du nog vägen. Precis som mina tacksamhetslistor varje dag så kan du säga två snälla saker till kroppen varje dag. Kanske en gång på morgonen och en på kvällen i samband med tandborstning. Även om du inte menar det du säger så kommer du känna glädjen av att höra dig själv säga det. Det var så jag gjorde.!stor kram

 8. Pia skriver:

  Rätt tråkig design om du ursäktar. Saknar att kunna hjärta kommentarer.

 9. Louise Larsson skriver:

  Tacksamhetslistor är det bästa! Designen är väl okej, kanske inte något de hade behövt utveckla kanske.. Hade snarare sett att mama la krut på att ordna upp prestandan så den ständiga segheten kunde lösas ut (på hela sajten, inte bara din och andras bloggar) och rättade alla buggar (tillkom flera nu i designbytet också ser jag) Men du och dina inlägg är lika bra för det 🙂 Mvh tekniknörd

 10. Tacksamhet <333

  Designen är lite IHOPTRYCKT. Känns som om webb-versionen försöker vara mobilanpassad, haha.

 11. Elaine, jag måste förresten berätta, jag får så ofta höra av bloggläsare jag pratar med eller träffar ”jaa jag hittade till din blogg via Elaine”. Jag är tacksam för din blogg på väldigt många plan med andra ord :))) Kram!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Goa människa, jag är tacksam för att du läser den! Du lät toppen på radio btw och folk har rätt vi låter lika! Webbsystrar ska väl låta lika! 😉 ❤️ puss!

 12. Fru Minimalist skriver:

  Kul att du hittat tacksamhetsrutinen!

  Jag och Herr Minimalist har som vana att majoriteten av veckans kvällar berätta för varandra strax innan vi ska sova, vad vi är tacksamma för. Oftast är det saker vi reflekterat kring eller upplevt under dagen, stort som smått; att någon på jobbet var hjälpsam, att vi är friska eller friskare, en fin kommentar på bloggen, en god eller trevlig lunch/middag, att det är fredag, att vi fick en specifik uppgift avklarad, att partnern gjort något omtänksamt, att vi tränat eller bara att solen sken idag. Det mest positiva med tacksamhetsövningen tycker jag är att även små positiva saker lyfts fram, för det är ju ändå dessa små vardagliga saker som i slutändan utgör livet.
  http://minimalisterna.se/hur-tacksam-ar-du/

 13. Gulledu alltså!! I guess so! 🙂

  Nu slog mig en till sak med designen, GRAVATAR! Det skulle vara kul med bilden bredvid namnet om man valt att lägga till den via Gravatar 🙂

 14. Karin skriver:

  Jag saknar en väl synlig ”hemknapp”. Jag smyger ofta runt och läser kommentarer och blippar hit-och dit och till slut är jag borttappad och behöver bara hitta hem igen 😉 Hehe!

  Jag älskar ditt rufs, så himla härligt ser det ut!

  Kram

 15. Anna skriver:

  Jag gillar inte att du svär så mycket. Förlåt om jag låter som en gammal tant, men jag kan inte ta till mig texter när det är svordomar.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Ingen fara, har inte reflekterar över det. Lovar att bättra på mig om jag får behålla ”fifan”. 🙂

 16. Emma skriver:

  Såååååå tråkig font, Times new roman eller? Så boring när det finns så många fina.

 17. Ruffie-Lina skriver:

  Jag tycker fortfarande att det skulle vara SÅ kul med en bildfunktion till sin kommentar 🙂

  I övrigt, lite trisst design kan jag tycka.. Gjorde liksom varken till eller från jämfört med den förra designen. Som någon sa, känns lite ihoptryckt och trång liksom.

  Kram!

 18. Linda skriver:

  Åh tack, jättebra att bli påmind om tacksamhet! Jag har varit grinig den här veckan över skitsaker i vardagen, behöver skärpa mig!

 19. Emma skriver:

  Tack för en väldigt inspirerande blogg utan att ha följt den tror jag inte jsg besökt gymmet i gravidvecka 28! Tack Elaine!

  Saknar förövrigt hjärtanen. Annars gillar jag bloggens enkla men stilrena design.

 20. Elin skriver:

  Jag gillar! Dig och design:)

 21. Ruffie-Lina skriver:

  Jag tror inte det, har aldrig sett den funktionen nånannanstans.. Men hoppas på att era tekniker uppfinner det!

 22. Anna...sexbarnsmamma skriver:

  Åh, vill oxå veta hur ni tänker/gör med en mer kärleksfull uppfostran:) man kan alltid lära sig nya saker/sätt!
  Surfar jämt med mobilen o nya designen funkar fint!
  Kram Anna

 23. J skriver:

  Vi har hittat världens bästa strand här nere! Så otroligt långgrunt och varmt och härligt i eftermiddagssolen och perfekt för oss som har lite spridda åldrar på barnen för vår yngsta plaskar runt och våra stora snorklar efter fiskar:) Säkert ett ställe som din son skulle gilla!:)

 24. Hmm skriver:

  Hej på dig!

  Test 🙂

 25. Hmm skriver:

  Fungerar fortfarande inte för oss som kommenterar att svara andar på deras kommentar 🙁

 26. esterii skriver:

  För mig duger det finemang, är inte så noga med ytterligheterna, men fungera ska det ju..Irriterade besökare är kanske inte att leka med.. Hurrarop till dig från Norra Polcirklen .. Hej heja och alltid go girl. Du börjar bli en av mina förebilder.. knäppt har aldrig träffat dig ,men det känn i magen, så jag får lita på det:)

 27. Karoline skriver:

  Blir nyfiken på ert tänk kring uppfostran. Har själv en lille på snart 17 månader och jag läser gärna lite tips och råd ang uppfostran. Vad ändrade ni i er uppfostrans strategi? Om du vill dela gärna med dig! Tack för en fantadtisk blogg

 28. GIsela skriver:

  Hej! Jag saknar klockslaget när inlägget skrevs. Tyckte o tycker det är kul att veta när inläggen skrivs (fånigt kanske – men det saknar jag). Går det att få tillbaka?
  Tack för bra blogg!

 29. Gunvor skriver:

  Jag saknar också hjärtana! I övrigt tycker jag att designen är lite trist och avskalad. I din förra blogg blev jag glad bara av att komma till förstasidan – härlig headerbild med fina färger o s v. Fast det är ju innehållet som är det viktiga 😉
  Jättebra med en tacksamhetsbok! Jag körde en sån under 2013 efter tips från min coach/mentor och den hjälpte mig massor! Lycka till med din!

 30. Theresia skriver:

  Haha… ville just skriva att jag tröttnat på fifan. Har blivit mycket av det på sistone, så nu låter det bara tjatigt och larvigt.

 31. Anne skriver:

  Test test

 32. Hope skriver:

  Måste hålla med Gunvor här, blev glad direkt och fylldes av en varm känsla när jag kom in på förra bloggen. mama är kall, hård och steril som en kulvert, motsatsen till hur jag uppfattar dig.
  Men jag gillar dig, det vet du ju!
  Kram

 33. Ellinor skriver:

  Hej Elaine! Du är en så mysig och härlig människa och jag läser din blogg för du alltid har så kloka råd och tips! Därför skriver jag till dig och tänkte att om du skulle ha tråkigt en liten stund kanske kunde svara på min fråga. Jag har för två månader sen blivit dumpad av min pojkvän jag hade i tre år. Jag vet att det inte är superlänge och vi var inte gifta men jag älskade/älskar honom så extremt mycket fortfarande. Jag kan inte släppa det och jag kan inte förstå det. Vi var varandras bästa vänner och pratade om allt verkligen och skratta/grät/hade det så bra. Han säger att det är hans känslor och att han känner att nått saknas men vet inte vad. Han vill vara själv. Jag kan verkligen inte förstå det och jag känner inte nån mening när man inte får dela livet med den man vill längre.. Vi bråkade inte alls ofta och hade det inte dåligt på det sättet. Jag pratar med kompisar men de förstår inte riktigt för de har aldrig hänt dem och nästan alla är i förhållanden nu. Du har alltid så kloka råd så jag tänkte fråga dig om det skulle vara så att gustav plötsligt sa samma sak till dig (helt annan situation men bara för att ta en person du kan relatera till) skulle du känt som mig, helt meningslöshet eller skulle du känna att om personen inte vill vara med dig är det ingen mening att vara ledsen över det eller har du några råd? Eller hur skulle du tänkt? Alla säger att det kommer andra killar osv. men det är ju just han som person jag saknar och vill dela saker med. Ingen annan, ingen kan ju ersätta just honom..

 34. Cecilia skriver:

  Blir väldigt bra i iPad, till skillnad från många andra bloggar. Men gillar också att kunna hjärta inlägg och kommentarer 🙂

Lämna en kommentar