”Jag är trött på att vara betjänt” – Gustav längtar efter Maggan


  Jag fattar Gustavs känsla. I nio månader har ”Gustav kan du hämta det här” varit den mest förekommande meningen som har kommit för mig. Min älskade man är trött, haha. Han klagar aldrig utan hämtar vatten, nagelsax, vetekudde och allt som hans gravida höghet vill ha. Nu längtar han tills jag kan kliva in i matchen och plocka upp saker från golvet – det är nog det svåraste för mig + att resa mig upp. Här funderar jag på att resa mig upp.

 Men kommer på att det är nog ingen bra idé. Jag ber Gustav att hämta vatten åt mig. Sen sitter jag tålmodigt och väntar på att vattnet ska levereras.  Gustav väntar mindre tålmodigt på att vattet ska gå. En dag närmare beräknad förlossning, men Maggan verkar trivas så bra så.  Jag trivs också rätt bra på min gravidtron.

 

Bloggvännerna har ordet

11 svar till “”Jag är trött på att vara betjänt” – Gustav längtar efter Maggan”


 1. Maria skriver:

  Fast blir det inte en hel del markservice för hans del i början också, men en nyförlöst fru, bebis och liten grabb?

 2. Om han tycker det är jobbigt att hämta vatten och plocka upp grejor så undrar jag hur han skulle uppleva en graviditet. 😉 Tänk om ni kunde ta varannan vecka av att bära på Maggan.
  Charlotta

 3. Fru Minimalist skriver:

  Vet inte Gustav om att kvinnan även när bebisen kommer behöver och har rätt till markservice när man ammandes sitter fast i soffan och kommer på att man är enormt törstig, hungrig och sugen. 😉

 4. Sofia skriver:

  Min man är lite trött här hemma också och vi har 4 mån kvar. Jag led av extremt illamående första 4 mån och var i princip helt utslagen. Han har fått ta hand om dottern och all markservice helt själv hela den tiden

 5. Mollan skriver:

  Åh jag vet vad som hade livat upp väntan! Vi har en betting!!
  Gjorde jag med båda mina – lät alla vänner gissa dag, kön och vikt/längd! Fick tiden att gå lite snabbare… 🙂 får vi se vilken lösare som kommer närmast!!

 6. Sara skriver:

  Det här är kanske inte så bra tips om man inte har en så skojig relation med sin partner. Min partner köpte en sån där kniptång som jättegamla människor använder när de behöver ta upp saker från golvet och en grej som man använder för att dra på sig strumpor. Jag tog det ganska bra för jag skrattade i alla fall. Bra grejer!

 7. Ida skriver:

  Det kan förstås vara slitigt även för männen (eller den andra kvinnan i en lesbisk relation) under en graviditet… Men jag skulle gärna byta roll med dem! Först har vi det värst när man försöker bli gravid för det är ju vi som känner alla ”symtom” och som behöver kissa på stickor osv. Sen är det vi som får dras med alla gravidkrämpor som foglossning, restless legs, allmän otymplighet osv. (Min andra graviditet blev jag dessutom inlagd på sjukhus 6 veckor pga tidig vattenavgång). Sen får vi gå igenom en förlossning (ingen kommentar behövs). Och sen när man trodde att man hade lidigt nog så ska man börja amma (AJAJAJ) och eventuellt få andra besvär som en följd av graviditeten (för mig var slidväggsframfall och hemorrojder en mindre välkommen överaskning nu efter andra barnet). Och tala inte ens om eftervärkarna. Självklart är den lilla bebisen värd allt det där, men jag tycker ändå att männen kommer lindrigt undan. 😉 Dock är det ju helt naturligt att vara trött på väntan såhär i slutet. Jag håller alla tummar för att Maggan tittar ut till er snart. 🙂

 8. esterii skriver:

  Går han på allt din prins? Gustav.. vet du att vi kvinnor kan överdriva och utnyttja situationen också:) Allt gott till er alla…

 9. Katarina skriver:

  Förlåt Elaine för raka rör, men hur kan du träna på gymet ständigt och jämt, men anse att det är för tungt att hämta ett glas vatten? Är du en orangutang-diva? För övrigt verkar nya lyan vara supermysig och vilken känsla när Maggon (för det blir ju en pojke) har kommit till världen och ni väl flyttar in! Din inredningsexpert har fixat och donat och ni har grunnat och grunnat, men wow, vad fint allt blev och samtidigt känner du dig så oändligt tacksam för att ytterligare ett mirakel, förutom Matheo har kommit till världen. Lycka till med förlossningen! Kram K

Lämna en kommentar