Mina drömmar


Innan jag somnar så är jag riktigt pirrig och undrar alltid vad min hjärna ska ta mig på för resa denna gång. Det är extremt spännande för mina drömmar är som att gå på en spännande film på en härlig multidimensionell biograf där jag kan kliva in i filmduken och delta i filmen. Filmen om mitt liv. Huvudkaraktärerna är alltid sådana jag ha träffat, vissa har jag kontakt med andra inte. Men vad jag gillar att snacka med dessa människor som jag inte pratat med på så länge. Ska man vara spirituell så kan man tro att våra själar möts. De berättar om hur jag behandlade dem då, vad jag lärde dem och vad jag skulle kunna lära mig av vår relation.

Inatt så drömde jag att jag var tonåring och var så där arg på min mamma som en tonåring kan vara. Usch vad vi bråkade. Jag tror det är för de samtal jag hade med kursarna på middagen igår – relationen till ens föräldrar. Hur det var att vara tonåring och mycket annat. I drömmen är jag så arg att jag går under, men när jag vaknar är jag betraktaren som tycker det var intressant och klurar på vad jag kan lära mig om den tiden.

Drömmer ni lika dynamiskt? Jag tycker det är sån lyx! Jag älskar att sova för min sömn är ett äventyr i drömmarnas och minnesdjungelns land.

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Mina drömmar”


 1. Anna skriver:

  Jag drömmer väldigt sällan (iaf som jag kommer ihåg) men när jag väl gör det känner jag mig ALDRIG utvilad på morgonen. Känns liksom som om jag drömt istället för att sova och är därför jättetrött. Hatar därför att drömma :p

 2. DeMarkey skriver:

  Jag tycker om att drömma ibland men kan också vara rädd för mina drömmar, för att känna den sorgen jag känner i dom och det gråtet jag får. Drömmar kan vara underbara, men också förödande, sårande.

  Ha en bra dag fina.

 3. Ruffie-Lina skriver:

  Nej! Och jag är skitavundsjuk på dig för det!
  Önskar att jag kunde komma ihåg lika mycket av min barndom och ungdomsår som du verkar göra, det är så fascinerande att läsa vad du skriver när du tar en walk down memory lane. Jag kan inte alls framkalla samma starka minnen och känslor från den tiden. Skumt hur olika det kan vara!

 4. Emma skriver:

  För mig är det helt tvärt om. Jag drömmer sjukt osammanhängande och konstigt och personerna i drömmarna är sällan någon i min närvaro, utan personer jag kan ha mött bara några gånger. Det enda återkommande jag har är stressdrömmar. Drömmer alltid om någon stor livshändelsr (typ att jag ska gifta mig eller få barn) och är helt oförberedd och de händelserna blir inte så perfekta som de ska.

  Men för det mesta är det bara konstigt, härom dagen drömde jag att jag var ute på en klubb och golvet blev plötsligt en krater där aliens kom upp ur.

 5. emma skriver:

  Jag minns mina drömmar varje morgon. Jag vet ju inte om jag minns alla drömmar, men jag minns alltid något. Och jag har haft mardrömmar sedan jag var 5-6, riktigt skräckfilmsaktiga sådana med barn som begravs under sand, människor som får kugghjul genom huvudet, alltså, jag skulle kunna fortsätta i evigheter. Har också dröm att jag dött i en atombombning, och att man efter döden liksom låg precis under jordytan och upplevde världen utan luft. Det jag ville säga var i alla fall att jag också alltid är aptrött på morgnarna, precis som någon annan skrev att det är som att jag har drömt istället för sovit. Har också gått i sömnen några gånger, vaknat i ett annat rum sittande med täcker runt mig. Pratar också i sömnen och skäller ofta på min sambo för att han inte hänger med i det jag säger. Tja. Så att minnas mina drömmar är ganska kul eftersom det ger inspiration till mkt, men de groteska mardrömmarna skulle jag kunna vara utan. Man kan ju undra var de kommer ifrån. Kan det vara svåra trauman eller bara livlig fantasi?

 6. Ida skriver:

  Jag drömmer mer och mer sällan faktiskt och det är tur det – för jag tycker inte alls om att drömma! Jag drömmer alltid mardrömmar eller i alla fall obehagliga drömmar. De lämnar en hemsk känsla i kroppen efteråt och jag känner mig dåligt utvilad när jag har drömt.

 7. Hope skriver:

  Jag drömmer oftast väldigt trevliga drömmar tihi…

 8. Angelica skriver:

  Jag har alltid drömt mycket och verkligt – så pass att jag kan vakna upp kär i en kollega (trots att jag är lyckligt gift) eller förtvivlad av sorg för att någon närstående dött. Efter ett tag ger visserligen drömkänslan med sig men jag älskar det på samma sätt som du.

 9. Soffan skriver:

  Jag drömmer konstant när jag sover (sover tyvärr väldigt lätt och vaknar ca: 20 gånger varje natt). Men det är sällan drömmarna är tydliga och verkligen handlar om någonting meningsfyllt. Inatt drömde jag till exempel att jag och sambon bakade rulltårta. Vi vispade och vispade på äggen. Ofta fastnar drömmen i någon händelse som utförs om och om igen tills det känns jobbigt och jag vaknar.

  Men har drömt riktigt starka drömmar också. Som en dröm där min sambo inte älskade mig längre. Vaknade gråtandes bredvid honom och var så lättad att det bara var en dröm. En gång drömde jag att jag var gravid och skulle föda, vaknade livrädd med jättehög puls. Och sen alla gånger jag drömt att jag tappat tänderna, gud! Det är så hemskt! En gång var tänderna gjorda av socker och smälte bort i munnen på mig, fy vilken ångest!

 10. Ååh! Jag är likadan! Längtar tills jag får somna för jag är såååå nyfiken på vad jag ska drömma om (har en egen kategori i bloggen med bara galna drömmar haha!)
  Ibland vet jag om att jag drömmer till och med, lite skum känsla, särskilt en gång när jag drömde att jag var i amerikanska vilda västern mitt i en skottväxling (blev skjuten dessutom, kändes som ett bistick)..!

 11. wigwag skriver:

  Älskar att drömma. Och drömmer ofta också. Sjuka drömmar. Underbara drömmar. Konstiga drömmar och mardrömmar förstås. Konstigt att jag inte har drömt om dig ännu Elaine. Skulle vilja göra det. Hur vi möts i vilda västern i soluppgången. Du som den ökände Elaine James och jag som..Wigwag. Vi ska göra upp en gång för alla. Men jag vet innerst inne att jag är chanslös. Du lär ju snacka snabbare än din egen skugga. Och när jag ser att du har mormorstroserna på dig vet jag det är kört och springer min väg. Hahaha.. Den drömmen skulle jag vilja drömma.

 12. Jag drömmer alltid massor, och väldigt verkligt precis som om jag upplevde det som vaken, även om en del saker inte skulle kunna hända på riktigt. Vilka som är med varierar, ibland är det människor jag träffat och ibland är det främlingar, men det är alltid otroligt intressant och händelserikt och ibland så trevligt att jag knappt vill vakna. 😉

  Emellanåt drömmer jag om någon anhörig som är död och vissa av de gångerna är jag i drömmen medveten om att personen är död och undrar hur det kan komma sig att den står mitt framför mig. De tillfällena tror jag är själsbesök och det gör mig extra glad att vakna efter att ha fått återse och kanske krama om någon i drömmen som jag saknar när jag är vaken.
  Charlotta

 13. Micaela skriver:

  Eftersom du skriver om drömmar ska jag berätta om min dröm om dig natten till igår. Tänkte skriva igår men insåg att det kanske var creepy, men what a heck..

  Ni bodde nära oss vid Mariatorget och vi hade träffade nånting sådär bara apropå men vi hängde liksom inte. Så fick jag reda på att M gick på en sån fantastisk förskola vid Slussen – vi snackar söt stuga med snickerier, egen brygga och båt!! Och jag ville verkligen få in min unge där ( ångest för förskolestart i höst då han är 3,5)
  Så jag började smida planer på hur fasen Jag skulle kunna få kontakt med dig ”helt apropå” för att försöka sneaka in min E på M’s förskola – för såklart var du ju med i ledningen på förskolan… Tyvärr vakna jag innan jag fick reda på om E kom in!

 14. Angelika skriver:

  Drömmer också väldigt ofta och ganska tokigt..
  Kan vara allt mellan mord, kidnappning och annat sånt där till mina brors barn och hur underbara dom är. Drömmer oftast väldigt tydligt och kan vakna och sätta mig käpprakt upp, men jag brukar kunna ”väcka mig själv” och inse att ’jamen det här drömmer jag ju bara; det är bara att vakna’, och så vaknar jag. 🙂

 15. Lisa skriver:

  Jag drömmer också jättemycket! Men istället för att vara tacksam är jag lite bitter, för jag är helt slut när jag vaknar på morgnarna! Sover dock lugnare när jag inte är gravid.

 16. Jenn skriver:

  Jag känner likadant som du! =)
  drömmer också mycket och dynamiskt och roligt och kontigt haha! =) älskar att sova för att drömma!

 17. S. med punkt skriver:

  Jadå, jag kommer ofta ihåg mina drömmar och drömmer ofta väldigt detaljerat både vad gäller färger, former, mönster… men också i fråga om känslor, samtal, återuppleva skoltiden, träffa människor som inte längre finns i mitt liv etc.

  Jag undrar ibland varför det bara verkar vara jag som fäster vikt vid drömmar av alla i min närhet. Småningom har jag börjat fatta att mina kompisar mer har bleka, osammanhängande snuttar i sina drömmar medan jag har långa, färgsprakande och känslofyllda
  händelsekedjor.

  Plock från senaste tidens drömmar: En släkting har målat en köksvägg i en blekorange nyans, samma färg som en sås min mamma brukade servera då jag var liten.

  Min gymnasielärare skulle komma hem till mig, men jag var tvungen att åka iväg med bilen. Hon missade att jag hade avbokat, så då hon fick syn på mig började hon jaga min bil på rollerblades och tog in på mig! (det är snart 20 år sedan jag gick ut gymnasiet…).

 18. MK skriver:

  Inte så många drömmar jag kommer ihåg och de jag minns från senare tid har bara varit hemska, saknar att drömma mysiga romantiska drömmar och vakna upp alldeles pirrig.

 19. Tanja & kattskurkarna skriver:

  Jag drömmer massor av märkliga drömmar. Det är alltid spännande att somna 🙂

 20. daniela skriver:

  jag drömmer ofta och väldigt starkt, men gillar det inte för är oftast antingen rädd eller ledsen när jag vaknar

 21. mikaela skriver:

  Mina drömmar är som ett varningtecken att jag ska vara förbered att jag kommer bli sårad av denna person. Typ att mina drömmar visar sig sitt rätta jag till denna person. Oftas är om min kille. Jag drömmt så sens i tonåren . Nu senaste veckorna har jag drömt att min kille. Är elak imot mig . är ego och bryrs sig inte. Visar inte för andra att vi är ett par. Flörtar och blir irreterad för små saker jag säger och gör och höjer rösten imot mig. Att jag är ivägen. Jag vaknar av rädsla att jag är jätte ledsen och vill fly. Nu denna helg vi tillbringa tillsammans. Så såg jag hans rätta sida eller sin dåliga sida. Som alla människor har. Jag gjorde inte vad han behaga och han blev arg och höjde rösten. Sa elaka saker. Jag vet inte vad jag gjorde för fel. Jag kunde inte fokusera när jag försökte kila hans rygg för jag somnade. Han övereagerade. Sen jag blir osåker och han frågar om jag fattar svenska? Jag tar illa upp. Jag spelar gitarr han är musiker. Jag vet jag inte lika duktig. Men då ska han säga hur jsg ska göra. Men jag försöker han blir arg. Ser jag. Jag blir osäker.. För länge sedan så drömde jag når jag var 20år. Att min för detta kille. Var kär i en annan kvinna och jag såg dom kyssas i drömmen. Jag såg vem hon var. Sen såg jag henne på stan efter vi gjort slut då kom den känslan. Förstog jag hon var på väg till mitt ex. Hon hade likadan väska som jag vet han köpt. Ingen vanlig man köper på butiker. Jag fick se dom tillsammans senare. Så det var ju sann dröm. Jag tycker as jobbigt att drömma men ändå bra. . Få se vad som händer nästa gång jag träffar min kille idag. Jag känner bara osäkerhet nu i mina känslor. Typ rädsla. Att bli sårad. Vet ej varför. Aldrig berättat för någon.

Lämna en kommentar