Hamburgare…


IMG_4079.JPG

Det är väldigt väldigt svårt att skriva detta inlägg för jag blir så hungrig av det. Bilden som jag har snott från internäätet gjorde mig ännu hungrigare. Min kropp vet ingen hejd, jag ÄR hungrig. Det är kroniskt sedan tre veckor tillbaka. Hela min tillvaro och hjärnkapacitet går ut på att hitta mat.

Igår på o’learys så beställde jag inte en utan två hamburgare utan bröd och med sallad. Jag åt upp båda två och kände mig, nöjd. Inte mätt, men helt ok. Hade gott kunnat äta en halv burgare till. Vi snackar alltså att en burgare är 180g kött! Jag åt 360g på kanske 5 minuter och kände mig nöjd. Det är galet! Äta för två? Jag vet att man inte behöver det men jag gör det ändå för jag är HUNGRIG! Hela tiden! Mat mat mat! Inte godis, socker eller skit, bara mat! Gärna flera rätter.

Undrar om jag kommer bräcka min vikt förra gången. Jag kan liksom inte hejda mig, men vill ju vara stark och fit gör gymmet. Men dessa 6 kilo känns. Jag har inga problem med att lägga på mig vikt men jag är rädd att jag äter alldeles för mycket. Som att min hjärna har låst sig i ett läge det inte är menat att låsa sig – konstant hunger. Kanske har jag brist på något? Känner nån igen sig?

IMG_4080.GIF
Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Hamburgare…”


 1. Maria skriver:

  Känner absolut igen mig! Mitt problem är dock att jag inte är gravid!

 2. Karin skriver:

  Jag var också gaaalet hungrig under min graviditet. Det visste ingen sans, jag blev ett monster om jag kände hunger i 2 sek. Jag var som du, hungrig på mat och jag åt. Jag litade på att kroppen kände vad den behövde, tror att den är fiffig. För mig hade det aldrig funkat att låta bli eller äta mindre, min kropp krävde mat och det fick den! Visst gick jag upp i vikt, 25kg (födde 17dgr efter bf, så mkt var vätska) men vad spelar det för roll? Må så bra du kan under tiden, kroppen gör ett jäkla jobb med att skapa en människa. Klart den behöver bränsle!

  Kram

 3. Alltså det känns som om jag skulle bli gravid så är det exakt den responsen min kropp skulle ge. Jag har liksom alltid biverkningarna ”ökad aptit” om den finns, har aldrig upplevt ”för ont i halsen för att äta/svälja” och att bli magsjuk är så jobbigt för man försöker äta men det går inte…
  Det känns dock bra att kunna följa sina graviditets-impulser tycker jag, de verkar vara svårstoppade 🙂

  Tänkte på julklappar och funderade på vad du ska ge till Gustav då? Jag skrev ett blogginlägg idag om julklappstips till honom, inte Gustav specifikt då utan män i allmänhet 😉 Här: http://jennifersandstrom.se/2014/12/04/julklappar-for-honom/

 4. @maria haha det känner jag också igen – en vecka innan mensen brukar jag dock uppleva det!

 5. Anonym skriver:

  Jag skulle säga att eftersom du inte har någon övervikt, alltså som kan ge bebisen negativa effekter, så kan du äta så mycket du vill. Tror inte alls att det är farligt även om du går upp i fett-vikt under graviditeten, det kommer ju försvinna sen! Dina muskler är ju kvar ändå. Du är gravid så njut och passa på att följa dina begär, tror att du mår bäst av att följa kroppens signaler! Beställ tre portioner när du är ute, haha. Det låter härligt. Ta hand om dig och grattis till er, spännande med bebis!

 6. L skriver:

  Jag har också haft sådana perioder när jag varit gravid. Vem vet, om ett par veckor kanske det vänder. Första graviditeten var jag som galen i angusburgaren från Burgerking, skickade min man dit varje dag efter jobbet under några veckor. Men helt plötsligt var det annat som gällde, nämligen isbergssallad. Så då frossade jag det i några veckor. Vad som helst kan hända =D Jag har inte gratulerat ännu, så stort grattis nu! Blev så glad för din och er skull när jag läste om nyheten!
  Hoppas du kan få mama att lägga in de små hjärtana till kommentarsfältet. Jag ”hjärtade” ofta inlägg på din gamla blogg för att visa min uppskattning för de inläggen jag fastnat för, jag vill fortsätta med det! Det känns bra att kunna visa vad man tycker om utan att kommentera =) Ha en bra dag!

 7. Elaine Eksvärd skriver:

  Hahaha underbart @maria

 8. Hanna L skriver:

  Ha ha, känner igen mig precis. Är i samma vecka som du och är superhungrig hela tiden. Tänker bara på mat! Helt sjukt faktiskt men ganska så härligt ändå!

 9. DeMarkey skriver:

  Oj vad mycket kött!!!! Galet men gott. Jag fick också upp aptiten när jag vart gravid första gången och kunde banne mig inte hejda mig. Sen gick jag upp 35 hela kilo, närmade mig nästan 100 kg och jag är bara 156 cm kort så det kändes iiiinte bra. Det krossade mitt psyke och än idag (3 år senare) så kämpar jag fortfarande med att nå min vanliga vikt.

  Med detta vill jag bara säga, watch out, gör inte samma misstag som mig bara. 😀

 10. Theresia skriver:

  När jag var gravid lugnade aptiten ner sig lite när jag började äta vitamintabletter.

 11. HaCan skriver:

  Hej! Har följt din blogg ett tag nu och vet att du är gluten! Men nästa gång du är i karlskrona så måste du äta på Bio Baren!! De har de bästa, BÄSTA glutenfria hamburgebröden som finns!!!! Inte torra, saftiga och hembakade!!!

 12. lin skriver:

  Men din kropp går på högvarv! Den jobbar och sliter, men den säger också till om vad den behöver för det jobb den gör. Den behöver mycket mat just nu för att kunna tillgodose din ordinarie förbränning, träning OCH bebismakeriet. Ge kroppen så mycket mat den vill ha, den sliter ju som bara den och gör av med massa energi! Duktiga kropp!

 13. Marit skriver:

  Vet du vad? Sålänge det handlar om mat och du gör bra val så tycker jag att du ska lyssna av och lita på din kropp och dina instinkter. Du är gravid och du tränar + att du har Gustav och inte minst Matheo, du behöver energi för att klara av att ta hand om det.. Så om du behöver en hamburgare till för att din kropp ska känna sig nöjd och må bra – ät en hamburgare till! Det är ju inte som att du kommer eskalera och sätta i dig tio hamburgare på ett bräde..

  Du är så duktig på att lyssna på din kropp i vanliga fall, gör det nu med 🙂

 14. Therese skriver:

  Å du….jag var galet hungrig min andra graviditet! I början iaf, vid vecka 18 lade det sig lite. Smällde utan problem i mig två pizzor utan att bli proppmätt! Kör på ba, så länge du mår bra!

 15. Stina skriver:

  Åh den perioden längtar jag efter! Jag är gravid i vecka 8 och mår pyton. Får kanske i mig 1/3 av vad jag annars äter en vanlig dag och gymmet som jag brukar gå till minst tre gånger i veckan har jag inte besökt på 3 veckor. Kilona bara rasar av mig. Så att gå runt och längta efter mat låter helt fantastiskt! 🙂

 16. Hilda skriver:

  Jag känner verkligen igen mig! Jag kan äta mat hela tiden. Har inte heller haft sug på sötsaker utan mat. Är i vecka 20 och har gått upp 6 kg. Men vikten oroar jag mig inte över.

 17. Sofia skriver:

  Jag var så i början sen avtog det lite, men nu senaste veckorna (BF 2/12 – alltså i tisdags) är jag så satans hungrig, vill äta allt som finns (och jag gör det!). Hade gått upp 9kg i vecka 20, nu 21kg. Men riskerar väl 1kg extra för varje dag över tiden haha 😛

 18. Akå skriver:

  Hej och grattis!!
  Jag tänker att om det nu var kött du ville ha så kanske järn? Titta vad sakerna du vill ha innehåller så kanske du kan lösa det? Jag hade craving på grädde, köpte röd mjölk o avocado, tänkte att det var bättre än dricka grädde??! Lycka till o lyssna på vad kroppen vill ha. Kram

 19. S. med punkt skriver:

  Jaaaameen GRATTIS! Så kul, så kul! Tydligen har din graviditet gjort stort intryck på mig, för jag drömde att jag på nåt sätt visste att det är en tjej ni ska få. Jag VISSTE det alltså i drömmen, helt stensäker trots att ni inte ens visste själva. Sjuk man är…

  Käka på tycker jag. Järnvärdet får du väl kollat då och då? Jag förstod att mitt var lågt då jag var gravid och ville äta apelsiner dygnet runt… C-vitaminet förbättrar järnupptaget.

 20. Sofie skriver:

  Bara ät. Din ”trivselvikt” ligger nog på några kg mer än vad du vägde innan graviditeten. Jag gick upp 5 kg till inskrivning – i v.8! Kroppen jobbar snabbt upp för att stabilisera sig. Det
  går i perioder tror jag, väldigt svårt att påverka. Låt kroppen styra, lita på den och njut

 21. mamamika skriver:

  Meeeen sådär hade jag förra graviditeten! Det fanns fasen inget stopp! Men det var både mat och socker och fett och fan och hans moster. Denna gång är helt tvärtemot! Fattar inte! Får knappt i mig en portion, dock blir jag hungrig efter 2 timmar. Sist hade jag gått upp 10 kg i vecka 10, nu är jag i vecka 18 och ligger ett kg under min startvikt. Så märkligt!

Lämna en kommentar