Veckans naglar


 

Jag samlade ihop ett gäng som jag tyckte hade snarlika nyanser. Tycker att det blev rätt bra och kul trots att vissa färger är snudd på likadana. 

Vilken grej det här med utbudet av nagellack och hur det har ändrat beteendet på en hel flock av människor. Jag gick alltid till manikyr en gång i månaden förut, nu har jag inte gjort det på ett år. Just det, jag förlängde naglarna också. Det slutade jag med när jag fick Matheo plus att det är rätt ohygieniskt med långa naglar. Jag har korta och gör allt själv. Det spar tid och pengar. Jag tycker inte det är värt restid, väntan eller pengarna. Plus att ha den där stunden själv för att måla är magisk. Jag kanske är alldeles för lättroad men är ändå glad för det.

Hur är det med er? Var ni några som brukade manikyra förut som också har ändrar beteende de senaste åren? 

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Veckans naglar”


 1. Ruffie-Lina skriver:

  Jag har gjort naglarna på salong i omgångar förut, men sedan jag utbildade mig till sjukgymnast så kan man ju liksom inte ha långa naglar på jobbet.
  För 1,5 år sedan upptäckte jag gellack och det är fasen min bästa investering ever!!! Sååå bra grej! En lampa som härdar lacket på 30 sekunder, slipper torktiden med vanligt lack – guuld värt med småbarn! 🙂
  Brukar göra nytt hemma typ var tredje vecka, håller sjukt bra.

 2. maria skriver:

  Jag har alltid haft korta naglar, tycker det är så äckligt med långa naglar! Jag går heller aldrig en dag utan nagellack, vill inte se den äckliga nageln. Nu låter det som att jag har skabbnaglar men dom ser ut som allas andra,gillar det bara inte.
  Btw hade jag en lärare i 6an som hade så långa naglar att dom böjde sig. Så Jävla vidrigt!

 3. Ellinor skriver:

  Tvärtom här! Jag har alltid haft korta naglar eftersom jag alltid har gnagt på dom. Av någon mirakulös anledning lyckades jag sluta och få dom lite längre, vilket jag tycker är rätt snyggt. Jag kan inte säga att jag har gått på manikyr många gånger (okej, faktiskt bara en), men det var lite roligt att få det gjort. Jag har heller aldrig varit ett stort fan av nagellack, men tycker det är lite kul nu att köra lite olika färger ibland, även om jag föredrar att inte ha något på.

 4. Emilia skriver:

  Snyggt!

  Besök gärna min nya blogg om min andra graviditet och träning 🙂

  http://PREGGOLICIOUS.BLOGG.SE

  🙂

 5. Nä jag har inte gjort naglar alls, är så rädd för att förstöra mina egna, formen och allt så jag vågar inte. Men jag förstår helt klart vad du menar, man prioriterar om som mor, som äldre etc.

  Förresten, vad otroligt snyggt det vart med alla färgerna! Så många nyanser har jag inte men annars hade jag kört på med en massa grönt och gult. 😀

 6. Hilda skriver:

  Jag har gått på manikyr en endaste gång och det var inför mitt bröllop. I grunden har jag väldigt bra egna naglar som växer bra och som håller. Har tidigare alltid målat naglarna. Slutade egentligen när jag började arbeta som tandläkare. Nu gör jag det inte alls. Men tånaglarna har jag alltid färg på!

 7. Maria skriver:

  Plus att långa naglar har varit omodernt de senaste två åren.

 8. Åh! Så där gör jag också! Brukar köra pastellfärger på våren, blir så sjukt glad när jag får syn på naglarna när jag stressar med mina papper på jobbet 🙂

 9. Maria T skriver:

  Oj, jag har alltid tyckt det varit så glamoröst att ha haft tid, råd och ork att fixa sina naglar, själv är jag en sån som ser händerna som mina verktyg och även om jag är noga med att skrubba naglarna rena och på det sättet se proper ut, så är naglarna korta, nagelbanden lite nariga, och det finns valkar i händerna, av trädgårdsarbete och gymträning.
  Ser att det blivit mer och mer vanligt att lacka vanliga korta naglar, så jag får väl anamma det.

  Förut tyckte jag det var lyx (fast opraktiskt) att förlänga naglarna, och jag har en väninna som envist gjort det i snart 30 år! Fråga om tycke o smak såklart, jag lägger hellre stålarna på annat.
  Men Essie har verkligen fina nyanser, så tack för inspiration!

 10. Johanna skriver:

  Har alltid fixat mina naglar själv, haft både lååånga med fransk manikyr och numera korta röda. Men nu har jag upptäckt den enorma lyxen i att gå och få pedikyr!!! Går ungefär var 3:dje vecka och brukar ta med min bästa kompis så vi hinner mysa och prata. Enda ”lyxen” jag unnar mej men så jäkla värt det!

 11. Tatiana skriver:

  Gjorde fake naglar pa salong en gang. Tyckte inte om det. Har ar nagra av mina Essie…..
  http://fargosisters.com/serendipity/archives/2293-Essie-Nail-Polish.html

 12. Sanna skriver:

  Innan barnen målade och dekorerade jag naglarna varje vecka. Sedan funkade det inte riktigt… Målade jag på kvällen så vaknade barnen och lacket hann inte torka och fick repor etc. Köpte mig ety gellack set och har kört det i ett och ett halvt år nu, kommer ALDRIG att gå tillbaka till vanligt igen! Mina naglar har aldrig mått bättre. Håller i fyra v ca, då med en touch up efter två ca. Ditt sätt har jag inte testat förut, men kommer absolut att göra det 🙂

Lämna en kommentar