Får en politiker gråta?


Så här tycker jag och Marcus Oscarsson. Vad tycker ni?

[tv4play id=”3079356″ size=”medium”]

 

Tyvärr finns det inga omröstningar tillgängliga för tillfället.

 

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Får en politiker gråta?”


 1. Jag tycker absolut att en politiker får gråta, det ger intrycket av att de är mänskliga och visar på ett stort engagemang!

 2. Hope skriver:

  Får och får, en politiker är mänsklig och ingen robot. Det var fint att se Göran Hägglund gråta häromveckan när han pratade om hur mycket han kommer att sakna sina kollegor. Fler män som gråter, tack!

 3. Är det inte ganska symtomatiskt för vår tid att personer, speciellt män, som uppnått en viss position i samhället förväntas att dölja sina känslor, i synnerhet om de är av den jobbiga typen? Jag vet inte om jag drar för stora växlar nu men jag tänker genast på alla de relationsproblem som finns idag, där väldigt många kvinnor upplever att de kämpar i åratal för att få sina män att öppna upp och faktiskt dela med sig av sina känslor, men där de till slut ger upp och lämnar relationen för att de känner att de behöver mer än vad mannen kan erbjuda. Kvar står en man som inte förstod vad som hände för allt det praktiska i livet fungerade ju så bra.

  Att ha känslor står inte i konflikt med att ha kapacitet, kompetens och intelligens, tvärtom så lever de väldigt väl tillsammans. Känslor är det som gör att vi kan relatera till varandra, och det gäller på det privata planet såväl som i offentlighetens ljus. I mina ögon kan lättrördheten vara en av Löfvens främsta styrkor.
  Charlotta

 4. Jenny skriver:

  Jag tycker det är fint! För politik handlar inte bara om ekonomi och svåra ord utan om människor och hur vi värnar om vår omvärld.

 5. esterii skriver:

  Jaaa, låter kanske fel men på rätt sätt säger jag – Mer gråt åt folket.)

 6. wigwag skriver:

  Nej det får dom inte! Inte för att politiker inte får visa känslor offentligt utan för att det är otillbörlig opinionspåverkan. Nu finns ju inget val i närtid och Löfven klara sig ju genom valrörelsen och hela eftervalskaoset utan tårar, tvärtom, bufflig som få, så han har väl lite ”tårkapital” att spela ut nu när politiken lugnat ner sig.

  Jag gillar inte Löfven. Blir förbannad bara av att se karln. Men det är ju inget mot vad jag blir över reaktionerna att se honom gråta. Förmodligen mest vanligt hos kvinnor. ”OOh så fint! En man! En stor man! En stooor politikerman! Som gråter! Visar
  känslor!” Ni är så jäähävla lättmanipulerade. Jag säger inte att Löfvens tårar inte är genuint komna ur äkta känslor utan att han aldrig skulle gråta i närheten av en tv-kamera om han gjort bedömningen att det är dåligt för opinionen.

  • Hope skriver:

   Äh, jag tänker inte rösta på socialdemokraterna bara för att jag tycker att det är ok att Lövfen fäller en tår då och då, wigwag.

 7. Din Favorit skriver:

  Jag håller med dig Elaine, klart man måste få gråta om det är något som berör. Men någon som gråter ut i tid och otid (talar ej om Lövfen nu) blir nog svår att inte ifrågasätta. Kanske för att ”det ska gå att lita på” en politiker i så hög grad och man vill att hen ska kunna hålla sina känslor i styr eller nånting. Och skulle det gråtas för ofta (vad det nu är) skulle det nog antingen kunna kännas som att personen ifråga inte är helt stabil eller att det finns något annat motiv bakom. Men a few times (konstigt att sätta en begränsing på andra människors känsloutspel, men tror att jag skulle reagera så), whatever, alla är vi människor liksom!

  Hehe, intressant bildkomposition, ditt hår ser lite lätt elektriskt ut i klippet..! 😉 🙂

  • wigwag skriver:

   Lita på att Anna Kinberg Batra inte skulle få lika ”gullig” respons från media och allmänhet om hon börja snyfta i nåt sammanhang. Det utrymmet har inte hon som kvinna och moderatledare. Hon skulle framstå som falsk och cyniskt beräknande för att hon spelar ut nåt jävla kvinnokort. Löfven ska inte stå och snyfta i TV av respekt för sina kvinnliga politiska motståndare som inte kan bete sig på samma sätt. Bara ännu ett argument.

  • Din favorit skriver:

   Varför så aggressiv (som du i alla fall verkar i skrift här) wigwag? Jag förstår inte din inställning? Helt ok att vara arg/inte gilla Lövfen eller vad det nu är om upprör dig, men vi som snackar har väl inte gjort dig något?

   Jag ser mig inte som ”jäähävligt lättlurad” bara för att jag tycker det är ok att han gråter. Och jag är inte särskilt insatt i media och allmänhetens mottagande av hans tårar, men personligen ser jag inte som min respons som ”gullig”. Jag påverkas inte över huvud taget av tårarna egentligen. Ser honom inte som extra mjuk eller nånting. För mig är det ingen suprise att män gråter så det ger varken från eller till för min del.

   Skulle Anna Kinberg Batra gråta i TV skulle jag absolut inte se det som att hon spelade ut ”nåt jävla kvinnokort”. Sen när har det uppfattats som något positivt att kvinnor gråter? Jag tror snarare att det hade uppfattats som svagt och hysteriskt än falskt och cyniskt beräknande om man ska gå på hur kvinnor som visar sina känslor brukar bli bemötta..?

   Tycker det känns som ett oerhört konstigt argument att Lövfen inte ska gråta av respekt för sina kvinnliga politiska motståndare..? Att män och kvinnors tårar blir bemötta på olika sätt kan ju omöjligen betyda att Lövfen måste låta bli att visa sina känslor?

  • wigwag skriver:

   Varför irriterad? 90% ja och 10% nej på frågeställningen. Klart olämpligt med politiker i allmänhet och en statsminister i synnerhet som gråter offentligt. Speciellt som det är Sossarnas spinndoktorer som sagt åt han att visa känslor och gärna gråta lite för att skaffa sig ett imageövertag på den hårda och känslokalla moderatledaren. Jag äcklas av att se det. Synd att det fungerar. Speciellt bland kvinnor. Vilket den här lilla pollen tycks visa. Vad du personligen tycker och tänker har jag väl ändå inte uttalat mig om. Eller bemött aggressivt eller på nåt sätt överhuvudtaget.

  • Din favorit skriver:

   Vet du vad, vi får nog agree to disagree. Eller bara avsluta diskussionen här för det känns inte som att vi över huvud taget pratar på samma plan. Men det är ju okej! (Missuppfattade att du bemött mina åsikter, ursäkta.) Hoppas att du får en fin kväll. 🙂

Lämna en kommentar