Snart vecka 19


Och så här ser afropuff mama ut!

IMG_5290.JPG

Det är inte så mycket mage, men ganska mycket fläsk som jag har lagt på mig. Vi snackade om det jag och Bella hur hon alltid går ner i vikt under graviditeten, medan min kropp äter en banan och får en dubbelhaka dagen efter. Så coolt! Samtidigt så rinner allt av två månader senare med hjälp av bra kost och träning. Men nu ska Maggan ha allt käk hen kan få, bra saker.

IMG_5299.JPG

Magmusklerna fungerar inte längre när jag ska ta mig upp ur sängen eller vända mig om. Jag får liksom hasa mig åt sidan. Men plankan är det inga problem att köra än så länge.

Om nån vecka så ska vi på andra ultraljudet. Gud så jag längtar! Inte kolla kön, inte kolla kön, inte kolla kön! JAG VILL KOLLA KÖNET!!! Men Gustav kommer inte låta oss. Jag kommer gå in med min laserblick och kolla så gott det går, haha kan inte låta bli. Vad jag vill! Det spelar ingen som helst roll i hela världen bara barnet är friskt och glatt med tio fötter och tår. Ja a rå! BULLSHIT WARNING. Jag vill att det ska vara en tjej såklart, har ju en kille. Men kommer såklart inte be barnmorskan att stoppa tillbaka barnet om det är en kille. Då tröstar jag mig att det ska bli kul att se det genetiska lotteriet. Jo en sak till. Skulle vilja ha en mörk tjej, så att mina brasilianska gener kommer fram. Vore så coolt med en blond bror och brun syster. Matheo och Brownie är väl jättebra syskonnamn?

IMG_5313.JPG

/Elaine, fnissar elakt åt de som inte klarar hennes svarta humor samtidigt som hon inte sticker under stol med att en mörk tjej vore kalas!

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Snart vecka 19”


 1. Hmm skriver:

  *Trycker hjärta*

 2. Elin skriver:

  Är du säker på att du vill att maggan har tio fötter? 😉

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Hahahaha, men asså min gravidhjärna! Dessa syftnings- och fel över huvudtaget när jag skriver numera. Illa att det börjar bli en underhållningsfaktor på bloggen. MEN. Jag måste ge mig själv en elogé, till och med de mest trista blogginläggen får ett lyft tack vare felen så jag har aldrig hjärta att rätta dem. Maggan ska ha tio fötter och springa snabbare än 5 bolts! 🙂

 3. Lorraine skriver:

  Vad det är du längtar efter när du önskar en flicka? Är det något mer än att vilja ha ”en av varje”?

  Jag har aldrig varit gravid och vet inte riktigt hur jag själv skulle resonera kring barnets kön i en sådan situation.

 4. Anna Ekman skriver:

  Älskar din glädje över graviditeten!

 5. Sandra skriver:

  Haha har saknat din humor. Det blir nog det bästa av er båda, precis som Matheo.
  Krammmm

 6. J | Noees studietokiga mamma skriver:

  Kilon eller ej så tycker jag att din form är jäkla fin för att vara v 19. Vågen säger knappast nåt om kroppsform och annat så himla petitess i sammanhanget. Att man ser antydningar till magmuskler på sidan av din mage framifrån tycker jag bara är imponerande! Själv ser jag ut att vara i 8e månaden fastän jag är i v 23. Men det finns ju inget man inte kan rå på sen i efterhand 😉 huvudsaken är de små har det gott! Hur kommer det sig att Gustav inte vill kika? Brukar ju vara andra hållet vad jag fått erfara när det gäller nyfikenheten 😉

 7. Sara skriver:

  Är jag helt dum i huvudet, men visst tusan hade du en bild på Matheo (dvs mer än vad vi brukar se av honom) i ett tidigare inlägg? Skulle kika nu, för den var så härli, men hittar inte? Eller har jag fått det helt om bakfoten?
  Hur som haver: grattis till graviditeten! Måste vara så himla stort och overkligt. Snart är ni fyra!!
  Kram s

 8. Annie skriver:

  Åh vad ditt hår är vackert!

 9. Din Favorit skriver:

  Hahaha, åh fint!

  Har skrivit en inlägg som svar på ditt inlägg ”Att veta vem man är trots att folk tror annorlunda” här:

  http://dinfavorit.blogspot.se/2014/12/en-kommentar.html?m=0

  Läs gärna det om du vill & orkar! Hoppas att du hade en fin jul, verkar ju onekligen så. 🙂 God fortsättning!

 10. mollan skriver:

  Åh så olika det kan va. Har aldrig förstått tjusningen i att ha ”ett av varje kön”?!! Ser snarare bara fördelar med att ha samma. Hade nästan ångest över att nummer två skulle va det andra könet – tänk alla könsroller barnen delas upp i av släkt och vänner… tjejen som ska va snäll mot sin bror och får söööööta kläder och killen som inte ska löjla sej med gråt och leka med bilar. Nu fick vi två av samma kön och vi blev ööööveelyckliga. De två mot världen och de får iaf samma trista könsstereotypiska förväntningar på sej båda två, så slipper känna de blir orättvist eller olika värderade. Sen kan jag inte hjälpa tänka att syskonpar v samma kön kommer varandra liiite närmare. Var iaf så med mina syskon och bland vänner.

 11. Hanna E skriver:

  Under min andra graviditet så fick jag höra så mycket ”men nu vill du väl att det ska bli en tjej” att jag blev helt less på det och på ren jävelskap sa att jag hoppades på en kille till, även om jag egentligen inte brydde mig alls.

  Det måste vara svårt att vilja olika ang att kolla kön. Vi var väldigt eniga om att inte kolla alls trots att vi med tvåan hade facit då vi gjorde fostervattenprov. Men jag var ännu mindre intresserad då. Fast vi kollade så att det stämde när vi kom hem från BB… och det visade samma som verkligheten.

 12. Lisa skriver:

  Vad härlig med nån som är ärlig! Och vad häftigt om ungen får helt andra färger än brorsan! 🙂

 13. Johanna skriver:

  Håller tummarna för Brownie Eksvärd!

 14. Josefin skriver:

  hej! Jag läste många bloggar slaviskt för några månader sen och tog sen en ofrivillig paus när jag började plugga. Såg nu, att det fantastiskt fina har hänt dig/er!!! Att du blivit gravid! Blev så himla glad att en tår rann ner från kinden. Grattis till tillökningen!! Äntligen! Ha en forsatt trevlig jul och ett gott nytt år! Och hoppas allt går bra med lillen. Kram

Lämna en kommentar