En liten rackare till julafton


Nejdå, var inte oroliga. Det är en alkoholfri öl. Gustav snappade upp att jag saknade öl när jag såg alla de andra sippa i solen, så han köpte en åt mig och glutenfritt bröd. Det är märkligt vad mycket det betyder, när folk snappar upp saker man saknar och fixar det åt en. Det betyder massor.

Vi satt förresten och diskuterade namn till Maggan igår, men kom in på en helt annan diskussion. Nämligen det här med att hitta namn som passar med syskonet. Hur märkligt är inte det. Vilka syskon lider eller har glädje av att deras namn inte passar/passar ihop. Who cares liksom. Gustavs syster heter Hanna. Jag tänker mig Gustav söka ett jobb och har en dialog med intervjuaren.

Intervjuaren: Vad heter du?

Gustav: Jag heter Gustav, lite pinsamt eftersom min syster heter Hanna.

Samtidigt känns det en smula taskigt om Matheos eventuella brorsa får heta Bert. Hahahaha, Matheo och Bert liksom.

 

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “En liten rackare till julafton”


 1. Patricia skriver:

  ha du säger det men jag heter patricia och min bror patrick…. Man får utstå en hel del skämt genom åren plus att vi båda kallades för patte under skolåren vilket var lagom förvirrande 🙂 dock kan jag väl inte påstå att jag lidit 😉

 2. Från en glutenintolerant till en annan skriver:

  Vet inte hur känslig du är mot gluten men de flesta ölsorter innehåller gluten som ligger över gränsvärdet tyvärr :/ Men det finns glutenfri öl! Osäker på om det finns alkoholfri öl som är glutenfri dock.

 3. Binki skriver:

  Lite omatchat kan det bli om det ena syskonet heter något ovanligt eller utlandsinfluerat typ Jaqueline-Bree och syskonet heter Lisa eller Karl. Då tros det att barnen har olika pappor, vilket KAN leda till pinsamheter…själv får jag ofta frågan om jag har samma pappa till mina fyra barn (svar ja), vilket är lite irriterande.

 4. Anna skriver:

  Elaine! Jag plussade precis, nu sitter jag på nålar i soffan å längtar efter min man som sååå gärna vill ha ett litet liv, så spännande! Ville bara dela med mig någonstans 🙂

 5. S.M. skriver:

  Hej Elaine!
  Tänkte bara berätta lite mer om detta med att ha ”passande” namn på syskon ur ett kulturellt perspektiv.
  I många kulturer har man liknande namn på syskon i en syskonskara för att uppvisa en form av samhörighet. Att man hör ihop på något sätt. Ungefär på samma vis som en familj har samma efternamn och då uppvisar samhörighet. Det behöver inte vara så att man exakt börjar på samma bokstav eller sluta på samma ändelse, utan det kan vara att syskonnamnen är tagna ur ett gemensamt sammanhang (ex. ur en gemensam berättelse eller ha historiskt eller religiöst koppling eller annat). I många kulturer har detta varit av stor betydelse då det har varit ett sätt att spegla föräldrarnas bildningsnivå. En syskonskara med sammanhängande namn ger ett mer genomtänkt intryck tillskillnad mot ett grupp med namn med helt olika innebörd och klang.
  Jag förstår om detta kan låta gammalt och konstigt i Sverige 2014, men det kan vara bra att veta iallafall.
  Jag kommer nog tänka på det när jag behöver välja namn på syskon. Men det är förstås en smaksak.
  Kram på dig och god fortsättning 🙂

 6. jossan skriver:

  Åå.. Lyckades han få tag på glutenfri alkoholfri öl? Vad heter den? 🙂 (vill ha)

  God fortsättning!

 7. Eftersom mina barn har olika pappor och efternamn kändes det bra att ge dem förnamn som båda börjar på Lo (Lollan (egentligen Louise men det blev liksom Lollan redan från start) o Loke). För övrigt är jag väldigt förtjust i flicknamnet Chanel.

 8. Ellen skriver:

  Jag vet faktiskt en namnkombo som är helt sanslöst rolig! De två första bröderna heter Sonny och Konny, den tredje skulle heta Ronny. Dock så passade det namnet inte riktigt… Han fick heta Björn.
  Sonny, Konny och Björn!!!

 9. Tycker också de är lite dumt de där med att matcha syskon namn. Men jag har en vän vars första son fick namnet Dimitris efter farfar (som man alltid gör i grekland) och sen tyckte hennes man att deras andra son borde döpas efter morfar (som man borde göra enligt grekisk sed).

  Men Dimitris och Hasse…? Kändes inte klockrent. Så de fick bli ett till grekiskt namn 🙂

 10. Madeleine skriver:

  Mina småkusiner heter Frida, Filip och Freja.. Svinjobbigt. Säger alltid fel. Men det är en bra röstuppvärmning att säga deras namn om och om igen.

 11. Josefin skriver:

  Min pappa heter Jonny och hans syster heter Jenny. Alltid undrat hur farföräldrarna tänkte när de döpte barnen till Jonny och Jenny.

 12. Sanna skriver:

  Gustav och Hanna tyckte jag ändå matchade helt okej:-) Vad sägs om Chloe om det blir en tjej? Matheo och Chloe

Lämna en kommentar