Vecka 26 och mår toppen


Första kursdagen är slut och jag säger som jag alltid säger – jag älskar mitt jobb. Det kom fram en annan kursledare till mig och presenterade sig så himla flott: Jag undervisar också och retorik och du och jag är störst på marknaden!” Jag blev så glad och highfivade. Vi ska snacka lite ikväll och byta erfarenheter, hans kursdeltagare sover också över här. Någon sa ”Elaine, du har en konkurrent här”, men jag rättade snabbt och sa ”Nej, det är en kollega”. Alla retoriker, kommunikatörer är mina kollegor och de gör världen mer förmögen att föra ut sitt budskap. Det är bra skit i min mening. Det behövs fler av oss.

Ni var några som ville hur jag mår vecka för vecka. Det är vecka 26 och jag måste få vara Isabella för en gångs skull och säga att jag mår toppen! Den bästa veckan i hela graviditeten. Maggan sparkar, Gustav kan känna sparkarna, ingen foglossning som förra graviditeten, mycket starkare, inte lika hungrig men jag ÄLSKAR gelehjärtan. Jävlar vad jag har fått dille på dem. Det började på Alla hjärtans dag och jag kan säga att det har varit alla hjärtans sedan dess. Nirå gravidzillas, hur mås det därute?

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Vecka 26 och mår toppen”


 1. Hanna skriver:

  Du ser fantastisk ut. Du ser stark och sund ut.

 2. Jag är inte gravid men måste bara säga att du ser helt stunning ut! Häftig känsla att träffa en kollega sådär och glädjas tillsammans istället för att känna konkurrens. Mer sånt!

 3. D. DeMarkey skriver:

  Jag älskar den inställningen du har, att det inte är konkurrenter utan kollegor. Så rätt och bra sätt att se det på och så är det verkligen, tillsammans lär ni världen ett bättre sätt för kommunikation.

  Vacker du är, du och magen, så fina.

 4. Maria - walking dead älskande optimist och snart blivande mama skriver:

  Jag måste säga att min foglossning is killing me samt att jag har en bebis som verkar vilja gräva sig ut genom naveln (aj!) men jag är glad och lycklig för det, det är ju ändå bara 11 dagar till BF! You look amazing!! 🙂

 5. Gutterflower skriver:

  Hihi åh då ska jag (som är kommunikatör/informatör själv) se dug som en go kollega från och med nu! 🙂 Yeay!

 6. Josefin skriver:

  Du ser verkligen ut att må superbra! Helt fab!
  Själv är jag i vecka 36 och har börjat samla vätska, varit sängliggande (mer eller mindre) sedan vecka 20 pga svår foglossning och dragit på mig det ena exemet efter det andra (i ansiktet). Känner mig AS-FRESH.. NOT. Men det är okej, det är så det blev för mig den här gången.

  Passar på att glädja mig åt de som får må bättre än mig, uppriktigt alltså. 🙂 Tycker du är så grym med träning och allting, så kul att läsa.

 7. Hilda skriver:

  Jag är i vecka 31. Jag mår bra i själva graviditeten. Inga större besvär av foglossning eller sammandragningar men har dragits med en kraftig förkylning som nu mynnat ut i bihåleinflammation. Så på 2 veckor har jag varit på jobbet i 2 dagar :/ Sonen har också varit sjuk. Vabruari var det visst..

 8. Pingla där!! Själv är jag inne i en tillväxtspurt (är i v 31) och mår illa titt som tätt när man inte borde. Har precis som Maria en vilde därinne som kickar som en galning, igår skrek jag rakt ut då det kändes som den försökte hugga sig ut med sax, inte populärt! Haha.. Lyckades skrämma klasskamrater på det! 😉 men det är ju inte så himla länge kvar nu så bara att stå ut!! 😀

 9. Johanna84 skriver:

  Vecka 30 här. Mår toppen även om jag inte kände mig 100 på träningen idag. Orolig för annalkande förkylning. Maken är krasslig. Har börjat känna en ny typ av rörelser i magen. Känns som att bebisen snurrar runt och vältrar sig snarare än sparkar och puffar som tidigare. Första graviditeten. Allt är spännande 🙂

 10. Anna skriver:

  Jag är i v 29 och blev idag inlagd på sjukhus efter en lång dag med massa tester. Vår lilla bevisbar tydligen en massa vätska i buken och man vet inte varför och kan därför inte göra något åt det just nu. Jag har också otroligt mycket fostervatten så känner mig som en strandad val..
  Usch va jag har tyckt synd om mig själv och lilla bebben idag!
  Du ser dock fantastisk ut, härligt!

 11. S skriver:

  Jag är i vecka 5 och har precis plussat… blivande tvåbarnsmamma, galet! Fortfarande lite ofattbart men spännande med 15 månader mellan barnen 🙂

 12. Nathalie skriver:

  Vecka 24 för mig och mår bra förutom den extrema tröttheten som börjar komma tillbaka! Och sjukt trött på vintern 😉

 13. Johanna skriver:

  Mår helt fantastiskt helt plötsligt?! Är i vecka 20 och har fram till nu varit trött, småillamående och förkyld sen i oktober – men plötsligt är allt som bortblåst. Är sugen på att träna igen! Är sugen på att hitta på saker! Lite frustrerad över att jag inte kan springa utan att det spänner och att powerwalks har tappat en del av sin power, men annars: njuuter!

 14. Linda skriver:

  Är i v 36 och har ont i händerna och i bäcken. Annsiktet är fullt med utslag och jag är trött. MEN jag älskar att vara gravid och se magen röra sig när bebisen flyttar på sig. Är magiskt att bära ett liv! Är inte redo för förlossningen än så vill njuta lite till innan han kommer.

 15. Stina skriver:

  Vecka 19 här och jag går och väntar på att jag ska komma till stadiet där man känner lite sådär ”gravidsmashing” å inte bara smått illamående och trött. Om en vecka är det dags för nästa ultraljud också, det ser jag riktigt mycket fram emot. Ser allt bra ut då ska jag börja klä mig lite snyggt igen och inte bara i säckiga kläder! (Jobbar på förskola med femåringar och har inte velat berätta för dem innan det varit mer säkert).

 16. Cam skriver:

  V 25 för mig och jag mår rätt ok! Men har börjat känna av foglossing rätt rejält nu. Första gången jag är gravid så allt känns väldigt spännande!

 17. JoLi skriver:

  Jätte fin du var på den bilden 🙂

 18. prematur skriver:

  Tänk att föda ditt barn nu! Det blev min verklighet för snart 3 veckor sen. Den 1 februari föddes vår dotter i v 25+6. Oj vad allt inte blir som man tänkt sig! Vi kommer vara på sjukhus ungefär tills att hon är fullgången, snacka om att livet vändes upp och ner för oss! Njut av din bebismage många veckor till ❤

 19. Caroline skriver:

  Går in i v 12 idag!!! Känns märkligt och oväntat, nånstans har jag inte vågat ställa in mig på att det skulle gå vägen. Mår inte lika illa längre och är lite piggare på dagarna. Dock fortfarande konstant utsvulten 🙂
  Ha en fin helg!!!

Lämna en kommentar