Jag blir inte provocerad av galningar


IMG_5129-0.JPG

Ni som har varit här en längre tid vet att jag har ett rätt hett temperament. Men det ni inte vet är att jag inte blir allt av allt. Jag går inte bananas av allt, en sån galen orangutang är jag faktiskt inte. Jag är rätt så chill.

IMG_5366.JPG

Det som får mig att gå bananas är inte galna troll som gör allt de kan för att hitta knappar att trycka på eller som sprider larviga rykten. De betraktar jag mer som en forskare som betraktar en bakteries beteende – det är inte vackert, lite intressant och lär en en smula om bakteriesläktet eller trollsläktet.

Det som däremot får mig att gå bananas det är smarta människor som försöker bädda in elakheter. Som blandar komplimanger med personliga påhopp eller som säger ”ta inte illa upp” i ena meningen och ”men du är en dålig mamma” i den andra meningen. Allt väldigt subtilt och uppenbart på samma gång. Såna kommentarer som bäddas in, bäddar jag fram för att visa att jag ser vad du säger. Och sen är jag inte sen med att inte bädda in mitt svar till dom.

IMG_5377.JPG IMG_5378.JPG IMG_5380.JPG

Nej det sista är inte en plutmun, det är ett ”you”, resten får ni lista ut. Men Guuud vad jag älskar att vara oretorisk mot elaka människor och psykologisk mot troll. Galningar behöver trots allt hjälp, elaka smarta människor behöver gränser så svansen hamnar mellan benen och de lär sig en läxa.

IMG_5361-0.JPG

/Elaine, sänker långfingret och börjar klura på sina nyårsmål.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Jag blir inte provocerad av galningar”


 1. Sussi skriver:

  Haha.. Alltså du är helt jävla FANTASTISK! Jag ska tamejfan bli lika rapp i munnen och komma på dom där inbäddade elakheterna med detsamma istället för att, i vanlig ordning, fundera på saken ett par dagar i min ensamhet innan jag fattar vad hen egentligen sagt.

 2. Ia skriver:

  Haha underbart! Precis så som man ska hantera elakheter 😀
  Du är så jäkla bra!!
  Vi är dessutom i samma vecka tror jag (jag har bf 30 maj) och det är mitt andra barn 🙂

 3. Johanna skriver:

  Googla livshjulet så kan du se vilka bitar du kan tänka på i nyårsmålssättandet! Lycka till och ha ett fantastiskt 2015!!

 4. Majken skriver:

  Alla har dåliga dagar, vilket gör att kommentarerna inte är på topp varje dag. Man kan inte beskylla ”Ekorren” för att vara ett troll. Dessutom tycker jag också att kommentarsfälten kan bli lite väl tuttinuttiga och då behövs det en ragata/ekorre.

  Föresten, vad innebär ”villkoren” som man godkänner för att publicera kommentaren? Det blir bara en rosa bakgrund när jag klickar där.

 5. Ibland blir det ju för mycket. Tror det är bra att ryta ifrån då och då. Fler borde prova på det, skön adrenalinrush ju! 😉

 6. sara skriver:

  Jag tycker att du var en dålig mamma när du övergav din son för att åka utomlands och festa med dina vänner. Att dina egoistiska behov kom före hans bästa, hans psykiska välmående är vad som gjorde dig dålig. Ett så litet barn förstår inte vart mamma/pappa tagit vägen eller när dom kommer tillbaka. F u too.

  • S skriver:

   alltså, vad är det här för kommentar? vadå ”övergav”? det är väl hennes beslut att åka iväg en helg och få i lite egen tid. Inget fel på det. hon är inte egoistisk på grund av en sån handling och inte heller skadar det hennes son.
   vem fan är du som ska uttala dig om hennes liv?

  • Majken skriver:

   ”Ett så litet barn förstår inte vart mamma/pappa tagit vägen eller när dom kommer tillbaka.” Men om det är på det viset så spelar det väl inte någon roll om Elaine är 5 km, 5 mil eller 50 mil ifrån Matheo? Om han ändå inte förstår? Att denna kommentar till synes värnar om någons psykiska välmående…

  • Lisa skriver:

   ”Overgav”? Han har jo også en pappa som kan passe på han. Man overgir vel ikke barnet sitt til sen andre foreldren? Du ville vel aldri ha sagt ”han var en dårlig pappa han overgav barer sitt til mamma’n?” Eller du ville kanskje det Sara

  • Anna skriver:

   och i vanlig ordning är det mamman som hamnar i kläm. Det hade antagligen inte varit lika illa om Gustav begav sig ut på en resa? för det är ALDRIG samma sak när det kommer till pappor, som om de är den sekundära föräldern. Give me a patriarkal break….

 7. Louise skriver:

  Jag har läst elaines blogg ett tag nu och känner att jag bara måste kommentera det här inlägget.. Grejen är den att Elaine är nog knappast någon dålig förälder, att någon bara kan säga så om någon annan. Alla mammor gör så gott de kan. Men- jag tror att det handlar om hur Elaine skriver sina inlägg. Det verkar handla väldigt mycket om just vad hon vill, vad hon mår bra av och hennes behov. Jag tycker att det nästan framkommer att hon umgås med matheo och Gustav så som hon umgås med vänner, när det är kul och passar henne.. Elaine skriver inte så mycket om varken matheo eller Gustav vilket är helt okej men det kan nog också bli lite missvisande för oss läsare… Annars måste jag säga att Elaine verkar ha en väldigt färgstark och härlig personlighet. Sund inställning till det mesta 🙂

  • Hmm skriver:

   Hej Louise!

   Rekommenderar att du läser Elaines funderingar på vad man ska dela med sig till sina vänner ang den närmsta familjen. Fundera sedan på varför hon inte skriver så mycket om Gustav och Matheo på bloggen och ifall det verkligen är missvisande att hon skriver som hon gör.

   Själv blir jag mer oroad över folks prioriteringar som de lämnar ut för mycket av sitt liv ang deras närmsta på bloggen, fb mm. Bryr de sig mest om sin familj och hur de mår eller bryr de sig mest om hur de framstår i andras ögon, ja t o m i ögonen på folk som de knappt vet vem de är.

  • Sanna skriver:

   Men när ska folk förstå att det är en blogg , inte en bibel ? Bara för att det inte sägs , så betyder det inte att det inte hänt . ”Elaine har inte skrivit om sin tarm på länge men hoppas hon har kunnat göra nr 2 för annars borde hon ha problem eftersom hon aldrig nämnt det ” hon har heller aldrig skrivit allt hon håller med om gällande blondinbelllas syn på livet , alltså måste det betyda att hon fullkomligt hatar allt den tjejen gör/rör . Hon skriver inte hur ofta Gustav duschar så antagligen stinker han bäver och hon nämner inte matheos blöjor så antagligen är hans full vid detta laget . And IT goes on and on and on . Vilka e ni människor ens som dömer bloggare efter inlägg ? Tror ni på riktigt att det dom skriver är ALLT dom menar ? Nästa gång ni kommenterar kritiskt / elakt så kan ni ju låtsas att det är er bror / flickvän / polares blogg – kanske hade ni inte hängt upp er så mkt då , bloggen är ju helt frivillig att läsa men ibland verkar det som att folk som hatar den – måste kommentera om och om och om igen – bara för att – sluta med det , kom med konstruktiv kritik istället <3 Elaine , du e underbar !

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag förstår. Men bloggen handlar om mig och jag värnar min lilla familjs integritet. Jag kommer inte skriva om varken Gustavs eller Matheos viljor av det enkla skälet att det är deras liv och önskningar – något jag tar stor hänsyn till såklart men inte skriver om på bloggen. Så läser man får man nog ta de bitar ni får med en nypa distans. Ni får trots allt en mikroskopisk del av mitt liv. Stora kramar till er alla. Och du som skrev om att jag är en dålig mamma som ”överger” Matheo. Du provocerar mig inte heller, kanske inte var intentionen, för den kommentaren var varken trollig eller smart – bara korkad.

Lämna en kommentar