Biccar, sömn och kavaj


IMG_6611.JPG

Godmorgon gott folk! Hoppas ni har sovit som koalabjörnar! Klockslaget jag vaknade? Tack som frågar! 04.00 ropade Matheo och det var bara mamma som gällde. Jag vill tro att det är för att jag är en sällsynt fin mamma, men sanning är nog mina tuttar. Jag har mycket mjukare famn än Gustav.

Sinnesstämning? Bättre än i natt. Jag har haft huvudvärk i fyra dagar. Fick för mig att googla det 04.00 – huvudvärk i samband med graviditet. Då var första träffen ”havandeskapsförgiftning”.

IMG_6620.JPG

Ni kan ju tro att fru Eksvärd blev orolig och googlade vidare. Kunde inte somna om. Läste både om barn som fötts v26, komplikationer för barnet långt efter födsel. Nu var jag klarvaken. Men försökte lugna mig. När är man i riskzonen? Jo när du är:

* överviktig
* svullen
* knappt kan röra dig

Jag har rört mig fyra dagar i rad och biccarna sitter där de ska.

IMG_6623.JPG

* mörkhyad

What the fuck? Vad är det för himla grej? Drar man den nitlotten om man är mörkhyad? Så värst mörkhyad är jag inte trots att jag sett mig som en svart kvinna väldigt länge. Haha. Jag är ju olivfärgad, max. Gud vad jag skulle ge mycket för svart hy och lite sömn. Oh well, nu är kavajen på.

IMG_6627.JPG

Klockan 08.15 väntas en frukostföreläsning av mig, om kommunikation, för chefer i Norrtälje kommun. Har jag ingen huvudvärk i dag så tänker jag ta ett chill pill.

Bloggvännerna har ordet

22 svar till “Biccar, sömn och kavaj”


 1. Mini skriver:

  Haha (ursäkta att jag skrattar), men så härligt att du också googlar gravidsymtom, och att du erkänner att du gör det. Själv har jag googleförbud, får se hur länge jag kan hålla mig.
  Hoppas huvudvärken ger med sig och att du bara behöver dricka mer vatten.
  Tack för att du bjuder så mycket på dig själv!
  Häls. Mini

 2. Lisa B skriver:

  Va trist att du drabbats av långvarig huvudvärk!
  Jag hade svår huvudvärk fram till ca vecka 22. Dagligen och ibland migränliknande. Jag var hos barnmorskan pga det men hon kunde inte förklara det annat än att vissa har det så, hormonerna kan vara orsaken. Det enda som gällde var vila och mängder med vätska! Det lättade vissa gånger, andra inte. Hoppas att det släpper för dig snart!

 3. Myrtillus skriver:

  Gå till bm och ta blodtrycket. Då kan du släppa det mentalt. Jag hade havandeskapsförgiftning med mitt första barn. Med andra fick jag extrem huvudvärk men det var inget allvarligt. Stress och för lite vätska var säkert problemet.

 4. Marie skriver:

  Hallå!

  Vad är chill pill? Låter som nåt jag kan behöva 🙂 är så stressad över allt som borde göras… :/

 5. Tjusig outfit! 😀
  Jag har haft google-förbud tidigare, det är dock upphävt haha!
  Har också huvudvärk varje dag men det beror på min grundsjukdom som gör att, bland mycket annat, min nacke är extremt överrörlig så jag spänner den för att hålla skallen upprätt (hej bebis typ). Kanske kan vara att du omedvetet ändrat kroppshållning i och med att magen blir större och det är spänningshuvudvärk?
  Oavsett vilket så hoppas jag verkligen du slipper huvudvärken, den tar väldigt mycket energi ju.
  Hoppas du får en underbar dag! Hejs!

 6. DeMarkey skriver:

  Nope, du är inte så mörkhyad, men otroligt vacker är du. fasen vad snygg du är i kavajen!!!

  Ha en bra dag

 7. Kristin skriver:

  Jag hade också huvudvärk när jag var gravid. Då var det nog järnbrist för det gick över när jag började äta järntabletter.
  Ha en fin dag och tack för en härlig blogg!

 8. Majas bekännelser skriver:

  Varför kan man inte göra hjärtan längre? Jag skulle vilja ge dig ett litet hjärta. För att du är så härlig!
  Hoppas frukostmötet gick bra och att huvudvärken är borta! (Herregud, huvudvärk kan man väl ha vare sig man är gravid eller inte. Drick extra vatten och be Gustav massera dina axlar, du är säkert lite stel av att bära upp dina snygga boobies och magen.)
  Kram å fin dag på dig!
  http://majasbekannelser.blogspot.se

 9. Malin skriver:

  Jag drömde att vår nya statsminister Elaine Eksvärd lagförde att alla måste kunna göra två chins – fan vad jag kämpade!

 10. preggo skriver:

  Har varit i det googlandet sen v 13 då min huvudvärk började. Varje dag, vaknar ibland på nätterna av huvudvärken. Sket nästan ner mig när jag läste om havandeskapsförgiftning men nope. Är nu i v 26 och har (äntligen) fått en sjukskrivning pga detta. Gjort många många undersökningar men inte hittat någon orsak så slutsatsen är graviditetsrelaterad migrän. Skittråkigt för är mest liggandes hemma, kan inte njuta av grav på samma sätt som en ”frisk” person.

 11. OH HELLO HOT MAMA!

  Tänker inte komma med några gravid-tips för sånna äger jag inga. Men jag hoppas huvudvärken försvinner snart. <3

 12. Jämtlandshanna skriver:

  Å, inte vad man vill hitta den tiden på dygnet (inte någon tid alls egentligen!) Hoppas huvudvärken ger med sig!
  Kramar

 13. Theresia skriver:

  Men Elaine! Tycker sannerligen det ser ut som att du gör duckface (i smyg) på två första bilderna! :-O 😀

 14. Katia skriver:

  Mörk, ljus, oliv skit samma. Galet vacker är du allt kvinna. Fin som du är helt enkelt. Jag tror nog mannen din skulle säga samma sak. Ha det bra nu!

 15. Katarina skriver:

  Även jag hade förbud, vid första graviditeten så googlade jag på allt som kändes inte bra, bra bara orolig och stressad.
  Vila bara och drick mycket vätska ! =)

  Nu till något mer ytligare:
  Var kommer den kavajen ifrån, väldig snygg, samt så undrar jag om du använder några speciella produkter till ditt hår, ser alltid så fint ut?

  Ha det bra.

 16. Mrs Hjorth skriver:

  Hade också skitmycket huvudvärk under båda mina graviditeter. Orsaken var alltid järnbrist och att jag var rätt sopig på att komma ihåg mina tabletter. Järnvärdet kollas lätt hos barnmorskan!

 17. Eva skriver:

  Jag tror havandeskapsförgiftning är vanligast med första barnet..? Men kolla upp det med barnmorskan, och be henne/honom ta det på allvar! Jag fick havandeskapsförgiftning, och var så vätskfylld att man kunde göra djupa gropar på mina smalben, ungefär som i hård gelé… Och det togs inte på allvar, vilket resulterade i ambulanshellikopter och akut snitt i v. 30. Följt av nästan 8 veckor på sjukhus. Så bättre att kolla en gång för mycket än en för lite! Hittar man det tidigt kan de även försöka ”bromsa” det hela!

 18. Haha.. Sötnöt! Har hört att en del drabbas av extrem huvudvärk ändå. Symptomen på en graviditet är många 😉 själv fick jag havandeskapsförgiftning och mådde som en prinsessa så symptomen kan lika gärna utebli. Ingen vits att oroa sig i onödan, på kontrollerna har de ju koll och skulle man må sinnessjukt dåligt så förstår ju vem som helst att det bara är att söka sjukvård. Hoppas den där huvudvärken ger med sig bara, oavsett graviditet eller ej så är det ju inte så roligt att ha!

Lämna en kommentar