Babyshower? Orka! Eller?


 

Jag fick en jättefin babyshower när jag var gravid med Matheo. Allt var nytt, jag skulle bli mamma för första gången – jihooo! Så tacksam för det var jag. En av de bästa dagarna ever. 

 

Men att ha en till känns helt onödigt. En babyshower räcker. Fick ett sms från Bella som skämdes över att hon inte ordnat nåt denna gång. Bella som är nybliven mamma till Sally ska verkligen inte tänka så. Ingen av mina vänner ska tänka på en andra babyshower till mig. Nu tar vi ett chillpill för den här morsan knows the drill. Jag har allt och har redan blivit firad.

Bella gifte sig ju precis i samband med med höggraviditet, så vi glömde hennes babyshower. Vi var så fokuserade på hippa och bröllop att den föll i glömska. Pinsamt, men det rättade vi till i år.  

  

Berivan hade vi babyshower för, det är ju hennes först bebis. Daniela? Herregud, tre barn och ingen babyshower. Men det är så nytt denna tradtion, man hänger ju inte med.

Firar ni babyshowers i era gäng? Vad tycker ni om det? Jag tycker det är ett jippo, men blev jätteglad för det jag fick första gången. I mina gäng så firar vi det lite halvt. Bilderna från babyshowern 2012. Så härligt! Gud, jag är i exakt samma vecka där som nu – vecka 39.

  
         

Det var åtta dagar innan Matheo kom ut. Mest salig är jag över att se alla vänner som trängdes på vår härliga balkong. 

 

Jag måste bjuda hem folk mer ofta, det är så kul. 

   

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Babyshower? Orka! Eller?”


 1. Ellee skriver:

  Ja vi har börjat just för att det är så kul att samlas många ”en sista gång” innan bebis kommer och bara fokuserar på mamman. Sen blir det ju ofta lite stressigt för mamman att neka folk i dörren, folk som så gääärna vill hälsa på. Det slipper man nu och kan träffad efter en-två månader när man börjat få ordning på tuttar, muff och allt vad det kan vara.

  Vi har lite olika, vissa ordnar själv, andra ordnar åt en. Men det är man ganska tydlig med.
  Fick väääärldens finaste inbjudan till min kollegas babyshower som hon planerat men som hennes syster höll i.
  Spelar ingen roll vem dom fixar den, bara man träffas och har kul och härligt i varandras sällskap.

  Presenterna är inte så viktigt, men jag älskar att göra Blöjtårtor så jag brukar alltid ta med en. 🙂

 2. Maria skriver:

  Jag är gravid och vill inte ha någon babyshower! Var på min bästa kompis nyligen, det var trevligt men vill verkligen inte ha en Själv.känns som ett amerikanskt Påhitt. Jag ä inte så amerikansk av mig och gillar inte uppmärksamhet. Därav inget bröllop för min del heller.
  Tyvärr vet jag att mina vänner inte accepterar att jag inte vill ha en babyshower.

 3. Tina skriver:

  Jag är den första bland mina vänner som är gravid (vi är alla studenter mitt i studentliv med festande och allt vad det innebär) vid 21 års ålder, och har känt mig ganska ensam och isolerad under graviditeten. Men förra veckan överraskades jag med den finaste babyshowern ever, kan inte med ord beskriva hur lycklig jag blev! Speciellt när alla mina kompisar är helt ointresserade av barn osv och inte alls är i det stadiet. Är fortfarande helt varm inombords!

 4. Charlotta skriver:

  Jag gillar inte importerade seder särskilt mycket, denna amerikanska baby shower med lekar, presenter och spex kan jag gott klara mig utan. Har inget emot att samlas med vänner, äta gott och prata och sådär, men presenter ger man i vår kultur när barnet är fött, inte när det ännu är i magen.

 5. Johanna skriver:

  Ska jag va helt ärlig förstår jag inte grejen med babyshower. Man vill ju gr present när barnet är fött och man får träffa det. Att ge i förskott känns olustigt. Förespråkar därför grejen som jag såg unga fru kajson fick med mamashower, känns mer rätt innan bebisen kommer!

 6. E skriver:

  Nope, ingen babyshower i mina kretsar och lika glad är jag för det. Skulle precis som några andra påpekar ha svårt för att fira så självsäkert i förväg. Ja, oftast går det bra, men det är inte givet. Har två vänner som förlorat sina barn strax innan/i samband med förlossning och sånt gör en mycket ödmjuk inför hela grejen. Det är FANTASTISKT med nya barn men jag firar hellre när de faktiskt kommit ut, hela och välbehållna.

 7. Emma skriver:

  Med första barnet fixade min mamma, syster och bästa vän en babyshower till mig. Jag fick massor med presenter! Nu med andra barnet tyckte jag absolut att det räckte med allt jag fick förra gången och kände att jag ville tacka allihopa som var med på min förra baby shower, så jag styrde upp en brunch och bjöd samma människor som var med sist och deklarerade att ingen skulle ta med sig presenter! Fick lite saker ändå och en massa blommor men det bästa var att alla kom och ville ses såhär på sluttampen 🙂

 8. Lina skriver:

  Jag är lite tudelad. Mest tycker jag att det är ett skitlöjligt importerat jippo från USA där förutsättningarna och samhället ser helt annorlunda ut. Har läst någonstans att det grundade sig i att hjälpa föräldrarna med alla inköp som behövde göras till babyn och det är ju fint. Men det känns inte som att typ Kardashians behöver ekonomisk hjälp så då blir det mer som en status-grej/skryt vilket jag ogillar. Jag har dock aldrig varit på någon baby-shower så jag kanske dömmer ut det lite väl hårt.

  Å andra sidan är det ju kul att passa på att träffa vänner och fira ankomsten av en ny liten person. På ett sätt tycker jag det är okej om baby-showern ges till båda föräldrarna och inte bara till mamman (som det ofta verkar vara).

 9. Canlycke skriver:

  Jag har nyss fyllt 24 och min son är 2,5 månader! Min syster (stolt moster) ordnade en jättefin shower där hon samlat mina närmsta vänner, bakat massa fina bakverk och dekorerat gulligt och det vara bara såå fint! Att vara först ut i vänkretsen med att skaffa barn var nervöst men jag fylldes av värme och kärlek när mina vänner visade sån tydlig omtanke mot mig och min man och även bebisen i magen! Det blev ett jättefint minne och nu när min ena kompis är gravid är jag ivrig att få fixa en shower för henne! Men jag håller med dig Elaine om att det räcker med en babyshower, för första barnet! 🙂 <3

 10. Sofia skriver:

  Jag är väldigt anti det, tycker det är fånigt. Mysigare att fira bebisen när den kommit ut! Sa åt min vänner att jag absolut inte ville ha någon! Men är inte så mycket för alla hjärtans dag och sånt heller 🙂

 11. Lina skriver:

  Har personligen svårt för alla sammankomster när man ”tigger” presenter.Varför inte bara träffas alla när bebis har kommit och den lilla familjen har hunnit hitta sin rutin och lärt känna den nya lilla familjemedlemmen.
  Ett riktigt knytkalas med mat o fika.Förstår till fullo Elaine som tycker det räcker med en babyshower utan bara önskar att träffa alla sina vänner

 12. Jennifer skriver:

  Jag kommer vilja styra upp babyshowers till mina vänner och hoppas att få en själv när det är min tur, jag älskar allt som har med högtider och traditioner att göra! 🙂

  Och är det coxinhas din mamma serverade på fotot från din shower? Äääälskar dom!!!

 13. Cecilia skriver:

  Jag tycker att jag och mina vänner har kommit på bästa upplägget. Till första barnet anordnar vi vänner en babyshower men inte till andra barnet. Det räcker med en babyshower, sen blir det lite kaka på kaka att göra det igen. Istället så fixar vi något för den blivande flerbarnsmamman. Vid ett tillfälle var vi på afternoon Tea samt iväg till spa där vi bjöd blivande mamman på en spa behandling. Vi vänner följer med och gör detta tillsammans. Jag ska mitt andra barn nu den 28:e och jag fick hotellfrukost samt en halvdag på spa inkl spa behandling nu för någon vecka sedan tillsammans med min vän. Det känns som ett toppen upplägg att ge mamman lite vardagslyx tillsammans med sina vänner. Något det kanske inte finns tid för sedan när den lilla har kommit.

 14. Johanna skriver:

  I mitt kompisgäng så ordnar vännerna en baby shower till första barnet, men inte till andra, tredje. OM blivande mamman vill ha en baby shower, finns de i min krets som sagt ifrån att de inte vill och då måste man respektera det. Jag tycker det är kul att alla hinner ses en sista gång innan bebisen kommer, för då har även mamman tid att umgås och prata med alla vilket är svårt när bebisen kommit! Vi brukar styra upp typ en Afternoon Tea eller liknande med lite presenter och överaska mamman med! 🙂

  • Johanna skriver:

   Glömde skriva att hos oss är pappan portad, samt allas respektive. Detta är en dag för den blivande mamman och hennes vänner!

 15. Jessica skriver:

  Med tanke på alla i min närhet som förlorat sina barn i slutet av graviditeten eller i samband med förlossningen så skulle jag aldrig våga anordna en, eller vilja ha en egen heller.

 16. Ida skriver:

  Jag har inte ”fått” någon Babyshower av mina vänner. Varför? Jo för att jag inte har något kompisgäng. Jag är en av dom som har väldigt få riktiga vänner. Jag har bara 2-3 st. Men en av dom den allra bästa. Alla har inte kompisgäng, tyvärr. Så jag väntar mig inte någon babyshower o inte heller någon möhippa nästa vår eftersom jag ska gifta mig nästa sommar. 🙂

 17. Frida skriver:

  Jag hade jättegärna velat få en babyshower. Fick ingen med första barnet och kommer inte att få någon nu heller med andra barnet. Jag vet för jag blev ledsen och frågade min man. Men, jag fick ingen hippa heller (trots att jag har arrangerat andras) så jag kanske inte är så poppis bara.

Lämna en kommentar