När en investering börjar flyga


Det är alltid en risk att investera i nya företag. Även om mitt hjärta brinner för idén så är det ju inte alls säkert att folk ser samma glitter som jag gör. Cape Sweden föll jag för direkt och såg att det var det perfekta plagget mellan en kavaj, jacka och inomhusponcho. Jag gillade det klassiskt tidlösa designen och att man kan ha den både ute och inne, samt ha en tunnare jacka under för de extra kalla dagarna. Att fashionguru Niklas Berglind höll med hade jag aldrig kunnat drömma om. Men i morse nämnde han Cape Sweden som det självklara plagget i vår och till pumpsen.

Ni ser klippet här.

[tv4play id=”3128352″ size=”large”]

Men det roligaste det är när leveranserna kommit hem till kunderna och de dessutom är nöjda! Det är det bästa kvittot man kan få som egenföretagare.

Jag ser fram emot att ha med er på resan och få er feedback och idéer på färger och mönster ni tycker capen ska ha till våren och så vidare.

Mitt bästa tips till att starta eget företag det är att älska idén, men inte tappa huvudet för det. Finns det inget sug eller efterfråga hos konsumenterna så får man släppa det och gå vidare till nästa idé. Ni anar inte hur många darlings jag har dödat innan jag startade Snacka Snyggt, Elaine AB och investerade i Cape Sweden. Det finns en del misslyckade affärer på väg till de lyckade. Med det gäller att ha noll prestige och se varje misslyckande som en lärdom på vägen till succé.

Det lyxigaste med att starta företag 2015 är att man kan följa sin babys (även om Cape Sweden inte är min baby, jag har adopterat en andel av henne 🙂 )  framfart på sociala medier. Det är så kul!

Här är i alla fall en av mina egna och många bebisar! 🙂

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “När en investering börjar flyga”


 1. Ida skriver:

  Visste du om att han skulle prata om Cape Sweden innan? Eller var det bara ett sammanträffande att du uppmärksammade hans stil dagen innan?

 2. Alice skriver:

  Ska bli spännande att se hur det går för Cape of Sweden! Alltid kul att följa nystartsföretag och lära sig hur de gör. Det var ju därför vi startade inspireneur.se, för att sprida hur personer kan göra verklighet av sina idéer 🙂

 3. Helena skriver:

  Jag tycker capen är jätte snygg och hade själv gärna haft en. Vad jag har kunnat sett från hemsidan så finns detaljerna endast i guld och då jag gillar silver mer så hade jag gärna haft en med silver detaljer.
  Ha en fin kväll!

 4. JoLi skriver:

  Vad kul 🙂 Grattis

 5. Cicci skriver:

  Hoppas jag inte låter för mycket som en asgam nu, men kan du inte berätta lite om de misslyckade idéerna? Jag tycker sådant är väldigt inspirerande också, eftersom det visar på mer av din väg framåt till där du är idag. Själv har jag ett stort sug efter att dra igång en egen verksamhet, men vet inte riktigt vad den borde syssla med. Går liksom och väntar på att den perfekta idén ska slå sig ner i huvudet på mig. Då tänker jag att det kan vara spännande att höra om de idéer som inte blev något också, eftersom de är en del av resan.

Lämna en kommentar