Dagens egoboost från David


Det är så kul med beröm, i synnerhet från ens PT. Jag skötte mig inte exemplariskt de tre första månaderna. Jag mådde ju så fruktansvärt dåligt och åt allt jag kunde för att desperat hitta något som kunde råda bot på det helvete jag kände pågick i kroppen. Jag trodde att bröd var lösningen, men det var ju orsaken eftersom jag var glutenintollerant. Det ledde till att jag låg utslagen de tre första månader, inte kunde gå till gymmet och gick upp tio kilo rätt snabbt. Från 63 till 73 och det var inte muskler. Sen när jag insåg att felet låg i allt gluten så kunde jag börja träna och sköta kosten som gjorde att resterande ökning bara var graviditeten. Jag tror att jag kommer ha ett litet jobb med vikten efter förlossningen, men det är inget stort berg att bestiga. Det gör jag lika lätt som förra gången då jag hade gått upp 30 kilo istället för cirka 17 som det är denna gång.

Bara ett kontrollerat kaloriintag några veckor så jag slipper bära på övervikt och två barn. Jag vet att det kommer provocera folk, men jag orkar inte bry mig om det. Det finns de som blir peppade också, de som förstår att det inte handlar om nån hollywoodbantning, eller ”kolla min platta mage”, eller ”vad är din ursäkt”. Jag avskyr sånt. Det handlar om min hälsa. Min hälsa och kunna få ut det bästa av min kropp går före folks åsikter om tränings- eller så kallad bantningshets. Jag vill leva ett kvalitativt liv med mina barn. Kunna springa, leka och bära dom utan att få rygg- eller andningsbesvär. Därför ska jag göra det bästa och mesta av min hälsa under de förutsättningar jag har fått. Äta måste man ju ändå, så varför inte äta bra? Frågan ställer jag mig själv och inga andra. Jag lever mitt liv och är glad att jag får välja det själv. Lika glad är jag för folk som får välja sina och mår bra av de livsvalen.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Dagens egoboost från David”


 1. Sandra skriver:

  Hur kom du fram till att du är glutenintollerant? Blodprov eller har du testat dig fram? Om du har testat dig fram, hur lång tid tog det innan du förstod att det var felet. Kram

  • Fia skriver:

   Många väljer glutenfritt av hälsoskäl och för att man bättre utan gluten – tex jag

  • Fia skriver:

   Oj, hade ju skrivit massor men det föll visst bort. Det jag ville säga va att många väljer att äta glutenfritt utan att testa sig. I mitt fall mår jag bättre av glutenfritt å har blivit känsligare sen jag slutade. Men jag tycker inte kag behöver testa mig då jag helt enkelt valt bort gluten. Ibland säger jag dock att jag är glutenintolerant bara för att slippa en massa diskussioner – vissa blir ju av nån anledning jätteprovocerade av folk som mig som frivilligt väljer att skippa gluten.

   Nu vet jag ju inte hur det står till för elaine så det får hon ju svara på själv om hon vill

  • Lisa skriver:

   Jag testade mig fram till glutenintolerant (men även att jag inte tålde annat) och jag märkte väl under en halvårsperiod att jag mådde så fruktansvärt dåligt varje gång efter att jag hade ätit mat, tillslut undvek jag detta eftersom det kändes som om någon körde taggtråd genom hela tarmsystemet och ja… tillslut var jag öppen för alla förslag och då testade jag att utesluta gluten och vips så kunde jag äta.. inte mycket, men betydligt mer än förut. Så då fattade jag att det var problemet 😉

   Innan någon säger nåt om sjukvård och allt möjligt så försökte jag söka hjälp men fick bara höra promenader och/eller att jag nog hade anorexia vilket inte var fallet 🙂

 2. Emma skriver:

  Heja heja dig! Ska bli spännande att följa din träningsresa när lill*n är ute! 😀

 3. Linda skriver:

  Härligt och väldigt inspirerande! 🙂 Tråkigt när andra väljer att se något annat när man enbart har valt hälsa och välmående!

  • Nina skriver:

   Idag när de flest påstår sig lida av laktos o glutenintollerens så är det en högst relevant fråga.

  • Annica skriver:

   @Nina: Gud så idiotiskt. Det är inte alls en högst relevant fråga. Tvärt om är det ingen annans förbannade ensak.

 4. Din Favorit skriver:

  Åh, men återigen Elaine – du behövs! Och när du förklarar hur du tänker skiljer du ut dig från all den negativa träningshets som finns och visar att det finns ett sunt, härligt & peppande alternativ. Samtidigt som du aldrig någonsin prackar ditt val av livsstil på någon annan. Jag tror på riktigt att det är precis det som behövs i dagens mediaflöden och att du gör en stor & viktig skillnad! Älskar dig för det. Keep up the good work!

  Och lycka till med Maggan! 🙂 <3

 5. towe skriver:

  Strongt säger jag! Det enda jag vill äta nu när jag är gravid är bröd och frukt 🙂

 6. Amanda skriver:

  Hej Elaine!
  Jag tankte bara tacka for att du ar sa javla grym! Jag haller inte alltid med dig men tycker anda att du ar en helt fantastiskt manniska!

  Jag har last bla av (underbaraclaras och niltillfem) att det ar sa mycket hogre krav for en kvinna an en man om en ska vara aktiv pa natet och en ”bra forebild”.

  Helst ska man odla allt sjalv, aldrig kopa nagonting, 180 % eko, tanka pa allt och alla, aldrig gora nagot fel, vara norm-kritik, inte uppror nagon osv. Listan tar fan aldrig slut.

  Du ar riktigt cool!

 7. Diana (La Madre) skriver:

  äh man kan inte alltid bry sig om att man kommer att påverka folk. Du måste få leva det liv du vill och göra det du vill. Du överdriver ju inte, sen får alla ta eget ansvar tycker jag. Och även föräldrar att ta ansvar för vad barnen läser för bloggar etc.

  Kör på, du är grymt cool och duktig på det du gör. Jag hade ALDRIG orkat när jag var gravid, låg klubbad som en säl av trötthet, men hey alla gör vad dom kan och orkar. 😀

 8. Lisa skriver:

  Du satt väl upp ett viktmål i ditt ’2015 nyårsmål’? 65kg till september eller vad var det? Det fixar du!

Lämna en kommentar