Maggan trivs bra i magen


Det är faktiskt helt lugnt för min del. Jag har deadline på bok på lördag och två krönikor som ska skrivas. Det enda som dödar mitt engagemang är den enformiga träningen som jag kör varannan dag. Det är SÅ tråkigt. Inte ens bra sånglistor hjälper mig längre. Belöningen är att kroppen i alla fall mår bra efter ett pass hur trist det än är.  

Jag har dock haft kraftiga förvärkar under natten och morgonen. De är inte regelbundna men gör helvetes ont. Jag måste andas så där som man gör när man ska föda och hela magen spänner sig när värkarna kommer.

Det är inte mycket på schemat idag. Barnmorskan i eftermiddag. Skrivstuga hela dagen, sen städa förstås. Vi har ju visning i morgon! Utmaningen är att göra lägenheten lika tom och luftig som på bilderna. Men våra grannar kommer hjälpa oss. 

      

Ja, det är spännande dagar framför oss. Jag längtar efter Maggan och känner för tillfället att jag kan omvandla smärtan till ”snart är Maggan här”. Men Gud vad skönt det är precis efter värken då smärtan är som bortblåst. 

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Maggan trivs bra i magen”


 1. Frökensvårmendetgår skriver:

  Elaine o Elaines braiga läsare. Jag behöver råd!
  Plussade igår, troligen i v 5-6. Inte planerat utan vi slutade med p-piller för 6 v sen o de verkar alltså ha tagit sig direkt. Min sambo reagerade med chock o känslan av att han inte är redo. Dagen efter känns det lite bättre för honom men inte den lyckan någon av oss önskat. Att vi ska behålla plutten är det inget tvivel om. Kan jag påverka hans känslor på något sätt tror ni? Eller tror ni det ger med sig så småningom?
  Tränade ni i vecka 5-6? Jag mår bra o gillar träning så vill inte sluta med det.
  Tacksam för alla råd/svar som går att få.

  • Min personliga åsikt: Du kan säkert påverka han men gör inte det. Du vill väl att han ska gilla läget på egen hand och inte för att du manipulerat han till det? Bäst är att låta han få känna det han känner, prata om det och så kommer det säkert vända längre fram. Det är ganska tufft att verkligen fatta att man väntar barn. 😀

   Träna? Du ser hur E har kört på. 🙂 Kör bara MEN lyssna på kroppen och känn den väl. Jag slutade med träning för jag körde kickboxning och vill inte få missfall av en spark i magen. Men att springa, jogga, styrketräna lätt etc borde inte vara problem. Hör efter med din barnmorska som kommer ha koll på dina värden och allt.

   Grattis och lycka till. 😀

  • S. med punkt skriver:

   Grattis!!! Han är chockad. Det här är det största som hänt i hans liv, gissar jag. Han lugnar ner sig om ett tag och börjar gilla tanken mer och mer (och börjar surfa på familjebilar och barnvagnsmått och trappgrindar och stavmixers). Ska ni vänta på att allt är tiptop, att varje liten vrå av livet och hjärnan är redo så lär ni få vänta länge. Skuldbelägg inte (”du är inte tillräckligt glad, fy, vad besviken jag blir nu!”), vänta.

  • Paulina skriver:

   Grattis! Även om vår första var planerad så blev jag inte särskilt glad när jag fick två streck på stickan. Självklart var det vad jag önskade mig och ville, men jag är nog en sån som får kalla fötter. Det gav med sig! Andra gången var det inte planerat men samma känsla igen: jag vill inte! Det gav med sig en gång till 🙂 Din kille kanske är som jag och får lite kalla fötter och behöver vänja sig vid tanken. Stort lycka till!

 2. Sandra skriver:

  Åh, kan du inte beskriva hur förvärkarna känns – och hur du gör för att ta dem bra? Mvh en som har två veckor kvar och väääntar på förvärkarna

  • S. med punkt skriver:

   Jaa, du frågade ju inte mig och du kanske redan vet det här, men: Alla får inte förvärkar som känns. Jag hade aldrig onda förvärkar under mina graviditeter.

   Magmusklerna/livmodern/någonting drog ihop sig då och då så hela magen blev en hård boll, men det gjorde inte det minsta ont, var bara konstigt. 🙂

 3. Freja skriver:

  Ett namnförslag! Isolde.

 4. Man har nästan glömt bort hur det är att ha värkar men det kommer tillbaka när du beskriver.

  Vad fint ni verkar bo nu, himla härligt. 🙂 Men förstår att ni vill ha större, det ville jag också när barn nr 2 kom.

  Varför kan du inte variera med att promenera, måste du typ styrketräna? Vet inte exakt vad du gör men prova andra saker, som inte är så tungt för kroppen och ryggen.. Det finns säkert en anledning till varför du kör enformigt men jag har missat den. 😀

  Ha en bra dag

 5. Men åh vad spännande! Tittar in här titt som tätt för att se om Maggan kommit! Lycka till!!

 6. Cg skriver:

  Inget kommer här om förvärkar/värkar, jag hade mina för drygt 30 år sedan 🙂 Alltså vuxna barn nu.
  Men ang. visning av ”lyan” :
  Jag/vi har sålt 2 lägenheter, 1 hus och fick rådet av mäklaren (det var samma tjej) att inte städa kliniskt utan låta det vara som en bostad in facto är=lite grejs här och lite grejs där, DET visar på att här bor en familj, en familj som trivs men av olika anledningar (som ni väntar ert 2:a barn) måste/vill/behöver flytta.
  En sådan bostad (lägenhet – hus) gör det mer attraktivt än när man kommer till en kliniskt städad ev. ny bostad. Lite ”röra” skadar ingen, särskilt inte om det kommer en familj el. ett par som väntar barn. SÅ, skippa det där kliniskt, fåniga, utan visa – HÄR bor vi, HÄR trivs vi, men vi behöver lite större yta då vi väntar ett barn till.
  Lycka till med bebis OCH med försäljning av ”lyan”.

 7. Tilde skriver:

  Hej! Nu ar kanske detta det sista du vill tanka pa eller skriva om for tillfallet, men kanske nagon annan kan svara annars? Jag vet ju att det tog tid for dig att bli gravid med Maggan, min fraga ar, hur orkade du? Vi har kampat lange nu och fick ett missfall i Feburari som gjorde mig mycket deprimerad. Jag bor i England och har far man inte sarskilt mycket hjalp eller stottning (det kanske ar samma i sverige jag vet inte) och jag vet inte vart jag ska vanda mig. Jag vill sa garna bli gravid men det ar sa psykiskt pafrestande att varje manad forsoka tima och sen vanta och se om man far mens eller ej. Haller pa att bli galen! Jag forsoker vara positiv och inte stressa men det ar ju inte alltid sa latt. Tack for harlig blogg och all lycka till med fodseln!! kram

 8. Anita skriver:

  Vad heter den gröna färgen ni har i vardagsrummet? 🙂

 9. Jessica skriver:

  Om du har tid får du gärna skriva ett inlägg hur ditt träningsupplägg sätt ut genom graviditeten

Lämna en kommentar