Dagens önskerubrik – ”Min livsuppgift”


Vilken bra och intressant fråga. Jag tror att jag har tre svar på den.

Min främsta uppgift sedan jag fick barn är att ge mina barn de bästa förutsättningarna för sin livsstart med mig och Gustav. Det är en uppgift jag när jag valde att bli förälder.

Mitt öde dock och varför jag är här på planeten, mitt stora livssyfte. Det tror jag är att hjälpa sexuellt utnyttjade barn. Jag tror att min retorikbana skulle ta mig exakt dit. Eftersom barn ofta saknar förmågan att föra sin tala så tror jag att de skulle få mig som vapen. Jag kommer inte att visa nåd utan jag ska strida för deras rättigheter och prata omkull lagar, rättssystem och folk som förbiser barnens rätt. Det kanske låter självuppfyllande men jag ser mig som en skyddsängel till sexuellt utnyttjande barn. Men det är inte tack vare egen förmåga. Jag tror att universum ger oss olika gåvor och talet fick jag. Plus att jag pluggade mig till det förstås.

Min professionella uppgift är att ge folk förmågan att kommunicera effektivt, gärna de som har bra saker att säga.

Vad är er livsuppgift?

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Dagens önskerubrik – ”Min livsuppgift””


 1. Fanny skriver:

  Snygg överslätning;)

 2. Afrobelle skriver:

  Låter fantastiskt, ska bli intressant att följa din resa!

  Stor fråga, har inte kommit på svaret ännu men just nu känns det som att ge det bästa livet möjligt till mina barn! 🙂

 3. Jeanette skriver:

  Att ge mina barn en bra start i livet.

  Professionellt är det att strida för äldres och funktionhindrades rätt till ett värdigt liv. Att minska utanförskapet för dessa grupper. Jag brinner för att skapa välfärd utifrån individernas behov snarare än lagar, riktlinjer och fyrkantiga ramar.

 4. Jeanette skriver:

  Förresten beundrar jag er som orkar kriga för barnen. Så många barn far illa i Sverige. Jag jobbade ett tag med just barnutredningar, det finns barn i Sverige idag som tror att ett skohorn används för att slå med, de har aldrig sett det användas till sitt riktiga syfte. Andra populära saker att slå med var mobilladdare, pinnar och skärp. Det gör så ont att veta.

 5. Tack för att du svarade på frågan om livsuppgift, det var intressant att läsa dina tankar. Även om jag inte känner dig så känner även jag intuitivt att din livsuppgift handlar om barns rättigheter, jag har funderat ett tag på att det blir allt tydligare att du har hittat ditt kall i de frågorna.

  Det är intressant det du beskriver om vägen dit, att du har använt både din medfödda talang och ditt val av karriärväg men att det kanske också krävdes att du själv blev mamma först innan du riktigt hittade den. Precis så tror jag livet leder oss mot det vi är ämnade att göra, det som ligger oss närmast hjärtat och som vi har mest fallenhet för, där våra förmågor kommer bäst till sin rätt.

  Min livsuppgift handlar om att hjälpa till med det kollektiva utvecklandet av mänskligheten, dels genom att ge individuellt stöd och sprida hopp, och dels genom att vara en person som rör om i tankegrytan. Det låter kanske pretentiöst, men jag tror att livsuppgifter lätt kan göra det även om man egentligen bara är en liten del i ett mycket större sammanhang.
  Charlotta

 6. Anna skriver:

  Hej!
  Jag har låtit frågan marinera lite och du kanske helt har släppt detta nu men jag kunde inte riktigt göra det då det var något som skavde. Ett antal saker med dina argument kring sex-med-barn-i-närheten-saken skaver rättare sagt enligt mig.

  För det första, är inte någon per automatik skyddad från något den inte över huvud taget förstår eller kan ta in? Hur kan det skada denna?

  För det andra, varför är det respektlöst att just ha sex med en bebis i rummet? Det finns många saker som man inte skulle göra mot vuxna för att de är just respektlösa, men som inte är det vad gäller barn. Det vore tex respektlöst att torka en vuxen i rumpan, snyta en vuxen, ta med en vuxen in på toa när man ska göra nr 2, eller amma en vuxen offentligt, men allt detta är inte det när det kommer till barn. Varför blir just sex respektlöst? Det vore däremot såklart respektlöst att ha sex i ett rum med någon som förstår eller kran ta in vad som händer. Vill gärna veta VARFÖR du tycker det är respektlöst? Det är inte alls uppenbart för mig. Däremot håller jag med dig om att det är respektlöst att räcka finger framför en blind, då detta är en illvillig handling riktad mot en person.

  Slutligen är väl argumentet kring att DU inte förstår hur man kan bli sugen samtidigt som man matar sitt barn endast moraliserande. Hmm, så för att du inte förstår det så måste det vara fel, eller?

  • Jeanette skriver:

   Det finns många vuxna som behöver hjälp vid toabesök och med sin personliga hygien tex snyta sig. Äldre och andra med funktionsnedsättningar det är inte respektlöst att hjälpa till med det. Förstår att du inte menade så men vill påpeka att det var två dåliga exempel

  • Anna skriver:

   My point exactly – och då är det självklart inte respektlöst. Alltså är det kontextberoende vad som är respektlöst och det går inte bara att översätta på godtyckliga situationer som Elaine har gjort.

 7. Minna skriver:

  Jag vill kunna ge mina barn den finaste uppväxten jag bara kan. Jag ska göra allt för att de ska bli starka och må bra och aldrig vara utsatta för missbruk eller misshandel.

  Min livsuppgift är att arbeta för att barn ska må bättre. Jag brinner väldigt mycket för barn och ungdomar som förlorat en närstående. En grupp som är osynlig men som mår väldigt dåligt. Även om det är en lång väg att gå är vi snart där och har startat upp detta stöd i vår stad även om vi inte får en krona för att vi gör det. Men vi ska se till att ändra samhället så att alla får den hjälp de har laglig rätt till.

  • Anna distriktsköterske som längtar skriver:

   Minna jag skriver just nu en d-uppsats om ämnet barn som närstående! Sådana som du är otroligt viktiga för att uppmärksamma dessa barn! Den dagen vuxenvården lär sig se och uppmärksamma barnen kommer mycket vara vunnet! Sjukvården är ju enligt lag skyldig att särskilt beakta dessa barns behov av information och stöd. Här i den stad jag bor finns stödet, problemet är att familjerna inte får information om vilket stöd som finns! Men ett intensivt arbete pågår för att förändra detta! Så hopp finns! Kram till dig och hoppas att du orkar fortsätta kämpa!

 8. B skriver:

  Heja dig! Din uppgift är så otroligt viktig!
  Min uppgift tror jag är att ge människor i livets slut en så bra och värdig tid som det går samt självklart att de anhöriga ska må så bra det går.

 9. Nina skriver:

  Vad är det du gör i dagsläget som gör dig till en skyddsängel för sexuellt utnyttjade barn?

  • Ley skriver:

   Ja vad intressant fråga! Jag vill också jättegärna höra mer om arbetet Elaine! Så bra och viktigt ämne att arbeta för.

  • E skriver:

   Jag undrar detsamma som dig Nina.

   Vet inte om detta inlägg är en koppling till tidigare diskussion men jag hoppas inte det. Man kan tycka att det är dåligt omdöme att amma och ha sex samtidigt. Det finns förståelse för det. Sexuellt utnyttjade barn, då pratar vi om något annat.

  • Mee skriver:

   Jag undrar också eftersom jag helt missat sådant engagemang tidigare. Eller är detta en nylig insikt kanske?

 10. Sigrid skriver:

  1. Jag jobbar som lärare och min livsuppgift bl.a är att finnas där för barn som är utsatta på olika sätt. Det tror jag att du gör genom att inte blunda och göra barns röst hörda. Genom att lyssna på barn och inte blunda om du får en magkänsla att något står konstigt till och faktiskt våga driva det vidare.
  2 Må så bra jag bara kan/ta hand om mig själv och vara lycklig för först då är jag tillräckligt stark för att finnas där för andra.
  3 Se till att mina barn får så mycket kärlek och stöd de bara behöver.
  <3

 11. esterii skriver:

  Jag söker min uppgift men har kanske inte förstått den ännu. Jag brinner för massor men
  speciellt för psykiskt ohälsa men också som dig att hjälpa sexuellt och misshandlade barn.. Så glad att du har det som din hjärtefråga, det behövs många vuxna där.. Just nu jobbar jag med integration men lusten att stå på scen finns alltid där, att föreläsa, men också underhålla. Mina döttrar är min enda givna och självklara uppgift.. Kram

 12. […] är din livsuppgift? ArijolaMin vardag0 Kikade in i Elaine Eksvärd blogg och såg att hon hade skrivit vad hon tror är hennes livsuppgift och jag började funderar över […]

Lämna en kommentar