Saker jag trodde jag skulle bry mig om till förlossningen, men som jag sket i sen.


Musiklista under förlossningen.

Om jag krystar sönder mitt underliv så skiter jag blanka fan i om det är Madonna eller Mozart som spelar.  

 

Ok, hade Farell Williams ”happy” spelats i alla smärta hade jag nog fått psykbryt. 

  
Målade tånaglar ”jag ska ju titta på dom så mycket”

Jag skiter väl fullständigt i färgen på mina tår när ett barn krystas ut. Att jag tänkte så lågt om mig själv. 🙂 

Förlossningsbrev… 

Behövs inget brev för min del. Bara två önskemål: friskt barn och (om det är möjligt) någorlunda helt underliv och anus.

Packa väskan noggrant med diverse saker.

  

Två saker hade jag användning för efter förlossningen på bb -sexiga nätrosor med isbinda och den fabulösa sjukhusrocken med öppen rygg. Bebis behövde tutte, kärlek och lite kläder. 

Vad jag lärt mig och tänker ta med mig denna gång.

MAT! Det var det enda jag saknade sist.  

 
Så vad ska jag tänka till denna förlossning tycker ni förlossningsveteraner? Vad måste jag ta med mig i väskan och i huvudet?

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Saker jag trodde jag skulle bry mig om till förlossningen, men som jag sket i sen.”


 1. Liv skriver:

  I Norge får man bare en nettingtruse og to store bind på de fleste barselavdelingene. Jeg tok derfor med hjemmefra. Attends (beregnet for urinlekkasje) er mye mykere enn vanlige bind med plastoverflate, anbefales! Ellers er det ikke så mye man behøver.

 2. Paula skriver:

  Jag har aldrig fött barn, men kan tänka mig att det är härligt att ha med sig en kamera i någon form så ni kan dokumentera det lilla underverket 🙂

 3. Therese skriver:

  Jag håller med, man behöver verkligen inte mycket saker med sig. Jag hade dock inte velat vaa utan kamera, mobil, mobilladdare och inneskor. Och godis (jag är inte lika hälsosam som du!). Och sen var även bekväma kläder, bebiskläder och babyskydd bra att ha till hemfärden.

 4. Lotta skriver:

  Babynestet är bra att ha redan på BB.

 5. Malin skriver:

  Mjukt toapapper.

 6. Agnes skriver:

  Hej, jag är nyss hemkommen från BB med vår andra bebis. Väskan den här gången var oxå kraftigt nedbantad. Det vi behövde den här gången var lite enkla kläder till bebisen: pyjamas, body, byxor, strumpor och en mössa. Ngt att åka hem i typ overall eller ngt. Till mig lite bekväma kläder och amningsbh. Resten e individuellt tycker jag. Blöjor och bindor fick vi på sjukhuset tex. Lycka till! 🙂 att bli 4 tycker jag e både enklare, roligare och mysigare än bli 3. Man e nog mkt mer avslappnad i mamma rollen. Kroppen återhämtar sig dock mkt långsammare. Mer ont och bökigare. Men så värt allt! 🙂 kram

 7. Samtidsfilosofen skriver:

  Helt klart sköna, nya myskläder. Man vill känna sig fräsch efter en förlossning. I alla fall ville jag det. Det blev på nått sätt viktigare än något annat när man kände sig så ofräsch i övrigt med avslag och allt. Och godis! Det var underbart efter den kraftansträngning man varit med om. Pyjamaser till bebisen kommer jag ta med nästa gång. Jag gillade inte alls bebiskläderna på BB. Tyckte de kändes så kalla. Men så var man förstagångsföderska och orolig för allt då med.

  https://samtidsfilosofen.wordpress.com/

 8. Helena skriver:

  Katrinplommonjuise i tetra från apoteket. Min räddare i nöden – hehe – på BB. Hade inte klarat mig utan den. Sen godis, chips, coca cola – en massa skit jag inte är sugen på annars men som var såååå värt att ha – colan under förlossningen med is och sugrör och resten efteråt då man är småsugen hela tiden.

 9. Binki skriver:

  Efter att min bästis beskrev förstoppningen efter förlossning som värre än förlossningen har jag alla fyra gångerna haft med mig en påse torkade aprikoser att gnaga på efteråt för att hålla tarmen i trim. Funkar finfint! Raffig svart sidenkimono är också kul som kontrast mot allt bebisgull, och dessutom amningsvänlig.

 10. Isabella skriver:

  Mjukt toapapper! Såg att nån mer tipsat om det! Hade fått det tipset från min bästa vän och det va jag riktigt glad över

 11. Em skriver:

  Mjukt toapapper som någon mer skrev. Vattenflaska med ”drickkork”, citronsaft (gillade inte saften de erbjöd vid första förlossningen) och läppcerat (mina läppar blir tok torra av lustgasen o kämpandet överlag) kläder till bebis var mindre viktigt denna gång, jag vill vara ligga hud mot hud i början o mysa järnet 🙂

 12. Vattenflaska och lypsyl. Andningen torkar ut läpparna och man blir rätt matt av allt hummande/brummande så då är törstsläckare även i liggande position guld värt! Själv kör jag inolaxol (finns på Apoteket) mot förstoppning efteråt så man inte får mer ont än nödvändigt när man kmr igång med behoven igen. Nu är det ju visserligen inte alls långt kvar för er men en bm/Doula med under fl är guld värt. Den tryggheten som de erbjuder med sin närvaro och de knep de har, dem är otroligt mkt värda om man känner att man har svårt med snärta och avslappning och behöver extra stöd. Vi hade som sagt bestämt med en bm innan vi skulle föda vår son som kom för drygt 2 veckor sedan och hennes ständiga närvaro under förlossningen gjorde verkligen att allt kändes så tryggt och lugnt och smärtan upplevdes som nåt helt annat mot tidigare 🙂 så det kan ju vara att rekommendera om man känner att man har behovet och den ekonomiska möjligheten.

 13. Prillan skriver:

  Babynestet var jag riktigt glad över att vi hade med oss! det jag saknade och fick skicka sambon efter var såna där engångs bröstkuddar. Annars löser sig det mesta tycker jag 🙂

 14. Elin skriver:

  Cerat för läpparna, gott att dricka (gärna med sugrör), och lite gott att tugga på. Förra gången fick jag inte behålla någon mat, men det här gången var jag desto piggare på godis och frukt.

 15. Catrin skriver:

  Ha ha! Du är ju bara för rolig

 16. Marie skriver:

  Sportdrycksflaska både till förlossningen & på BB, sjukt törstig av kraftansträngningen & amningen! Egen saft till BB, jag drack upp avdelningens så jag nästan fick skämmas 😉

 17. prematur skriver:

  Läppsyl och hårsnodd! Jag va utan båda och höll på att få bryt på mitt hår som va överallt…

 18. Catrin skriver:

  Bara början av kommentaren kom med, ursäkta! Ville bara instämma i fördelen av att ha med eget toapapper mjukaste sorten så att man slipper plågas av sjukhusets sandpappervariant.

 19. Märta skriver:

  På min lilla lista (beräknad samtidigt som er ungefär) står det följande; mobiler+laddare (skiter i kamera vi använder alltid mobilkameran), bärsjal, amningslinne, gördel/shapetrosa, ett ombyte till mig, 2 ombyte bebis (bodysuits+strumpor, slipper man ta med både body och bralla), mössa till bebis, tvättlappar, mandelolja, blöjor. Får plats i en liten väska. Perfekt.

 20. Marie skriver:

  Filt till bebis. Hade gärna haft fler. Och inneskor. Laddare till mobilen. Sämsta att ta med: ipad :p

 21. F skriver:

  Jag blev inlagd på sjukhuset en månad innan beräknad förlossning och ingångsatt på grund av flera hälsoproblem så min sambo fick rafsa ihop en väska och kom med typ stringtrosor och omaka strumpor. Haha. Jag ser fram emot att få vara bättre förberedd med väskan nästa gång och packa den själv

 22. Karin skriver:

  Något gott och mättande att äta efter förlossningen, tyckte brickan var fin med flagga och allt men herregud vad dålig mat! Rost bröd och plast ost med en gurkbit typ.

  Ny snygg mysdress och schampo, balsam och duschtvål som luktar gott

 23. Rebecka skriver:

  Helt klart lypsyl, babynest, godsaker, hårborste ( haha mitt hår var ett jävla fågelbo efteråt!!!) och ja- faktiskt toapapper

 24. Evelina skriver:

  vattenflaska och gainomax!

 25. Helena skriver:

  Hej.
  Ja sista väskan ser inte ut som den första. Men nu har man övat när det är barn nummer 5. Ngt att ha på sig efteråt som sitter skönt, pyjamas, body, byxor, strumpor och mössa till bebisen. Men även eget schampo, balsam och duschkräm tycker jag är viktigt. Givetvis även kameran.

Lämna en kommentar