Kommer jag ha nån ursäkt i framtiden?


Jag ogillar som ni vet all träning som shamar de som inte tränar. Hela den här ”det finns inga ursäkter” eller ”Jag har fem barn och sexpack – vad är din ursäkt”. Sådana meningar gör mig förbannad. Jag vill svara att Min ursäkt är att du luktar anus. Men jag scrollar bara förbi sådana inlägg. 

Men jag gillar heller inte de som shamar oss som tränar. Som projicerar alla möjliga intentioner bakom vår strävan till hälsa och välmående, när vi bara dokumenterar vår livsstil och inspirerar de som inspereras av sånt. Jag inspireras av det! Victoria Skoglund till exempel, hon är en av mina favoritmänniskor. Hon är inte bara drottning i trädgården, hon är sjukt vältränad också. 

47 år och stark som få! Jag vill bli som henne när jag blir stor. 

Vi pratade om det i telefon häromdagen och jag sa det att: Lägg upp lite träning, jag vill se!”

Victoria: Nej, då får jag kommentarer som säger att jag bara vill visa upp min kropp och det gör mig ledsen.

Jag: Jävla människor…

Varför shama varandra? Varför jämföra oss med varandra? Jag jämför mig med en tjej och det är Elaine Eksvärd. Dagen innan hon födde gjorde hon mig väldigt stolt. Med noll motivation gick hon till gymmet när hon var i 40:e veckan, 4 dagar från beräknad födsel, 1 dag från när Maggan faktiskt kom. Hon rodde 5000 meter och styrketränade. Jag blev tvungen att dokumentera det hela för framtiden. 

 

När jag känner mig omotiverad och trött i framtiden så kommer jag ta fram denna bild och ha ett snack med mig själv: Elaine i gravid i 40:e veckan gick till gymmet trots låg motivation – vad är din ursäkt?”

Tävla inte mot andra, tävla mot dig själv! Jämför dig inte med andra, jämför dig med dig själv? Varför? För att det kommer få dig att må så mycket bättre. Du kommer inte shama eller låta dig shamas. Du kommer göra tummen upp åt andras livsval och dina egna trots att de är helt olika. Men är vi lyckliga på olika vägar så är ju det All goood! Chillax! 

På måndag ska jag börja min väg tillbaka till styrkan och ännu starkare. Jag ska bli av med vikten och omvandla den till muskelvikt. Det mesta kommer att dokumenteras på instagram för er som är nyfikna. Men det är ren motivation – no shame in the game.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Kommer jag ha nån ursäkt i framtiden?”


 1. Filippa skriver:

  åh, detta är SÅ bra. TACK. Så fort JAG är frisk ska jag se till att göra mitt liv till det jag vill, inte till hur andra har det eller ser ut. Så lätt att glömma när man t.ex inte KAN träna och då inte heller orkar göra annat som gör gott för kroppen.
  Du är grym!

 2. LinaH skriver:

  Jag blir genuint lycklig av att läsa din blogg. Det är som att jag inte hade kunnat säga det bättre själv. Alltid se till mig själv och vad JAG vill med mitt liv är så förbannat viktigt för mig, det är bara synd att vissa människor inte förstår eller har kommit så långt i sin process eller hur man ska uttrycka det.

  Tack Elaine, på riktigt!

 3. Em skriver:

  Såhär är det. De som tränar är jätteglada och är stolta och vill så gärna visa att träning is the shit. De andra som inte har kommit igång tycker det känns jättejobbigt när de omsvärmad av bilder överallt på tränade människor. Så kommer det nog alltid vara. Svårt att hitta en lösning på det såhär i mediesociala tider. Min lösning på att inte bli träningshetsad är att fokusera på att den träning jag gör är inte för att se vältränad ut eller något sådant, utan för att slippa få ont i kroppen.

 4. Sarah skriver:

  Snälla Elaine, kan inte DU lägga upp mer här, eller på Insta, om hur du tar dig tillbaka efter barnafödande? Sitter här med en 4 månaders kille i famnen och behöver motivation! 🙂

  PS. Tack för en GRYM blogg!

 5. Det här är så viktigt och så enkelt, jättebra att du tar upp det igen. Den enda man någonsin ska jämföra med är sig själv, det blir man både lyckligare och snällare av. Att se på någon annan och bli inspirerad är en sak, och där är inget negativt i det, men att se på någon annan, jämföra och införa en bättre/sämre-värdering leder bara till elände.
  Charlotta

 6. Ellinorwo skriver:

  Kan du inte få med mig. Jag har tappat helt och hållet. Jag vill men tar mig inte dit. Så kan du inte köra en utmaning så du får med mig. Jag behöver komma igång för ryggens skull. Men ja, jag har svårt för att ta mig dit.

 7. Asta skriver:

  Grattis till bebisen och välkommen du nya lilla världsmedborgare.
  Du är grym Elaine och trots att jag lever ett helt annat liv, är äldre å har vuxna barn så är du en sån pepp och inspiration. Jag liksom flera innan har kommenterat önskar bilder och inlägg på din väg tillbaka.
  Kram å njut av varann nu/ Asta

 8. Linda skriver:

  fast vad är vitsen med att meddela jämt och ständigt att man är på väg till gymmet? Gymmar själv och är grymt stolt över framstegen (alltid varit smal o fått platt mage efter att ha fött=goda gener) men varför måste man visa det åt andra? ”se på mej hur duktig jag är” ? Ok. Ibland behöver man få höra att man är duktig – för att få lite pepp! Men DET som människor som inte tränar borde få veta är HUR mycket piggare och mer energisk man blir av att träna. Det är ju nåt otroligt! För att inte tala om livslusten. Man blir glad av att träna. (Inte till att börja med men sen då man fått det som en vana.) .
  Sen hoppas jag att du inte börjar träna redan på måndag…oberoende om kroppen ser ut att ha repat sig på utsidan så är livmodern väldigt skör.

 9. […] på att jämföra sig med sig själv istället för andra? Klicka dig vidare till det här inlägget där hon bloggar om just […]

 10. Sari skriver:

  Underbart inlägg, you go och tack för det här <3

Lämna en kommentar