Odd kan vara den bästa lekfarbrorn ever


(null)

Det kan gå flera månader och Odd blir ändå favoriten att leka med när vi strålar samman. Så kul! Vi begav oss till tekniska museet, toppen för några timmar av spring. Sprang på Ebba von Sydow också så vi satt och pratade mammaskapet, karriärer och hur vi som kvinnor blir dömda om vi är tillbaka på jobbet efter några månader. Oh well! Vi hann inte prata så mycket men bestämde oss för att ses i en snar framtid för att prata mer och mer ordentligt. Ebba är en sån jordnära tjej, inte alls så som många tänker sig oss karriärkvinnor.

Bella och jag hann bubbla en del i leksaksyran. Vigselringar, resplaner i sommar höst och om man kanske ska göra en Odd och Bella – bo i en härlig våning i stan och skaffa sig sommarhus. Mina svennebananpoöng är då totala! Haha! Älskar den här bilden, våra miner säger verkligen ”Idag är det inte en bra fotodag”.

(null)

/Elaine, beger sig till Kungsholmen för en middag med Jossan.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Odd kan vara den bästa lekfarbrorn ever”


 1. Sofi skriver:

  Nyfiken på hur man definierar jordnära och karriärkvinna? För jag har ingen aning om ifall jag passar in på något av dem…

  • Ley skriver:

   Jag är också oerhört nyfiken, i synnerhet på karriärkvinna då jag aldrig hört om karriärmän. Innebär det en kvinna som har ett jobb överhuvudtaget, en som älskar sitt jobb, är chef, känd för sitt jobb eller som börjar jobba tre månader efter sitt barns födsel?

  • AR skriver:

   Ja, hur tänker man sig en karriärkvinna…? Och karriärmamma är nog snäppet värre än karriärkvinna…

 2. Maria skriver:

  Jag har tre barn. Med de två yngsta har jag varit tillbaka och jobbat igen efter 2 respektive 4 månader. Har man världens roligaste jobb varför inte få det bästa av båda världar och dessutom ge pappan lyckan att få vara en minst lika närvarande förälder. Jag har inte jobbat heltid men halvtid..

  Men jag har mött reaktioner och min man ännu mer… Det är sorgligt. Fick bland annat höra i ett sammanhang att ” om man inte ens kan stanna hemma med ett barn så kanske man inte ska ha barn” Det väcker verkligen starka känslor hos andra mammor?!! Jag tänker att mina barn är ljuvliga och varför skulle jag inte vilja dela med mig både för maken och barnens skull?

  Tror det kan sticka i ögonen hos vissa mammor att man dessutom råkar ha ett så jäkla kul jobb 😉

  Njut av livets goda både med familj och framgång!

  Kram

  • Evelina skriver:

   Man behöver väl inte bry sig så mycket om hur andra gör.
   Jag bara funderar på hur de kvinnor som börjar jobba tidigt gör med barnets födointag? Är detta kvinnor som inte ammar? Delammar med ersättning som komplement eller kvinnor som kan styra enkelt över sina arbetstider?
   Det är jag så himla nyfiken över. Har ingen i min närhet som varit hemma mindre än typ ett år så finns ingen att fråga..

  • Sofi skriver:

   Jag tänkte fortsätta att helamma om amningen funkar, kommer att jobba mycket hemifrån och måste jag iväg ska bebis och bebispappan med 🙂

  • A.L skriver:

   Jag pumpade brösten ca 2-3 ggr per dag ( mkt mjölk men gick på ca 5min per gång) och sparade självklart i kylskåpet i en speciell påse 🙂 ) nemas problemas! Morgonammade, när jag kom hem och sen innan läggdags och ibland på natten 🙂

 3. Sofi skriver:

  Undrar i så fall om jag kanske är nån slags karriärkvinna.. Planerar att vara mammaledig fem månader innan min man tar över. Men jag har så flexibla arbetstider att jag tror att det kommer att gå bra. Har nog aldrig sett mig själv som karriärkvinna dock… Gör ju bara det jag tycker är roligast, men sätter alltid barnen först, jobba igen kan man göra när de sover 🙂

 4. A.L skriver:

  Så skumt detta! Ingen i min närhet har varken ”dömt” mig el några vänner som börjat jobba tidigt..? Vilka är de som säger det???

  Sedan tycker jag det är lustigt att flera som vill börja jobba tidigt drar till med ”vill inte bara vara mamma”..? Min identitet sitter inte i vad jag jobbar med el om jag är hemma och ”bara”är mamma. Men tyvärr( tycker jag då) att det är exakt så vi definierar oss som oftast. Enda gången som jag har blivit kritiserad är när jag valde kejsarsnitt. Då tyckte en främmande människa att jag inte skulle ha barn om jag inte ”ens klarade” av att själv krysta ut barnet. Men det är faktiskt den enda gången. Aldrig hört ngt negativt om att börja jobba tidigt.

 5. Ley skriver:

  Jag har också funderat på vad man menar med det! ”Vill inte bara vara mamma” menar man då att ens identitet sitter i jobbet istället? Finns inget ytterligare?

 6. wigwag skriver:

  ”Karriärkvinnor”- Hårda, kalla, smarta kvinnor med driv, med eller utan barn, som har och gjort tidigt målinriktad yrkeskarriär, visste tidigt vad dom ville, och så blev det, samt upplevs av omgivningen att inte ha skytt några medel för att lyckas.

  Elaine- Du må ha varit tidigt målinriktad och gjort karriär, satsat allt på din dröm, inte skytt några
  medel för att lyckas och slutligen lyckats. Du må ha varit en karriärkvinna. Men din blogg säger mig att du inte längre är det.

  Sen slutligen, som tillägg, älskar jag ju karriärkvinnor. Dessa normbrytare. Gärna karriärkvinnor med barn som alltjämt är karriärkvinnor. Som medvetet offrar
  sin relation till sina barn för sin karriärs skull. Som inte anstränger sig som mammor för att dom känner att det inte är ”deras grej”. Det finns såna kvinnor och det är helt okej. Man rår inte för hur man är som människa. Och man kan inte klandra sådana kvinnor heller för att dom skaffat barn. Ingen vet i förväg hur man reagerar på en graviditet och nyfött litet barn. Inte ens hårda och kalla karriärkvinnor.

  • AR skriver:

   Vad sorgligt om man måste vara hård, kall och smart för att göra karriär som kvinna. Det känns som att det inte ställs samma krav på karriärmän?

  • wigwag skriver:

   Precis! För män är det lite lättare att göra karriär. Dels för att barngrejen är mindre komplicerad men också för att samhällets förväntningar är lite mer tillåtande och förstående mot män i karriären. Det är en effekt av könsmaktsordningen.

Lämna en kommentar