Det är fikasässong


Det är så skönt att få en paus från promenaderna i kylan och värma upp sig med en kopp varm kaffe. Mina favoritkvarter att promenera i är helt klart söder. Önskar bara att det var ännu större så att man kunde gå vilse sådär som i Alicante. Vore det inte härligt om söder var en helt egen stad för en miljon människor.

Maggan sparkade friskt under hela fikat. Gud vad den lilla tjejen gör mig lycklig. Jag tror att det är en tjej, haha. Så jäkla kul om det kommer ut en kille när det väl är dags. Vi var på ultraljud häromdagen och allting såg bra ut. Jag gick all in och köpte en dvd på henne. Matheo har fått sett den och plötsligt förstår han att det är en bebis i mammas mage på riktigt. Så fort han vaknade i morse pratade han med Maggan eller ”bebis” som han kallar henne.

Vi tittade på dvd:n ihop och man såg hur Maggan tog stora klunkar av fostervattnet.

Jag till Matheo: Bebisen dricker vatten i mammas mage.

Matheo nickar: Ja och mjölk!

Jag skrattar: Jaha, dricker Maggan mjölk också.

Matheo nickar och ler: Ja! Och hon äter rund macka. Med smör.

Jag älskar Matheos ålder. Han är så medveten och fin. Imorse när jag väckte honom försiktigt så sa jag ”Min lilla gris, vet du vad?”. Han öppnade sina sömniga ögon och log. Sen tog han mig på kinden och sa ”Ja” och ”du älskar mig”. Asså jag dör!

– Ja Matheo, det stämmer. Jag älskar dig.” sen låg vi och höll om varandra. Min älskade lilla son.

 

 

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Det är fikasässong”


 1. Johanna skriver:

  Åh så sött! Blev tårögd, har en 7-månaders son och jag bara längtar tills vi kan kommunicera med ord!

  En lustig fråga, i och med att Matheo ska bli storebror, har han frågat den berömda hur-blev-jag-till-frågan?
  Om ja, vad och hur svarade di? Har funderat på det får hur ärlig man ska vara ☺️

  Kram

 2. Astrid skriver:

  Gud vad fint! Att vara en liten människa och få känna sig älskad. Åh vad härligt att få höra om, tack. Blev också tårögd.

 3. Cissi skriver:

  Så underbart! Just att du har sagt så många gånger att han vet att du säga. Du är verkligen en jätte bra mamma! Önskar verkligen att jag kommer bli så någon gång i framtiden! <3

 4. Wow vilka vackra bilder du får till med kameran, hur duktig som helst!

  Man smälter ju när man läser om dig och matheo, längtar tills jag kan kommunicera med min son 🙂

 5. D. DeMarkey skriver:

  Herre jisses vad gulligt. Kan se er framför mig, hur du sitter vid hans säng, väcker han med dom orden och han ser helt sömning och gullig ut i sina lockar och känner sig så trygg för han vet att mamma älskar honom. Jag smälter!!!

 6. Sara skriver:

  Vart ligger det där härliga fiket?

  Tack för en alldeles fabulös blogg!

 7. esterii skriver:

  Nu hänger jag inte med.. Dvd,, på vad?

 8. Jämtlandshanna skriver:

  Å, va gulligt! 🙂 Roligt att man kan köpa dvdn från ultraljudet, det hade jag inte hört innan.
  Kramar

 9. Carina skriver:

  Ungar. De ger en så mycket kärlek!
  Min treåring tittade på mig (som är i v28 med barn nr 2) härom morgonen och skrattade högt.
  -Mamma du ser ju ut som en sköldpadda!

 10. Din Favorit skriver:

  Mäh! Åh, så himla fint..!

  Detta är ju också så himla gulligt:
  http://blogg.mama.nu/knivlisa/2015/01/11/en-oerhort-bra-sak-som-hande/

 11. IdaHo skriver:

  Åh, vilka minnen som väcks till liv! När jag var barn körde jag och mina föräldrar ofta ”vet du vad”-leken… Och svaret var alltid ”jag älskar dig”. Underbart! <3

 12. Jennie skriver:

  Så himla fint!! Där rann det en tår… Önskar mig samma relation till min son som du o matheo verkar ha, du verkar vara en sån riktig mysmamma!

Lämna en kommentar