Ditt verk faller om du inte kan förmedla det.


Vecka 40 och det kan vara sista helgen jag får träna på ett tag. Jag minns inte hur det var förra gången, men måste man vila nån månad eller så beroende på hur förlossningen går förstås. Jag kommer att klättra på väggarna, men också vara nyförälskad i Maggan så det ger sig väl. 

Det är så kul att träna med Meryem, det går mycket snabbare för hon vill i mål asap. Vi körde: 

50 knäböj + 50 ringrodd

5 x : 1000 meter rodd, 10 pushpressas, 10 bicepcurl.

  Belöningen blev lite bastu och sen brunch på Färgfabriken.   Sen kollade vi lägenheterna som presenterades – Sjöhusen. Ett hundratal personer dök upp och arkitekterna presenterade sitt verk på dessa små ark. 

Gud vad jag ville retorikträna dom. Skickliga arkitekter men presentationsteknik behöver de helt klart. Hela sällskapet missade ju allt eftersom man inte såg vad de pratade om. Oh well, Sjöhusen är fina men inte prisvärda i mitt tycke. Små lägenheter – en fyra på 88 kvm  – sjöutsikt förvisso med Essingeleden som granne. Sen är det cirka 1km till tvärbanan. Vi var många som gick efter presentationen och de visade prislistan. Kika gärna och säg vad ni tycker.

/Elaine, inser att fastigheter är hennes stora intresse.

  

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Ditt verk faller om du inte kan förmedla det.”


 1. Jag bor i Kina och ska föda här och traditionen här är att man ska vara sängliggande en månad efter förlossningen. Under den månaden får man heller inte duscha eller tvätta sig, hur äcklig kommer man inte vara efter den månaden? Behöver jag säga att jag tänker skita fullständigt i att ta seden dit jag kommer i detta fall?

  • Maria skriver:

   Vila är nog bra men att inte få tvätta sig??? Har hört från en del kinesiska och koreanska kollegor att det även är vanligt att kvinnans mamma kommer och bor med familjen och sköter markservicen de första tre månaderna, är det något du också hört talas om?

  • E skriver:

   Men va? Låter ju helt crazy! Man blöder ju ordentligt efter en förlossning, klart det måste duschas av och det ofta. Att vara sängliggande är också helt kocko. Klart man ska upp och röra på sig, i den takt som det känns bra. Tror ingen rekommenderar hårdträning innan underredet hunnit återhämta sig men normal rörelse, promenader etc påskyndar läkningen.

  • Jo, det är vanligt att en anhörig eller speciellt inhyrd ”ayi” bor hos familjen och sköter precis allt de första månaderna. Eftersom pappan jobbar och mamman inte får gå upp ur sängen är det någon annan som sköter matlagning, städning, tvätt, blöjbyten, bebisbad och allt annat. I många fall slutar inte det här efter de första månaderna utan farmor eller mormor flyttar helt enkelt in i familjen och tar huvudansvaret för nya bebisen.

  • Maria skriver:

   Oj, mitt svar hamnade visst längst ner.
   Skulle gärna ha min mamma nära om jag någon gång får barn, men boende i samma bostad tror jag inte skulle funka mer än en kortare tid. Alltid fascinerande med olika kulturer.

 2. Sofia skriver:

  Promenader är ok i början. Hårdare träning brukar de säga att man ska vänta med tills man varit på efterkontroll

 3. Maria skriver:

  På tal om arkitekter som kan behöva retoriktränas. I föreningen där jag bor diskuteras det att bebygga den delen av vår stora tomt som är en skogsdunge, några från föreningen jobbar på ett förslag och hade till senaste årsmötet bjudit in en arkitekt som skulle presentera ett förslag (väldigt tidigt så mer en skiss än ett färdigt förslag, vi har inte ens beslutat att bebygga den delen av tomten) – den arkitekten borde inte ha släppts ut från kontoret. Så fort någon frågade något blev han sur och kort i tonen och drog till med ”jag är ju bara en enkel arkitekt …” När jag frågade honom om prognosen för att kommunen och grannarna skulle godkänna den ökade mängd trafik (40 nya lägenheter) så fick jag en utskällning. Vissa personer borde hålla sig till att göra arbetet vid skrivbordet och sen låta någon annan presentera det.

  • Helena skriver:

   Frågar du bagaren om hur din familj ställer sig till att tårtan han presenterar dig kommer att påverka ditt midjeomfång?

   Klart man ska vara trevlig, och han kanske inte var rätt person att skicka ut men han var väl definitivt inte rätt person att fråga ut om kommunen ;). Det är problematiskt med att förvänta sig att ALLA ska kunna vara bra socialt och med att hålla presentationer. Vad gör vi då med de som är experter på sitt område (såsom rita hus) men dåliga på resten? Tränar dem i retorik? Men tänk om de faktiskt hellre lägger den tiden på det de gör bra, betyder det att de bör bytas ut? Eller hyra ut presentationen till någon som är bra på att presentera men som inte kan ämnet?

  • Maria skriver:

   Nej, det frågar jag inte bagare, men å andra sidan när det gäller sötsaker så är det rätt uppenbart.
   Var kanske lite oklar i min text, men eftersom det arkitekten presenterade var ett koncept för utveckling av området så tycker jag att kringsaker (som ökad belastning på vägar) är något man måste ta i beaktande tidigt och helst innan det börjar kosta för mycket pengar. Och jag frågade om hans erfarenheter med denna kommun, räknar med att arkitekter jobbar så tätt med byggherrar så att de känner till om olika områden är mer eller mindre besvärliga.
   Kan hålla med dig om att det är problematiskt att alla idag ska kunna föra sig i alla möjliga sammanhang, men ofta är man ju en grupp som jobbar ihop och då kan man välja den mest lämpade. Jag är ingenjör och har en del kollegor som är jätteduktiga rent tekniskt men som jag helst inte vill ska kommunicera med kunder för det blir bara fel, jag tror på att sätta ihop team med olika kompetenser för att få ut det bästa ur projektet, inte tvinga den blyga att presentera ett förslag inför kunder.

  • Maria skriver:

   En sak till, nej jag tycker inte man ska hyra in någon som inte kan ämnet för själva presentation, det blir bara ännu värre. Men som sagt, ofta är det ju flera personer i samma projekt så då kan man välja den bästa.

 4. Maria skriver:

  Skulle gärna ha min mamma nära om jag någon gång får barn, men boende i samma bostad tror jag inte skulle funka mer än en kortare tid. Alltid fascinerande med olika kulturer.

 5. Arkitekten skriver:

  Eftersom arkitekten inte säljer hus utan ritar i uppdrag av ett byggföretag/fastighetsföretag som säljer var de säkert dittvingade i sista sekund o fick ta med sig det arbetsmaterial man gör normalt på en dator (dvs A3) eftersom ingen kunde tänka sig betala för att göra om materialet mer presentationsmäsdigt för detta tillfälle. Been there… 🙂

Lämna en kommentar