”Hej då mamma!”


(null)

Faster Hanna kom över och var barnvakt igår när jag skulle träffa Jossan. Matheo hade varit rätt trött hela dagen, men när jag skulle gå så vinkade Matheo glatt och sa ”Hej då mamma, vi ses sen.”. Högst oväntat och glädjande. Han har blivit så stor min lilla gris.

(null)

Jag är alltid så obekväm med att gå ut på barer när jag är gravid. Jag känner mig malplacé, oönskad och inbillar mig att folk tycker det är onödigt att gravida tar upp kvadratmeter på singlarnas plattform. Säkert onödig tanke men den genomsyrar mig när jag är gravid. Går in på baren med svansen mellan benen och tänker ”förlåt”. Några andra som känner igen sig? Önskar att jag inte var så fånig, men å andra sidan har jag ingen som helst barlängtan, bara sänglängtan.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “”Hej då mamma!””


 1. J skriver:

  Ja onödig tanke! Nu bor jag visserligen inte i Sthlm så jag vet inte om klimatet är annorlunda där då men.. haha.. Själv hade jag en vän som sa till mig innan förra graviditeten att hon tyckte det var skandalöst när hon fick se en gravid kvinna på dansgolvet med sina vänner på en nattklubb. Precis som att ligga hemma i sängen i 10 månader skulle vara sådär jättekul! Själv tänker jag på hur otroligt mkt jag älskar att dansa och förstår inte varför man ska varken skämmas eller hämmas bara för att man är gravid?! All respekt till de som vill ligga hemma och göra annat men skulle danslusten falla sig på skulle jag knappast dra mig för att slå klackarna i taket. Även om jag förmodligen skulle gå hem rätt tidigt för att graviditeten tar ut sin rätt! 😉 haha

 2. Anna skriver:

  Och sen har vi ju en och annan kvinna som faktiskt är singel och gravid

 3. Prillan skriver:

  Jag tänkte mest på att det var jobbigt att folk väldigt tydligt kollade in vad jag hade i glaset! Kände att jag helst hade velat deklarera med hög röst att ”här vare en alkoholfri drink gott folk! Inte minsta promille, ni kan andas ut!!!”

 4. Malin skriver:

  Undrar vart den smarta sängen är köpt?

Lämna en kommentar