Bestämmer färgval på vagnen könet på barnet?


Både Gustav och jag tycker att den är SÅ snygg! Svart liksom och mer rejäl än den blå vi hade till Matheo. Det roligaste är spekulationerna som folk gör utifrån färgval på vagnen. Jag får inte riktigt ihop det. Innan Matheo föddes så blev det en blå vagn och reaktionerna ”Jahaaaa, det är en pojke”. Vi hade ju ingen aning. Hur är det med en svart vagn, vilket kön har barnet då?  

Jag vill inte förringa er som väljer färg på vagn efter kön, men jag vill ändå veta hur ni tänkte när ni köpte barnvagnar till era söner/döttrar.

Oj vad Gustav är nöjd med vagnen! 🙂     

Bloggvännerna har ordet

45 svar till “Bestämmer färgval på vagnen könet på barnet?”


 1. Jannice skriver:

  Hej!
  Vi visste inte heller vad det va för kön på filuren i magen. Köpte marinblå vagn då vi tycker vagnen är mer till oss föräldrar än till själva barnet. Vi fick en underbar flicka och vagnen fungerar hur bra som helst

 2. Sofia skriver:

  Vi tog inte reda på kön heller. Jag valde vagn då min man inte var intresserad. De blev en vit skinimitation med bruna
  detaljer. De blev en pojke. När vi bytte till sittdelen köpte vi en ny lite smidigare och då en svart för vit var väldigt opraktiskt

 3. Hanna skriver:

  Har köpt en mörkt vinröd vagn, har ingen aning om kön. Tyckte den va fin! Tror den lille bryr sig mer om komforten

 4. Fru Lundqvist skriver:

  Vi visste förvisso att det var en pojke första gången, men vi valde en vagn som vi föräldrar tyckte om. I höst ska nästa barn få använda samma, det känns både mysigt och ekonomiskt. Vackra Emmaljunga Mondial i antracit leatherette!

 5. Helena skriver:

  Vi visste att vår första tjej var en flicka, men inte tänkte jag på det när det gällde vagnen. Vi köpte en grå Brio som även vår andra tjej har använt. Kan erkänna att jag i allmänhet är en person som köper typiska ”flickkläder” till tjejerna och som förmodligen skulle köpa typiska ”pojkkläder” om jag hade pojkar. Har ingen som helst åsikt om vad andra köper för färger till sina barn, och har inget emot hen. Det slog mig bara att när det kom till vagnen så har jag aldrig funderat över detta. 🙂

 6. Victoria skriver:

  Vi visste inte könet och köpte en vagn som vi tyckte var funktionell och snygg, och den råkade vara svart med beige solskydd. Barnet trivdes alla tiders i den!

 7. lin skriver:

  Vi köpte en navy blå vagn. Vi visste att vi skulle få en pojke. Men hade valt samma färg oavsett. Vi har navy blå på allt! Jackor, skor, mössor…! Det är päronens favvofärg!

 8. Hilda skriver:

  Vi visste inte könet till första barnet. Köpte en helsvart vagn eftersom vi tyckte det var snyggast. Sen så hade vi en massa färgglada filtar istället.

 9. Sara skriver:

  Vi ha en svart Emmaljunga Nitro med vita detaljer och röda sömmar. Min man tyckte att den färgkombinationen var så snygg sportig så han fick välja

 10. Martina skriver:

  Vi visste iofs att det var en liten tjej i magen när vi valde vagn men vi köpte en brun. I samma veva släpptes den vagnen i en ljusgrön variant och jag som älskar grönt var jättesugen på den, men som väl var insåg jag att en så ljus färg är allt annat än praktiskt så det blev en brun i alla fall. När hon var 10 mån bytte till en smidigare för att vi skulle ut och resa och den blev orange, lite ljusare i färgen och lite mer känslig för smuts, men superfin den också. Den vagnen är för övrigt mitt allra bästa tips till den som ska resa med barn, Babyjogger city mini, smidig, lättkörd även på ojämna underlag, en sufflett som skuggar hela vagnen och den fälls ihop med ett enhandsgrepp… Helt magisk! Den fick följa med på resa så sent som i september och även om dottern då var 5,5 år, tyckte hon den var jättemysig att ha med. Här hemma har vi inte använt vagn på flera år men på promenaden hem efter restaurangbesök genom Nerjas vindlande gränder var det skönt för henne att krypa upp i vagnen under en sjal, och för oss att slippa bära.
  Egentligen frågade du ju bara om färgen, men detta blev ett bonustips! 🙂

 11. Erika skriver:

  Eftersom det kändes som om jag roddade och grejade med allt inför vårt första barn lade jag över hela ansvaret att fixa vagn på maken. Han gjorde det lätt för sig och tog över en vagn från en kollega. Det var en helt vinröd bugga som jag verkligen tyckte om.
  Vi visste inte vilket kön det var på bebben i magen, varken vid första eller andra barnet, och vagnen har använts till båda. Med dottern (första) var det flera som frågade om vi valde vagn utifrån kön, en fråga som jag aldrig fått i samband med sonen. Däremot har flera antagit att han är en flicka utifrån vagnen…

 12. Michelle skriver:

  Vi visste att det var en flicka och köpte en svart brio go. Färgen på vagn tycker jag mer handlar om vad man som förälder tycker är snyggt.

 13. Emma skriver:

  Alltså åh va det är sött med en sån där stå-grej till Matheo! Har inga barn så kan inte svara på din fråga, ville bara säga att det är gulligt med stå-grejen 🙂

 14. Carro skriver:

  Hej!
  Vi köpte en svart vagn till första barnet (vi hade inte kollat kön, blev en tjej). Andra barnet (pojke) fick ärva den. Jag gillade svart vagn. Hade förmodligen inte velat ha någon annan färg heller om jag hade vetat könet/könen på barnen.
  Er vagn ser jättefin ut!

 15. Mia skriver:

  Vi köpte en som vi tyckte skulle passa både tjej och kille, den är vit/brun. Vi har en pojk, nu kommer lillebror till sommaren och vår syskonvagn vi köpt istället för den gamla är svart.

 16. Therese skriver:

  Vi hade också en marinblå vagn och fick heeela tiden kommentarer om vilket söt pojke vi hade fastän det var en flicka! Jag tror det hade att göra med färgen på vagnen.

 17. Natalie Hovdell skriver:

  Precis samma sak för oss, fast tvärtom. Vi köpte en billig och fräsch lila Brio på Blocket, och alla var övertygade om att vi ljög!! Att vi ljög om att vi inte tagit reda på könet än.
  Helt galet vad folk tror att dom har rätt att säga och hitta på själva om gravida/saker som händer under förberedelserna.

 18. Emelie skriver:

  Hej!

  När jag väntade vårt första barn för 10 år sen (vi visste inte kön) köpte vi en ny vagn som var i khaki färg med beige och svart. Den blev för klumpig när det var dags att byta till sittdelen så då köpte jag en svart vagn begagnad. För att jag tyckte det var snyggt och praktiskt. När vi fick veta att vi väntade barn nr 2 var det dags för syskon vagn och då köpte vi en fin begagnad babytravel med ena suffletten rosa och den andra blå för att jag helt enkelt tyckte att den var snygg! Vi visste inte heller då vad det skulle bli för kön på bebis men det visade sig vara en till underbar dotter, och vagnen passade oss perfekt! Hade aldrig en tanke på att byta ut vagnen pga färgerna på den men däremot blev den onödig efter ett par år och då blev det en begagnad röd singel babytravel till den minsta med en ståbräda till stora tjejen. Nu när jag väntar vårt tredje barn har jag köpt en super snygg begagnad bugaboo i mörkbrun och offwhite! Bara för att jag själv älskar dom färgerna! Skulle aldrig igen köpa nytt med tanke på miljön och den överkonsumtion som råder idag. Jag har heller aldrig haft en tanke på att koppla ihop färg på barnvagn med kön
  på barnen!

  Lycka till med allt!

 19. Linda skriver:

  Kom att tänka på hur det var när jag var liten, född -82. Vagnutbudet var väl inte alls så stort som idag men i alla fall. Mina föräldrar hade en mörkblå vagn till mig och deras kompisar som fick barn någon månad tidigare hade en vinröd till sin son. Antar att föräldrarna valde färg utan att veta könet och bara genom att själva tycka att vagnarna var fina!
  Vi har oxå Brio Go (nytt namn o så nu ja..) till våra barn, supersmidig vagn:) Haft både grå och svart – för att vi tyckt att de färgerna var snygga!

 20. Jennifer skriver:

  Hejhej, lite offtopic men när jag såg bilderna i detta inlägg så tänkte jag att det skulle vara superfint med en board längs med väggarna uppmot taket, i nåt kul mönster. Ert vardagsrum är jättefint som det är men då ni verkar gilla lite roliga detaljmönster (läs blå damen och ecstasytspeten) så kan en 10-20cm bred board göra mycket för personlighetsfaktorn i ett rum 🙂 kraaam!

 21. Fia skriver:

  Sket I färgen å gick på funktion. Den vi ville ha fanns bara i limegrönt å då fick det bli limegrönt. Efter det har jag bara kört på svart då det är en så enkelfärg.
  Eller just det köpte ju en cykelvagn rätt nyss också. Det blev en blå till mina två tjejer.

 22. Linn skriver:

  Vi köpte en mörklila vagn innan vi gade en aning om vad det var för kön. Vi från flera håll kommentaren ”Jaha då hoppas vi att det blir en flicka…” Vi tänkte mest ”Skit ni i det”…

 23. Cilla - Häst & tatueringstokig 2barns mamma skriver:

  Vi viste inte kön på första bebisen men valde en svart brio sing, då vi gillade den bäst.. De blev en flicka och nu har dotter nr 2 även den vagnen

 24. Marie skriver:

  Vi valde en färg som vi tyckte var snygg. Deep ocean heter den, typ blågrön. Vi visste inte könet så vi utgick inte från det utan bara från en snygg färg. Sen blev det en Arvid men jag tror att en Svea hade åkt minst lika bra i den.

 25. maria skriver:

  När jag får bArn,ASAP, vill jag ha en brun eller blå vagn. Oavsett kön.

 26. Sofia skriver:

  Köpte en klarröd barnvagn när vi väntade första barnet- så himla snygg och klatschig! Tänkte att vi skulle ha en sportig liten sak 😉 Det blev en son, ofta hade han en röd mössa som bebis
  och jag fick ofta frågan om vad ”hon” hette. Undrar lite om det bara är kvinnor som kör röda bilar…Numera används den av lillebror. Kan konstatera att vi är relativt ensamma om färgvalet på vår barnvagn- men då syns vi extra bra på avstånd!

 27. Amanda skriver:

  Jag köpte beige när jag visste att jag skulle få en son. Men nu ska jag snart få en flicka och vill helre ha ross vagn än beige 🙂

 28. Josefine skriver:

  vi valde vagn efter vad Vi gillade och det blev en röd bugga cam3. Vi visste om att vi skulle få en pojk! Så väldigt många har trott att han är en tjej pga färgval på vagn.

 29. fanny s skriver:

  Vi visste inte könet. Jag ville ha något annat än svart och suktade efter en röd Kronan. Det slutade med en grön (militärgrön) Kronan, eftersom vi hittade en fin på Blocket. Ut kom en flicka. Sedan blev jag gravid igen och köpte återigen på Blocket, en marinblå syskonvagn. Visste inte könet då heller. Hmm, när jag tänker efter så har jag och min man inte direkt haft råd att köpa ny vagn (vi är studenter), så jag har bestämt vilken vagn jag vill ha och sedan jagat på Blocket och bestämt vagn efter utbud, pris och skick snarare än färg.

 30. Lisa skriver:

  Vi köpte en brun till vår lilla dotter. För att den var snygg! Hon klagade aldrig.

 31. E skriver:

  Köpte en grön vagn innan vi visste kön och enligt jobbarkompis skulle det ju bli en pojke. Så, hade vi fått en tjej hade jag liksom behövt byta vagn då? Tänker mer att färgen väljs efter föräldrarnas smak eftersom den lilla nyfödda ändå inte direkt bryr sig 😉 men kul med folks spekulationer ibland.

 32. Emma skriver:

  När jag väntade första barnet visste vi inte könet och valde en Bugaboo med limegrön sufflett och liggdelslock. Så fin och inte jättevanlig färg. Tyvärr sökte sig alla små insekter till den och det blev ganska snabbt fläckar, men klädsel var enkel att tvätta.

  Nu till barn nr 2 som vi vet är en tjej har vi valt en Kronan i svart med blommig sufflett, Littlephants saga forest. Så fin!!

 33. Charlotta skriver:

  Vi köpte en begagnad vagn redan när jag var i v. 18! Den råkade vara svart och röd, och det råkade bli ett flickebarn.

  Min svägerska har för övrigt en neonrosa vagn till sitt barn som hon visste var en pojke. Hon älskar rosa, alltså har barnet massor av rosa kläder, simple as that

 34. Carro skriver:

  Vi fick ta över en lila brio-vagn från en kompis innan vi visste vad det var för kön. Nästan synd att det råkade bli en tjej, nu känns det som att folk tror att vi valde vagnen utifrån det ;P

 35. prematur skriver:

  Vi köpte en svart vagn! Båda tyckte/tycker att det är mer oss och går att matcha till kläder mer enkelt

 36. Hanna E skriver:

  Eftersom vi har köpt mestadels begagnade vagnar så har vi inte haft så mycket att välja på. Första vagnen var ett övertag från min lillebror, dock var suffletten trasig (den stannade inte uppe) så vi fick lite panikköpa en vagn på Blocket och då blev det en svart/grå. Om jag hade haft mer tid så hade jag inte valt de färgerna för jag tycker det ser så trist ut med svart.
  Vi köpte en sulky till sonen när han var 1.5 och då blev det en brun för den röda färgen var inte snygg och den snygga gröna färgen det märket hade på andra vagnar fanns inte till sulkyn.
  Till tvåan köpte vi en Teutonia Fun, marinblå. Att det blev en marinblå var också mer ett icke-val då vi köpte även den begagnad och det var antingen väldigt mönstrade vagnar, svarta eller marinblå som var till salu. Mönstrat är inte vår grej.

  Vi har inte vetat könet på någon av barnen innan de föddes men båda är pojkar.

 37. Cecilia skriver:

  Har inga barn men tänker att det ska vara praktiskt (inte bli så smutsig) och ha ett bra andrahandsvärde (alltså gärna könsneutral). Aldrig hört talas om någon som väljer vagn efter kön…

 38. Jennie skriver:

  Ja jag är spytrött på alla måsten i den här världen för liksom ni som är less på att folk antar en viss sak efter färg, så är jag lika less på att folk antar att jag är en viss människa efter vilken färg jag klär barn i. Det här med fördomar goes both ways.
  Jag älskar rosa på tjejer och blå på pojkar.

 39. Anette skriver:

  vi har en Emmaljunga som är vit med mönster av älgar. Supernöjd är jag.. Färgen och tyget valdes för att vi har en grå katt. Hade vi valt en mörk färg hade den blivit grå då kissen fäller… Sedan inbillar jag mig att den är svalare än mörka varianter. Så färg på vagn efter kön? Nej, det hade varit riktigt löjligt, särskilt då kön inte är färgkodat utan är en löjlig social konstruktion.

 40. linda skriver:

  Vi har en flicka, köpte en brun vagn på blocket. 500 spänn. som hittat! Varför köpa vagn för flera tusen(10 000???)

 41. Min son har en svart och två röda vagnar… tänker inte alls på färgen pga kön utan tar sånt som vi tycker är fint 🙂

 42. Johanna skriver:

  Jag vet inte hur många ggr folk tar förgivet att mina barn i min kära buggabo donkey är töser…bara baserat på färgen på sufflett & åkpåse.. Ljusrosa suflett med gammaldags rosa åkpåse…
  El fått frågan om jag inte är rädd för att sonen ska bli bög..?!?! (För att han sitter i en vagn m rosa sufflett?!?!?)
  Jag älskar rosa! Och tror att mina barn bryr sig föga om färg på vagn el åkpåse el kläder……

Lämna en kommentar