Nyårsmålen är nedskrivna


IMG_6409.JPG

Jag tog mig till Ordning & Reda för att köpa dagböckerna som jag har köpt där i alla år, men också ett lite tjockare papper. Men de sålde varken eller där. Vad har hänt? Skriver inte folk på papper eller i dagbok längre? Oh well, det fick bli NK. Ibland är de bra med anrika butiker som aldrig ändras. Kändes bra att investera i ett lite dyrare papper att skriva upp målen på för de är ju väldigt dyrbara för mig och når jag dem så kommer mitt liv bli ännu bättre.

IMG_6403.JPG

Målen jag satte i år är höga – jättehöga. Mest för att det gäller saker jag ska känna och andra i mig omgivning ska tycka/tänka till om. Gustav kommer till exempel få berätta om jag uppnått vissa eftersom han står mig närmast. Gud, att inte få kryssa i målen själv är lite nervigt.

Jag placerar målen på vår sovrumsspegeln – en plats som jag ser varje dag. Jag tror att det är en viktig daglig påminnelse.

IMG_6469.JPG
Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Nyårsmålen är nedskrivna”


 1. Jag har också som mål att finns lugn i mina beslut hos mig själv, har behövt bekräftelse från andra, speciellt mina föräldrar innan men försöker bli bättre på att bara bolla sådant där andras åsikter kan hjälpa mig. Inte på sådant där jag egentligen redan bestämt mig. För har de negativa åsikter om mitt val så förstör det för mig, tar bort glädjen över det jag ska hitta på. Däremot bollar jag gärna när det är saker jag inte kan något om, men inte om sådant där beslutet egentligen redan är fattat. (Långt o rörigt blev det nog nu, men du kanske fattar ändå)

 2. Olivia- småbarnsmamma som lever drömmen i England skriver:

  Tycker det är sorgligt att papper och fina skrivböcker försvinner mer och mer. Är själv en riktig brevskrivare.

  Jag vet inte om du ville dela med dig av dina mål till oss men jag tror att om man zoomar in på spegelbilden tror jag att man kan läsa dem rätt tydligt. Ville bara säga det..
  kram

  • Catharina skriver:

   Jag älskar att gå till NKs pappersavdelning och pappersstället de har med papper i alla regnbågensfärger! Som gå in i en godisbutik, fast med papper 🙂

 3. Men? Vad säljer de på Ordning & Reda nu då?
  Jag älskar att skriva för hand och tycker det är väldigt bekvämt att kunna luta sig ur sängen och, i mörkret, skriva upp idéer i mitt ”!-block”. För de där jättebraiga idéerna och formuleringarna, de dyker ju alltid upp när jag ska sova.

  • En annan Anna skriver:

   Ja precis – vad säljer de där nu?

   F ö så läser jag din blogg kontinuerligt Elaine, men är en av de som sällan kommenterar. Uppskattar den dock inte mindre för det 🙂 Tack för att du giter uppdatera oss så ofta och lycka till med graviditeten!

 4. Vad snygg du OCH din handstil är! Jag skriver inte så fint så får nog göra något på datorn och printa istället, hehe. Har för övrigt inte kommit mig för att formulera 2015s mål ännu, kanske dags att ta tag i det…

  Puss och kram!

 5. Millis skriver:

  Som tur är tror jag de har kvar mycket av det där på Bookbinder´s design, det var i alla fall där jag köpte min årskalender. För jaaaa, jag vill skriva i min kalender med penna, tycker inte alls jag får samma översikt över veckan i telefonen. Och jag är IT-konsult, så teknikfientlig är jag normalt inte, hehe.

 6. Susanna skriver:

  Hej! Jag inspireras av er som skriver så tydligt uppsatta mål för året, men jag känner att om jag skulle göra det för mig själv så är det bara ytterligare KRAV i vardagen att leva upp till. När jag ser hur du satt upp det på spegeln för att bli påmind varje dag får jag lite lätt panik. Skulle vara intressant att läsa hur du Elaine, resonerar kring att inte få målen att bli till ett krav som bara ger dåligt samvete och ångest.

  • Maria skriver:

   Jag håller verkligen med! Jag blev alldeles stressad bara av att läsa inlägget. Samtidigt förstår jag att man vill hålla dem i åtanke när man nu bestämt sig för något.

 7. Fru Minimalist skriver:

  Strax efter nyår skrev jag också ner mina mål för året inom ett par olika kategorier som karriär, träning, hälsa mm. Liksom skrev ett årsbrev till mig själv där jag kan ”blaja” lite mer om vad jag hoppas ska ske under året, istället för målen som är mer korta och konkreta och mätbara (SMARTA).

  Jag har läst någonstans att ju färre mål du har desto större är sannolikheten att de uppnås. Med fokus på 1-2 mål under en begränsad tidsperiod kommer de med ca 99% sannolikhet uppnås, medan 6-10 mål under samma tidsperiod ger en måluppfyllelse som understiger 10% och då med stor sannolikhet även ger en känsla av misslyckande.
  Hur många olika mål satte du upp?

  Här har jag skrivit mer om mina mål och årsbrevet:
  http://minimalisterna.se/arsbrev-och-mal-2015/

 8. Nathalie skriver:

  Jag köper alla mina dagböcker på Bookbinder’s Design! Finns på NK! Avskyr dock de linjerade, då det känns som att man inte kan vara lika fri i tanken som med helt tomma blad

 9. hanna skriver:

  Tänk på att i ett bra kvalitetssystem så uppnår man inte alla målen. Då har man inte spänt bågen tillräckligt

Lämna en kommentar