Humble bragging


Nyhetsmorgon hörde av sig till mig och ville att jag ska prata om Humble braging – ödmjukt skryt. Nu blev min insats inställd, men tycker att ämnet är så kul att jag tar upp det ändå. Humble brag eller snarare megaskryt som försöker vara ödmjukt men misslyckas. Här har ni några exempel och ni hittar fler här.

Humble brag är tydligen något folk avskyr mer än rent skryt. Haha, jag kan ändå förstå det. Ska man ha lite självdistans så trodde jag att jag var en humblebrager tills jag såg dessa tweets. Jag är nog mer rak än så. Jag berättar när saker går bra och dåligt. Och jag kan nog uppfattas som lite skrytig tillsammans med mina fellow skrytare Paolo Roberto och Isabella Löwengrip. Jag tycker iofs inte att berätta vad man har gjort för bra saker är skryt, jag tycker det är inspirerande. Men enligt den här undersökningen så är ödmjukt skryt värst, på andra plats kommer rent skryt.

Jag brukar ju berätta vad jag gör som Vardagspuls igår. Men det ser jag mer som en dokumentering än skryt.

Sen kan jag ju ”skryta” och visa när jag vann duellen mot Anna Brolin.

[tv4play id=”3176540″ size=”large”]

Men jag har inga problem med att visa när jag förlorar, tycker sånt är bra att ta med också. Mänsklighet är underskattat.

Fattar fö övrigt inte ordet skryt. Känns att definitionen av det egentligen borde vara: Skryt – ett ord som används av folk som inte klarar av att höra andra berätta om sina framgångar.”

Oh well, superintressant som hade varit skoj att prata om. En annan gång nyhetsmorgon. ❤️

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Humble bragging”


 1. Jag definierar inte skryt på samma sätt som du, det du och Isabella gör är för mig inte alls skryt utan bara att stolt berätta om er framgång. Inget fel alls i det, som du skriver är det bara inspirerande! Jag tänker skryt som när en person försöker ”bräcka” eller trycka ner någon annan genom att berätta om sin framgång. ”Jag klarade 20 armhävningar, så nöjd!”- stolt över egen framgång och ger inspiration. ”Hur kan du inte orka fler än 15 armhävningar, jag klarar faktiskt 20 trots att jag är gravid!”-skryt och väldigt irriterande!

 2. AR skriver:

  Jag håller med kommentaren nedan, du verkar ha fel definition av skryt. Och sen det roligaste med humble brag, är ju när det är medveten humble brag och hashtaggar humblebrag. Det kan ju faktiskt vara rätt underhållande med lite ironi. Och det är ju framförallt det som syns/diskuteras på sociala medier så dt var nog det de ville att du skulle prta om…

  • c skriver:

   Håller med AR, att det ironiska är det roliga. Då går det ju inte att bli irriterad på humble brag, vilket i mina ögon är själva grejen med hashtaggen. Det skulle vara om någon misslyckas med tvisten/poängen och faktiskt bara VILL skryta, humorfritt. Men dom inläggen skippar jag i flödet i jakten på ironin. 🙂

 3. E skriver:

  Och jag tycker att både du och Isabella skryter friskt. Jag tror att det delvis beror på att jag är äldre än ni och inte lika fostrad i den här entreprenörs- var ditt eget varumärke-prylen. Finns många yngre karriärister som pratar om sina framgångar på ett sätt som är helt främmande för mig. Jag tror att ni vinner ytterligare framgång på det, men jag tycker inte att det är charmigt.

 4. malin skriver:

  Inget som har med inlägget att göra (sorry) men hörde att du och familjen flygit med oss till Alicante förra gången och jag blev SÅ besviken att inte jag fick flyga ner dig

  • malin skriver:

   Och så kom inte hela kommentaren med.. suck.
   Du verkar så härligt ärligt underbar ska det också stå.
   Kram

 5. Hmm skriver:

  Måste säga att jag tycker folk verkar känsliga. När jag bara ser tweten om tuggummit tagen bort från tråden så ser jag mer det som en förskräckelse över att folk inte ens på röda mattan kan ha lite stil, än ett försök till att berätta att hen är på röda mattan.

  Är jag ensam där?

 6. Stina skriver:

  Fattar fö övrigt inte hur människor kan ha behov av att broadcasta sina ’framgångar’ dag in och dag ut.

  • elaineeksvard skriver:

   Fattar inte hur du kan ha problem med det! Jag får inte nog av andras framgångar, jag blir inspirerad.

 7. Hahahahaaa! Förlåt men det är jättekul om man tänker även detta inlägg som humble bragging. ”Skulle varit med i Nyhetsmorgon…” Hehe, men det kanske inte var baktanken? 😉 väldigt ironiskt och roligt annars. Kram på dig bönan!

 8. Maria skriver:

  Trodde att ”eget skryt luktar illa” försvann i och med att sociala medier och bloggar blev allmänt. Det mesta man postar/skriver är ju en form av skryt – tränat, lagat god mat, fantastiska barn, rolig resa, framgångar på jobbet. En del saker är ju mer av fakta men mycket publiceras för att få (positiva) reaktioner och uppmärksamhet.

 9. Hope skriver:

  Nä nu förstår jag inte.

 10. wigwag skriver:

  Fattar inte det här med ”humble bragging”. Men påminner lite om när jag sprang det klassiska marathonloppet mellan staden Marathon och Athen, 42km, på 3 timmar jämt, och fick höra i mål att bäste svensk gjorde sträckan på 2h45min. men var missnöjd för han räknat med 2 och 30.

  edit: Ironi. Jag har just skrutit skamlöst ödmjukt och är äckligt medveten om det.

 11. Annafia skriver:

  Jag har en kollega som både jag och andra upplever som skrytig. Skrytsam? Äh, hon skryter mycket i alla fall. Vad man än pratar om så kopplar hon om det till att handla om henne och hur bra hon är, oavsett om det handlar om jobb eller privatliv. Mycket tror jag ligger i tonläget och hur man lägger fram det hela. Är det skryt för att söka bekräftelse, hävda sig själv eller för att dela med sig av sin glädje att man lyckats? Vad säger man utöver den konkreta fakta man ”skryter” om? Hur vet man om det är skryt eller något annat? Jag upplever att många har svårt att ens vara nöjda med det de har, så då blir det ovanligt när någon kommer och uttrycker att de inte bara tycker något är okej utan faktiskt riktigt bra med sig själv och tolkas som skryt. Sen ser jag att många skrivit samma sak som jag tänker; mycket ligger i mottagarens tolkning. Hur konkret man än är så tas informationen emot på olika sätt beroende på mottagarens tidigare erfarenheter.

Lämna en kommentar