Nyårsmål 2015


Jag som är närmast religiös vad det gäller nyårsmål har inte gjort mina för 2015 än. Galet! För er som är nya så delar jag upp mina mål i fyra kategorier Karriär/jobb, Hälsa/träning, Själ/vardag och Självutveckling. Jag tittade igenom 2014′s nyårsmål och det gick rätt bra. En ny föreläsningsfilm på engelska blev det och även ett gäng nya headers när jag står i Stockholms puls. Sen hoppades jag på att bli gravid 2014 och så blev det. Tack Gode Gud och livet!

IMG_5529.JPG
Karriär lovade jag att chilla lite med, men sånt är ju svårt när det är valår.

IMG_5527.JPG IMG_5528.JPG

Hälsa och träning gick bra! Målet var tio chins, jag kunde göra åtta stycken i September. Sen blev jag gravid. Tränat varannan dag har jag gjort också. Hållit mig borta från gluten? Haha, ja det målet nådde jag ofrivilligt eftersom jag är glutenintollerant numera. Weekend till Barcelona med Ida och Bella blev det ju också. Gud vad kul vi har haft det på våra weekends.

IMG_5532.JPGIMG_5531.JPGIMG_5530.JPG

Några mål har varit lite diffusa och i efterhand så är det roligast med mätbara mål. Och vissa av mina mål 2015 påbörjade jag redan 2014 som att ha mindre av Gustav och Matheo i bloggen. Anyhow, här har ni mina mål 2015.

NYÅRSMÅL 2015

Karriär/jobb

Skriva min 6:e bok, gärna färdig innan Maggan kommer.

Påbörja en ny retorikbok innan årets slut

Blogg ökat till 150.000 besök. Galet mål men kul.

Hälsa/träning

En pull up med Maggan i Augusti

10 chins i Oktober

Nå målvikten i augusti, typ 63 kilo (haka inte upp er på det, det är vad jag vägde när jag var som starkast innan graviditeten, vill bara ha något mätbart)

Träna varannan dag

Utegym på tomten i Spanien

Själ/vardag

Spanien åtta dagar i påsk med La familia

New York fem dagar i februari

Spanien Juni-Juli med familjen

En lång vinterresa 2015 på en destinaition med grymt gym, bamseklubben, spá, grym mat och all inclusive. Åh vill att det ska finnas ett crossfitmama and papa hotel med paleo och glutenfri mat.

Köpt en tomt för att bygga hus

Självutveckling

Terapi en gång i veckan.

Landa i egna beslut utan att bolla med halva världen.

Ha mer integritet för mig själv och min familj.

Ha meningen ”Utan att gå in på detaljer” i bakhuvudet.

Det vore så kul om ni ville haka på nyårsmålen och skriva ner era egna. Kanske kan man bli inspirerad av era mål

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Nyårsmål 2015”


 1. Ruffie-Lina skriver:

  Jag brukar inte ge några regelrätta nyårslöften men just i år faller det sig så att jag och mannen här hemma börjar mission komma-tillbaka-från-graviditetsextrakilona, helt enkelt ska vi gå på diet!
  Egentligen är jag emot att så kallat banta, MEN då jag fortfarande har så mkt problem med foglossningen såhär ett halvår senare och inte kan träna så måste jag bli nazi vad gäller kosten istället. Och jag har gjort det till min grej de första 3 månaderna på året för att ha något att lägga all min överblivna träningsenergi på. Ska bli så kul, pepp!!!

  Ser fram emot att följa resten av Maggans tillväxt och ankomst, mysigt!
  Ha ett bra nyår och en god fortsättning 🙂
  Kram <3

 2. Emma skriver:

  Nu jobbar ju jag inte utan pluggar så där blir målet att klara mina tentor och plugga effektivare än vad jag gör idag, samt att alltid ha mitt framtida jag i läkarrock som målbild.
  Hälsa och träning blir att fortsätta med den viktnedgång jag gjort under 2014, samt att göra 1 chin hehe 😉
  När det gäller själ och vardag hoppas jag på att jag och min sambo får in en semester tillsammans i år eftersom det inte gick förra året.
  Och självutveckling så blir det att sluta älta kring vad jag tror andra tycker, lyssna på vad som gör mig lycklig.

  Maggan ser bra ut tycker jag! 😉 Gott nytt år!

 3. Ida skriver:

  Elaine! Jag har haft ett ganska jobbigt år med missfall i vecka 16, varit nära att gå in i väggen, uppbrott från relation och Gud vet allt. Jag har helt enkelt letat efter min plats här på jorden och vad meningen med just mitt liv är. Igår köpte jag en bok av Nina Åkestam ”Meningen med hela skiten” och jag tror att den ändrade mitt liv såhär näst sista dagen på året. Där i fanns kanske det bästa tips jag läst, 85 åringen. Det handlade om att fundera ut hur, vem och vad jag vill vara som 85 åring, och sedan låta livet styras utifrån det. Helt enkelt bli vän med min 85 åriga tant och hela tiden kolla med henne om valen i livet känns okej eller ej. Är tvungen att tipsa om det, för det känns så logiskt att det är precis så man ska tänka om livet. Kanske ett tips till dig, att ta med i beräkningarna när du gör dina mål. Nu hoppas vi på att 2015 blir mindre turbulent!

 4. Cecilia - tjejen med skinn på hakan vars värld vänts upp och ner skriver:

  Låter som en kanon start på året!
  Jag som haft ett väldigt turbulent/dåligt 2014 siktar på ett lite bättre 2015. Mamma gick bort i oktober och sen dess har det bara varit skit, 21 år och ingen mamma att kunna prata med längre, de känns skit.

  Jag siktar därför på att göra vad jag kan för att må bra 2015. Göra vad jag kan för att anpassa vardagen efter mitt nya liv och ägna mig själv lite mer tid. Göra sånt jag trivs med och mår bra av.

 5. Johanna skriver:

  Tack för att du delar med dig!! <3

  Jag ska skriva målen med min kille i år. Det är vackert, att ha gått från jag till vi. (Minns ni tjejen som tvekade om hur hon skulle göra med den gullige killen eftersom förhållandet skulle inledas med distans..? Well, så glad att jag vågade!! 6 mån på distans stärkte starten och nu är vi sambos)

  Några mål är:

  – få fast jobb
  – klara en chins
  – eventuellt köpa nybyggd lägenhet
  – bli gravid någon gång till vintern. Det är underbart att vi kunnat prata om det redan nu.. då vet vi ju dessutom att vi kan njuta extra av att vara två..)

 6. Nina skriver:

  Mitt största nyårslöfte blir att våga möta mina rädslor, jag är ganska feg och rädd av mig, har låg smärttröskel och känner mig som en stor fegis när det kommer till det mesta. Det är en sak som jag vill jobba på, att våga!! Det skulle stärka mig som fan tror jag. Utmana. Jag är så himla mycket för att vara innanför min comfortzone och jag vet känslan av att känna att fan, jag vågade och klev ut!!!! Mest av allt vill jag bevisa för mig själv och för alla andra att jag inte är så rädd av mig som alla tror hehe. Tacka vet jag min kille och soulmate som pushar mig i att vara mer modig, sen jag lärde känna honom har han fått mig att gå mil ifrån min comfortzone på olika plan och det har stärkt mig och mitt självförtroende!

  • MK skriver:

   Första delen av ditt inlägg kunde lika gärna varit skrivet av mig. Har tyvärr ingen energi till att ta tag i saker så mitt mål blir nog att bara ta mig igenom dagarna.

 7. K skriver:

  Jag har redan skrivit mina! Med en liten som fyller 1 år om 3 veckor så ser det ut såhär:

  – Lägga ner mer tid på mina vänskapsrelationer. Har isolerat mig sedan jag blev gravid och nu vill jag verkligen visa de som ändå är kvar att jag bryr mig! Ringa/smsa oftare, styra upp drink, fira födelsedagar och bjuda hem på fika när vi är lediga hela familjen. Helt enkelt engagera mig lite mer i vännernas liv och bli bättre på att bjuda in dem i vårt.
  – Våga lämna bort min son till någon i familjen och gå på dejt med min fästman.
  – Gifta mig och försöka sänka kraven/ förväntningarna; vara glad oavsett om det regnar, håret är fult eller någon inte kan komma.
  – Bli klar med Komvux och träffa Syv för att diskutera utbildningar.
  – Söka nya jobb till hösten.
  – Gå promenader själv igen, lyssna på musik och hinna bearbeta tankar och känslor.
  – Äta sånt jag mår bra utav. Ett klassiskt exempel är att jag lätt kan äta en portion extra om jag är mätt redan, eller beställa en köttbit på rutin fast jag VET hur gott det är med fisk och skaldjur och hur bra jag mår av att äta sånt.

  Lite allt möjligt bland de målen. Inget stort

 8. Emilie skriver:

  Jag brukar inte ha några nyårslöften eller mål faktiskt, men nu har jag insett att jag behöver ett till nästa år. Jag ska sluta svära, i alla fall försöka minska på det. 🙂 Men det kommer bli väldigt svårt tror jag. Sen har jag som mål att komma in ordentligt i mitt nya jobb och tro mer på mig själv för att må bättre i vardagen. Gott nytt år! Tack för en bra blogg! /Första-gången-kommenterare

 9. Helena skriver:

  Åh, jag har egentligen ett mål att kämpa mot; bli hälsosammare!

  För några dagar sen så gick det för mig att jag faktiskt är ganska nöjd med resten av mitt liv. Jag klarar alla mina tentor och tar examen 2015, sambon och jag jobbar tillsammans på vårt förhållande, jag håller en lagom nivå på kontakten med familj och vänner, jag har börjar läsa böcker igen (älskar böcker…) osv typ.

  De bitar som jag vill förbättra inom övriga områden hänger nog alla lite på hälsan snarare än något i dem själva. Tex orka plugga massa mer för bra betyg, ja då behöver man äta bra och röra på sig ordentligt för att inte sega ihop i soffan istället.

  Så mitt fokus kommer vara mindre onyttigheter till vardags, mer grönsaker för vitaminer, dagliga promenader och sluta fuska med att gå till gymmet (har en knäskada att rehaba, kommer aldrig bli bra annars!!). Ser fram emot 2015 och att få fortsätta med det jag gjort bra i år, och lägga till lite till!!

 10. Sara skriver:

  Mina mål är:
  -Ta körkort
  -Avsluta mina 5 år universitetsstudier med flaggan i topp
  -Fokusera på de som vill mig väl
  -Få ett bra jobb utifrån mina studier
  -Visa ännu mer uppskattning till mor- och farföräldrar som kanske inte finns om några år
  -Höja min fästman till skyarna för den underbara person han är
  -Fortsätta mitt höga träningstempo

 11. Emma skriver:

  Jag ska bli den bästa versionen av mig själv, det är mitt mål för i år 🙂

 12. M skriver:

  Har egentligen bara ett löfte. Att alltid sätta mitt välmående i första hand. Alltid ifrågasätta: ”Får det här verkligen mig att må bättre?” Och släppa sådant som inte gynnar mig. Hoppas kunna röra mig bort från depressionen och mot ett lyckligare liv till slut 🙂

 13. Malin skriver:

  Brukar skippa nyårsmål men detta år måste jag verkligen styra upp mitt liv & bli lyckligare. Kanske om jag skriver dem här håkler jag mig till dem ;).
  1. Skaffa körkort
  2. Klara av att gör min första chin – Mars.
  3. Skaffa nytt jobb
  4. Satsa på min ridning, i år ska jag bli riktigt duktig! Fler lektioner & mer effektiva träningar.
  5. Resa lite längre bort, destinationer man kanske inte väljer när man får barnsenare i livet.

  Hoppas kommentarsfältet blir bättre snart, älskar din blogg ju!

 14. Vendelay skriver:

  Har du skrivit, eller skulle du kunna tänka dig att skriva, ett inlägg om hur du lägger upp ditt arbete när du skriver böcker? Det vore intressant att läsa!

 15. Madelene skriver:

  Mitt nyårslöfte är att bli snällare mot mig själv. För mig innebär det att sätta rimliga krav och ha fokusområden. Jag kan inte vara den bästa studenten, flickvännen, kompisen, dottern och löparen samtidigt. Jag skall försöka lära mig att prioritera bort i perioder för att utvecklas fullt ut på vissa av dessa områden utan att ha dåligt samvete för att jag försakar något annat.

  Samtidigt som jag måste vara snällare när jag inte når min målsättning. Inse att oroa sig för att inte nå målet, tar massa energi från att faktiskt utföra de jag behöver för att nå målsättningen. Måhända att det är ett flummigt nyårslöfte men har brutit ner det i mätbara parametrar som kan hjälpa till.

  Min nyårsönskning är att bli gravid.

Lämna en kommentar