Retorik bootcamp för politiker?


Alltid lika kul att prata politikers retorik. Jag skulle vilja ta med mig dom på en retorik boot camp i några veckor. 

  Bara så de lär sig hålla oförglömliga tal och så skulle jag få analysera något riktigt krispigt! Men jag kan ju inte träna dom jag analyserar så jag hoppas att nån riktigt slipad retoriker kan ta sig an våra politiker så vi analytiker får retoriska mästerverk att bita i.

Det blev ingen mustaschanalys, antar att den var för uppenbar för att djupdyka i. Men en massa andra analyser som ni hittar här. 

[tv4play id=”3177565″ size=”medium”]

/Elaine, drar på sig träningskläderna och beger sig till Sats med lilla familjen.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Retorik bootcamp för politiker?”


  1. Johanna skriver:

    Vore roligt om du bloggade om vad som inspirerar dig, vad som får dina tankar att gå på högvarv. Vilka slags människor fyller dig med wow-känslor, typ.

  2. Sofia skriver:

    Hej Elaine! Jag har precis blivit politiskt aktiv och i mitt parti anordnas snart en retorik- och debatteknik-kurs för alla nya (väldigt bra initiativ tycker jag). Vi har fått i ”läxa” tills dess att förbereda ett politiskt anförande på ca 5 min. Eftersom jag anser mig vara en riktigt dålig talare som lätt blir väldigt nervös när jag står inför folk så är detta en rejäl utmaning för mig. Därför tänkte jag att det vore på plats att ta hjälp av ett riktigt proffs! Vilka tre saker skulle du säga är viktigast för mig att tänka på vid mitt anförande? Tack på förhand!

Lämna en kommentar