Att våga följa sina drömmar i barnkaoset


Det är så skönt att vara hemma. Matheo leker med sina tåg och Gustav och jag pratar om Cape Sweden och investeringar över lag. Jag är så glad för att jag träffade Ida den där kvällen under Almedalsveckan. Hon kom i ett av de snyggaste plaggen jag har sett som både var bekvämt, tidlöst, och det bästa jag vet – myslyxigt. Hon ville fråga om jag kunde föreläsa för kvinnor i fastighetsbranchen, men jag ville veta vart hon hade köpt sin CapeJag måste ha den! 

Ida skrattar: Jag vill ju prata föreläsningar, men ok! Den här kan du inte köpa, jag har gjort den själv.

Jag: Jag måste investera i ditt bolag! 

Ida försökte, men det blev aldrig nåt snack om föreläsningar. Jag kände mig besatt! Jag har fått många erbjudanden om investeringar, men jag har tackat nej. Att tjäna pengar är inte drivkraften, utan att älska idéen och på riktigt känna att många skulle ha glädje av den. Det här blev min allra första investering i ett fantastiskt plagg av en fantastisk småbarnsmamma som följde sin dröm och startade eget – Ida Bengtsson.

Det är det, jag gillar inte bara capen utan storyn bakom den. Att ha två små barn springandes i huset på Ekerö, ta upp symaskinen i leksakskaoset och sy det där plagget hon saknade på marknaden. Jag gillar tanken av att ha ett snyggt plagg med en story som inte kan härledas till barnarbetare i Bangladesh utan till en hårt arbetande och kärleksfull småbarnsmamma som vågade följa sin dröm i ett litet hus på Ekerö. Det kan jag bära och stå för. 

Capen är lite dyrare men det är för att man ska kunna ha den i flera år, kanske hela livet. Det är bra kvalité på den och sen är det ju en sorts blandning mellan kavaj och jacka.

Det roligaste har varit responsen på den. Att alltifrån tidningsdrottningen Amelia Adamo, Titti Schultz och Niklas Bergling lovordar den. Sånt är så kul för jag kan ju tycka vad jag vill om min investering, men man vet ju aldrig vad andra kommer att säga. 

Amelia: Näe, det här ger jag inte mycket för. Det ser ju bara ut som en filt när man packar upp den.

Amelia: Men oj, nu förstår jag. Det är ju något helt annat när den åker på! Komplicerade saker i all sin enkelhet.

Och att fashiongurun Niklas Berglind och radiogeniet Titti Schultz lovprisar capen är också kul!

Jag har ingen aning om vart det här kommer att ta vägen, men vill ni följa resans framfart så följ Cape Sweden på insta så får ni veta allt det senaste. Era åsikter och tankar kring den är ju guld värt, feedback kring färgval och så vidare. Ju fler idéer som vilar i ett plagg desto bättre.

Har ni några drömmar som ni skulle vilja fullfölja? 

/Elaine, håller tummarna för en lång drömtråd.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Att våga följa sina drömmar i barnkaoset”


 1. Marit skriver:

  Den är fantastiskt snygg – jag önskar att jag hade råd med den men den är långt utanför min prisklass. Jag vet att det är bara att spara men det är mycket annat som måste prioriteras först :/ men grymt snygg är den!!

 2. AlexandraL skriver:

  jag visade capen for sambon direkt. ”BEHÖVER DEN” men vi har inte utrymme i ekonomin för en sån investering i ett plagg nu tyvärr.. men en vacker dag ska den bli min!

 3. Jag är också väldigt förtjust i capen och skulle vilja ha en i vinrött, men helst till ett lite förmånligare pris än vad de ligger på för närvarande.

  Min dröm håller jag för närvarande på att följa, jag skriver på sista kapitlet i min debutroman så om några veckor skickar jag den på lektörsläsning. Drömmen är alltså att bli en bästsäljande författare, så sannolikheten för att nå dit är kanske inte så stor, men hur liten chansen än är så är första steget att faktiskt skriva boken, vilket jag alltså nästan är klar med. 🙂
  Charlotta

  • Önskar dig all lycka till! Vem vet, kanske står vi på bokmässan ihop om något år 🙂 stod där med min debutroman 2012 men är i sluttampen på min nästa roman och hoppas att något förlag vill ge ut de . Sen har jag minst tre böcker till jag vill skriva. Så min dröm är som din, att bli en bästsäljande författare! Och då skulle jag även ha råd att köpa capen, för nog sjutton är det riktigt snygg!! Men just nu på mammapenning och nyköpt villa är ett inköp i den prisklassen på ett klädesplagg otänkbart. Men man kan alltid drömma 🙂

 4. Linda skriver:

  Min dröm just nu är att föda ett friskt barn. Är nummer ett just nu. Nummer två är att under föräldraledigheten komma på hur jag vill styra upp min karriär sämst den funkar med att vara förälder. Det jobb jag har idag kommer inte att fungera så jag behöver söka mig ett nytt eller starta eget. Ska bli spännande att se vart jag är om ett år när det är dags att ta på sig någon form av arbetskläder igen.

 5. Selma skriver:

  Den är fantastiskt fin! Hade gärna köpt den mörkblåa men den är liiite dyr. Men hoppas innerligt att det går bra för Ida!

 6. Cissi skriver:

  Min dröm just nu är att min mamma klarar sin cancer och får åtminstone några år till. Förutom det har jag allt jag kan drömma om. Gällande capen är de jättesnygga och skulle gärna köpa om den inte hade guldfärgade detaljer

  • I sammanhanget är din dröm så mycket värdefullare än min ”förverkliga-mig-själv-dröm”. Att få ha våra nära och kära hos oss, få vara friska etc är ju den högsta drömmen av de alla. Hoppas att din mamma blir frisk från cancern och att ni får många fler år att njuta tillsammans och skapa fina minnen ihop på! Stor kram till dig!

 7. Ulrika skriver:

  Capen är snygg, men 3500? Kvalité och hållbarhet i all ära, men jag har en dunvinterjacka för 1200 riksdaler som har hållit över 5 år. Jag skulle aldrig kunna motivera för mig själv att köpa en cape för 3500.

  Jag drömmer om att bli klar med utbildningen jag går, att jag hittar den inriktning som jag kommer att trivas bäst med och att jag blir riktigt duktig på det jag gör. Gärna så pass att jag får ta mer ansvar eller lära upp andra. Sedan hoppas jag på att det där med familj och umgänge rullar på i samma veva.

 8. Linn skriver:

  Capen är verkligen supersnygg och precis som du säger – myslyx!! Älskar allt som är närproducerat, ekologiskt och gärna lite lyxigt. Plus i kanten är ju dessutom att det är en grym tjej som driver bolaget! Coolt! Håller med övriga ang. priset, den är liiiiite dyr… Men, det är bara för mig att jobba hårdare! 🙂

  Heja Ida!!

 9. Sanna skriver:

  Tycker den är fin, men alldeles för dyr! Skulle den kosta typ max 1 200 kr hade jag gärna köpt en.

 10. Johanna skriver:

  Livsdröm: bli mamma (2016 hoppas jag..)
  Resedröm: Syd/Central-Amerika nästa. Vackra stränder, spanska, glada färger, cool kultur.
  Förverkliga mig själv dröm: bli barnboksförfattare.

  Men jag har nyligen uppfyllt en del drömmar. Blivit sambo, tagit examen, fått det som för mig är drömjobbet. Himla fint det där… att betongprinsessan som rastlöst ville ut i världen…bockade några saker på listan..och sedan blev en Svensson. Det var det jag ville. Finna lugnet till att bli det. 🙂

 11. Ida skriver:

  Tycker också som övriga att den är lite dyr, kan nog spara till en längre fram men just nu är jag mammaledig och har gett mig själv en månadsbuget på 400kr till kläder. 😉 men den är verkligen jättefin!!!

Lämna en kommentar