Godmorgon vecka 15


IMG_4094.JPG

Ja du lilla kula, nu går du inte att dölja längre. Plötsligt känner jag mig inte så plufsig, utan gravid och rätt het igen. Åh älskar när det där obeskrivliga självförtroendet kommer under andra trimestern, vet inte varför man känner sig så vacker. Kanske för att man är det helt enkelt. Mer lyster i hud och så vidare.

IMG_4101.JPG

Jag är lycklig, jättelycklig över den här bebisen. Undrar om det är en kille eller tjej. Kommer inte ta reda på det. Undrar också om den kommer få min vita eller svarta gen. Matheo fick min vita, det skulle vara så coolt med en mörk version av mig och Gustav. Gud så SPÄNNANDE!!! Och namn? Äsch nu ska jag inte skena iväg. Det är trots allt 177 dagar kvar.

/Elaine, kliver av i Långbro park där hennes heldagskurs hålls.

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Godmorgon vecka 15”


 1. Linda skriver:

  Åh vad mysigt och vad vacker du är! Önskar också att jag hade varit gravid nu.

 2. Josefine skriver:

  Hej Elaine! Vill bara säga ett stoooort grattis till det lilla miraklet i din mage! 🙂 Jag kände att jag bara var tvungen att kommentera när du skriver att du har 177 dagar kvar av graviditeten, för det har jag också! Ska bli extra kul att följa dig nu när vi är i precis samma vecka. Spännande att se hur olika graviditeter är från person till person 🙂

 3. sara skriver:

  Vart kommer de otroligt snygga stövlarna ifrån? Har sett dem på sig under många av de senaste inläggen och kan nu inte låta bli att att fråga vart ifrån de kommer? Är så sugen på att hitta ett par och förhoppningsvis lyckas köpa dem:)

 4. Emma skriver:

  Tycker Orangutang är ett fint namn, funkar på både tjejer och killar. Alternativt Orange, Orangis eller O-tang.

 5. Elaine Eksvärd skriver:

  @emma hahahahaha, instämmer!! ☺️☺️

 6. Haha namnen <3

  Du bara strålar Elaine – lika vacker som du känner dig! Och jag tycker det känns rätt logiskt att man känner sig bara pluffsig och inte så vacker i början av graviditeten… När man bara blir lite tjockare utan att det syns varför, haha.

 7. DeMarkey skriver:

  Åh ungefär så tänker jag med, undrar hur din bebis kommer att se ut, en mörkare version, rakt hår, krulligt hår, åh dom är så söta oavsett vad men så kul och spännande att undra och vänta med att se. Flicka eller pojke, blir kul att gissa sig till.. 😀 Love it. Jag hade inte kunnat hålla mig så länge med att få veta men samtidigt är det kul att få gå och undra hela tiden. En fin överraskning. 😀

 8. Kerstin Sörbom skriver:

  You look hooottt! Det lyser och glänsar ”ur” dig. Härligt att se

 9. Elin skriver:

  Fantastiskt!! Grattis!!!
  Andra trimestern är verkligen den bästa tiden!!! Man känner sig snygg, pigg, glad, smidig och så är det sååå skönt att slippa dra in magen hela tiden. Man har sin bula och det är tillåtet!!

  När du nu går i väntans tider kan jag tipsa dig om den finaste barnbutiken på nätet: http://www.litenkaramell.se. Mysigt sortiment men både leksaker, barnkläder och barninredning. Varorna skickas fint paketerade. Liten Karamell strävar efter att produkterna ska vara giftfria och rättvisemärkta och har många produkter som är ekologiska.
  Det är min syster som driver butiken och det är även hon ska gjort illustrationerna, vilka även kan beställas som tavlor.
  Hon jobbar så hårt med både sin webbutik och sin fysiska butik i Oskarshamn och det vore så kul om du ville kika in till henne.

  Varmt välkommen!

  Ha en fin torsdag!

 10. sara skriver:

  Lyx! Väntar fortfarande på att börja stråla själv. 19 veckor av kräk och huvudvärk varje dag har utan tvekan satt sina spår. Ser ut, och känner mig, som sju svåra år! Får inte heller nån sjukskrivning eller gå ner i tid.. (bad om 25% sjukskrivning till början men svaret var att grav är ingen sjukdom)

 11. Jenny skriver:

  Saknar dina bra hjärtan som man kunde trycka på, var så bra att kunna gilla utan att kommentera 🙂

 12. Hmm skriver:

  nu kommer ni som läser här tycka jag är galen, men det är inte mitt fel att mitt svar hamnar överst och inte i kronologisk ordning här i svarsfältet. För förklaring scrolla ned, 😉 (Elaine. Fixa.?)

  @Misspinkladhy: Läs i gamla bloggen så får du inte vet var du kan köpa dem men åtminstone en förklaring var de kommer ifrån. 🙂

 13. Sus skriver:

  Så fin du är! Jätteglad för din skull!

 14. Jennifer skriver:

  Åååååååh elaine fyfan vad jag blev glad och sken upp när Jag kom in på din blogg och såg att du är gravid igen. Det är du verkligen värd! Massor av kramar

 15. Em skriver:

  Stort grattis! Du ser fantastiskt ut och det är så roligt att följa ditt liv och gravid-uppdateringar! Himla mysig och bra blogg:)

 16. Josefine skriver:

  Så lysande vacker du är Elaine! Är så glad för er skull! En stor kram till dig, och massor av lyckönskningar

 17. Malin skriver:

  ÅÅÅÅH Elaine!!!!! Detta är fantastiska nyheter!! Jag följde din blogg ett kortare tag ( sen slutade jag läsa bloggar mer eller mindre) och det skar så i hjärtat när du bestämde att sluta skriva om era försök att bli gravid igen :(( ja, inte för att du slutade skriva om det, utan pga smärtan och besvikelsen. Sen dess har jag då och då googlat på Elaine gravid ( senast för ngr v sen) men inget. Och nu kikar jag lite slött i mamabloggen (är i v 35 med tvåan) och får nästan skrämselhicka!! Ett jättestort grattis till er och många många kramar. Det är ju lite töntigt att glädjas så mkt å någons vägnar man inte känner, men jag är superglad för din skull!!! All lycka till. <3

 18. Sophie skriver:

  Hej Elaine. Har följt dig sen innan du fick ditt första barn och jag gillar dig skarpt på alla plan. Dessutom så växte du något enormt i mina ögon under valet och efter valet. Du var fantastisk! Du är verkligen en förebild för alla dagens tjejer och kvinnor, ja inte bara dom!

  Jag har öven följt din kamp om att få ett syskon, ett till barn. Och jag kommer ihåg när du valde att stänga ner den biten för oss läsare för att det gjorde så ont varje gång mensen kom och du blev påmind om den ständiga stressen om att aldrig bli gravid.

  Jag har varit i samma sitts i över 3,5 år har jag och min man försökt att få ett syskon till vår snart 5 åriga son. Och inget har gått. Till slut gav jag upp. Alla runt omkring mig fick sitt andra, tredje och till och med sitt åttonde, här kommer jag och inte ens kan få en tvåa. Då blev jag extremt ledsen och ännu mer stressad. Samtidigt som jag skämdes för att jag kände så, då jag har många vänner som har försökt att ens få ett barn. Den där kampen kändes ibland så fånig mot dom som aldrig kanske kan få ett biologiskt barn.

  Men så i år så la jag verkligen allt bakom mig med att försöka få ett syskon. Vi har ju fått en helt otrolig individ och det räcker gott och väl för oss. Jag började på ett nytt jobb som tog upp mycket av min tid och jag slutade följa alla runt omkring mig som fick barn/bloggar och på instagram. Bara för att få en paus från allt vad bebisar hette.

  Månaderna gick och sen en dag så fick jag veta att jag redan var i v.11. Jag hade liksom glömt bort vad mens hette och bara kört på och när man minst anar det så blev jag givetvis gravid. För att jag slappande av, för att jag äntligen la fokus på mig själv och inte på andra.

  Sen ser jag att du är gravid. Och precis i dag går jag också in i v.15. Så i början på Juni kommer jag heja på dig lika mycket som jag kommer heja på mig själv 🙂

  SÅ lycka till med allt! Ta hand om dig och din fina familj! Och åter igen världens största grattis!

 19. EmmaF skriver:

  MÅNGA GRATTIS till miraklet i magen 🙂 så otroligt roligt! Ser fram emot att följa även denna graviditet. Gillar dig och din blogg! Alltid peppande! Kram!

 20. Emelie med C skriver:

  Åh, vad jag är avis på er som känner er sådär heta som gravida. Är i vecka 18 idag och känner mig typ som vanligt fast trött, otymplig och för stor för mina kläder…

Lämna en kommentar