Godmorgon mina sockerbitar


IMG_4541.JPG

Jaha då var det dag tre av no sugar boot camp. Jag börjar äntligen att känna mig någorlunda normal och kanske till och med välmående. Jag har tappat en massa vatten vilket känns skönt. Jag får ju inte i mig överdrivet mycket kolhydrater med tanke på glutenintolleransen så man kan säga att jag moffar i mig frukt och grönsaker för att få i mig det kroppen behöver.

Min lilla Matheo firar sin Lucia idag. Ni anar inte vad stort det har varit för min lilla 2.5-åring. Han har stått och sjungit julsånger varje kväll och velat sjunga med mamma och pappa. Vi har på riktigt, på Matheos initiativ såklart, övat varje kväll. Jag känner mig arg över att min karriär tillät mig att missa det här. Men jag försöker vända om den ilskan till fast beslutsamhet om att det aldrig ska hända igen. Jag är inte en sån businessmama, mitt barn och mammahjärta går före allt i hela världen.

IMG_4540.JPG

Det är bra att vända ilska och besvikelse till målsättning om hur det aldrig ska hända igen, någonsin.

1. Så när du tänker: Jag vill aldrig mer må så här igen.”

2. Lägg till detta följande påstående: Och så ska jag se till att det aldrig händer igen!” Efter det sätter du en handlingsplan.

Så här är mitt ”aldrig-hända-igen-åtgärd”

IMG_4546.PNG
1. Jag ska aldrig missa en viktig dag på förskolan igen.

2. Jag ska se till att det aldrig händer igen redan på måndag. Då ringer jag förskolan och frågar om nästa års alla troligt viktiga dagar.

Har ni en känsla/ett tillstånd ni aldrig mer ska ha igen? Hur ska ni se till att den aldrig kommer tillbaka?

IMG_4545.JPG

/Elaine, lyfter från Bromma flygplats och lovar sig dyrt och heligt att det är sista gången det händer på Matheos Lucia.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Godmorgon mina sockerbitar”


 1. malin skriver:

  Vi missade också sonens luciafirande, eller de skulle inte ha nåt tåg o så, men lite fika o julpyssel o ev någon sång. Men han var sjuk så vi fick vara hemma. Men, som min mamma sa, vi kommer nog hinna vara med på så många såna saker framöver att vi storknar:)

 2. Sandra skriver:

  Vad fin du är!;) Har också lite glutenintolerans men även laktos. Hoppas du vet att det finns hur mkt som helst man kan äta fast man är gluten. Quinoa, råris, hirs, bovete mm går kanon. Kolhydrater behöver man ju ändå, speciellt när man tränar. Härligt med en sockerutmaning. Är en riktigt sucker för riktigt mörk choklad, och en bit varje kväll blir det…ska jag våga sluta med den, fast jag inte rör någon av de tre vita bovarna i vanliga fall?! Du är i alla fall stark du!

  • Hmm skriver:

   Sandra: Om det är allt du äter i sockerväg så tycker jag inte att du ska dra ner mer. Mörk choklad har inte mycket socker i sig alls. Ju mörkare desto mindre.

   Och mörk choklad innehåller dessutom en massa nyttiga antioxidanter. 🙂

 3. Känner igen känslan så väl. 🙁 Dels det dåliga samvetet, och dels det att inte själv få ta del av det. Jag brottas med det hela tiden på grund av att jag valt att bo på en helt annan plats än min familj.
  Skickar en massa kramar till dig1

 4. Linn skriver:

  Neeeeej, sluta må dåligt för att du missar lusse på föris! Du har ju varit med den viktiga delen av resan, när lillkillen fått träna tillsammans med mamma och pappa i hemmets trygga vrå. Lucia på förskolor är ju så himla stressigt för både barn och föräldrar. Mitt första år som mamma till förskolebarn höll jag på att bryta ihop över att se hur livrädda barnen såg ut när de tassade in i ett mörkt rum som började blixtra pga 30 föräldapars fotoblixtrar (det blev fotoförbud under uppträdandet året efter, jeeez vilket liv det blev bland föräldrarna då!).
  Du verkar ju ha så många härliga kompisar med en massa härliga ungar. Bjud in till en anspråkslös lussefika imorgon så kan kidsen få briljera med sina sånger och tomteluvor i en lugnare miljö 🙂

 5. L skriver:

  Så bra skrevet! Takk for påminnelsen!

 6. Frida skriver:

  Hej! Vilken superfin tröja. Kan du snälla söta skriva vart du köpt? 🙂

 7. Sofi skriver:

  Åkte också från Bromma flygplats idag och missar min dotters luciatåg som är på måndag… Suger! Men hon verkar inte tycka att just luciatåget är så speciellt som tur är! Och hennes pappa och storebror kommer ju och tittar 🙂

 8. A. skriver:

  Men snälla sluta skriv om vilken mat du äter hela tiden, sån hets överallt ändå. Och även om man inte direkt vill påpeka vad man bör och inte bör äta så är det ALLTID folk som snappar upp sådant. Förr skrev du aldrig om mat och vikt? Du skrev att du inte ville det. Varför gör du det nu?

  • Bellatrix Aurora skriver:

   En stilla undran: varför tycker du att Elaine inte får skriva vad hon äter i sin egen blogg som handlar om henne? Det här med att lägga ansvar där det inte hör hemma är helt obegripligt. Förklara gärna hur du menar att hon ska leva sitt liv enligt vad andra, tex du, tycker.

  • Till Bellatrix, skriver:

   Du har nog missuppfattat mig. Jag har inte sagt hur hon ska leva sitt liv, utan att man kan välja vilka delar man skriver om. Då det finns många unga läsare, som tar efter och känner hets redan som det är idag.

 9. Linda skriver:

  Känns som att jag lämnar en tråkig kommentar nu meeeen: Kan kanske vara svårt för dig att få nästa års datum redan nu.. Min erfarenhet är att det inte bestäms så här tidigt.. Snarare när det börjar närma sig och en vet vad för slags barngrupp en har och va som passar den och verksamheten bäst..
  Men kanske att det görs annorlunda hos er?

  Förstår att det känns tråkigt att missa!

Lämna en kommentar