”Hur blev du med barn?”


IMG_3940.JPG

Ni är många som frågar. På sätt och vis känns den privat, men eftersom svaret är rätt okomplicerat så berättar jag det.

När vi efter ett och ett halvs år aktiva försökt så blev jag trött på skiten och väldigt ledsen. Det vet ni som har varit med sedan mars i år då jag slutade skriva om kampen.

IMG_4003.JPG

Jag hade gått på akupunktur, tänkt positivt och åkt till pippaloss mer än vi gjorde när vi var nykära och fått fler råd än jag ville ha. Gick utredning också och inget var fel på oss. Så, jag var trött, jättetrött på allt. Så jag valde att sörja i några veckor och sen skapade jag ett helt annat fokus – träning.

Jag antog att jag behövde göra saker som fick mig att må bra och träning kändes helt rätt. Kunde både göra 8 chins och hade sexpack mot slutet och fler sa att jag nog tränade för mycket och det var därför jag inte blev gravid. Sånt där snack tycker jag är så fånigt. Jag tränade inte för att bli smal utan för att bli stark. Och en stark hälsosam kropp kan ju inte vara dåligt lämpad för att bära ett barn. Hur tänker folk då?

IMG_4005.JPG IMG_4004.JPG

Utöver det så fokuserade jag på sånt som fick mig att må bra. Umgicks en hel del med vänner och Matheo. Gustav och jag delade upp vår semester och gjorde egna saker för att vi hade försummat oss själva. Blivit ett par som gjorde allt ihop trots att vi delar få intressen. Vi mådde inte bra av det så vi hittade ett space när vi fick vara våra egna helt själva. Så sunt måste jag säga! Sakta men säkert mådde jag bättre fysiskt och psykiskt. Och så en helg på ett bröllop i Helsingborg då man inte tänkte på något bekymmer i hela världen utan bara var, då blev vi gravida.

IMG_4029.JPG
Det är svaret på frågan. Det enda jag gjorde det var att jag åt nyttigt, tränade bra, sov bra och umgicks med människor som fick mig att må bra. Jag tror på träningens och hälsans kraft och jag längtar tills jag kommer till samma starka form efter graviditeten. Och jag tänker vara den där maman som gör chins så länge hon bara kan. Jag skiter i hur många som säger ”träna lugnt”. Jag tänker träna efter min kropps kapacitet och den är inte dålig.

Hur gjorde ni andra som försökt bli gravida och tillslut blev det? Jag tror det är många kämpande bloggvänner som vill veta.

Kul notering ni gjorde! Båda våra barn blev till på bröllop! Det kanske är det som är hemligheten. Tihi!

/Elaine, kliver in med sin allt större mage på gymmet.

Bloggvännerna har ordet

55 svar till “”Hur blev du med barn?””


 1. Elinen skriver:

  Men vilken rolig nyhet att mötas av. 🙂
  STORT grattis!

 2. Elina skriver:

  Jag försöker bli med barn just nu. I början pratade jag och sambon om det konstant, men nu försöker vi slappna av och tänka på annat, vem vet? 🙂

 3. Anna skriver:

  Fantastiska människa! Stort grattis till graviditeten! Är så jävla glad för er skull!

 4. iso skriver:

  Efter 1 1/2 års försök blev jag och min man äntligen gravida för några veckor sedan. Allt är nytt och än så länge håller vi tummarna för att klara de första 12 veckorna.

  Efter alla försök så finns det något jag är känslig för och det är dessa välmenande råd om att ”slappna av”, ”tänk på annat” osv. Det indikerar nämligen på något sätt att jag (kvinnan) kan styra över när jag blir gravid med tankekraft och om jag inte blir gravid att det på något sätt är mitt fel.

  När vi nu äntligen fick ett plus så kan jag säga att det var precis som vilken månad som helst. Stress på jobbet, ägglossningstest, osv. jag tänkte på ”det” precis lika mycket som alla andra månader och plötsligt gick det. Det går nämligen inte att ignorera sin kropp och de signaler som den sänder, därmed kan du heller inte låta bli att tänka på din önskan och förhoppning att bli gravid och det ska man inte må dåligt över.

  Till er som läser detta och försöker bli gravida vill jag ge rådet att inte lyssna för mycket på andra. fortsätt försök och om det ändå inte funkar; sök hjälp för det. Må inte dåligt över att du inte slappnar av tillräckligt mycket eller tänker tillräckligt mycket på annat.

 5. Emelie skriver:

  Hahaha det är ju bröllop som är tricket för dig att bli gravid! För visst blev Matheo till under erat egna bröllop? Underbart tycker jag! Ska själv gifta mig nästa år och hoppas det leder till gravida vänner då (vill inte själv…). Stor kram!

 6. esterii skriver:

  En hade lyckan att bara behöv göra det:) Grattis till er..

 7. Fia skriver:

  Åh super grattis!! Bröllop är helt klart eran grej, nu kommer ni ha 2 små bröllops knoddar! 🙂

 8. Anna skriver:

  Grattis igen!! Jag är en av dem som försöker och hoppas, nån gång ska det gå för oss också

 9. Du är så himla fin som delar med dig Elaine så det finns inte! För ett tag sedan funderade jag på hur det gick med parterapin men då antar jag den blev lagd på is och er relation fick ett annat fokus. Himla skönt att få input på sånt, det är inte helt enkelt att gå från 2 till 3 faktiskt! Gratulerar än en gång!!

 10. Mia skriver:

  Ja kör hårt! Du känner din kropp bäst och vet vad den pallar. Jag hängde på gymmet fram till vecka 40, min största hobby var att skrämma skiten ut biffkillarna. Höhö.
  Men folk höll verkligen avstånd så man hade gott om plats att träna på. Och ja biffarna såg lite nervös ut när man knatade in och såg ut att kunna föda när som helst

 11. Linda skriver:

  Jag försökte i över ett år med mitt ex, men inget hände. Var därför jätterädd när jag gick in i mitt nuvarande förhållande att jag inte skulle kunna få barn, trodde det var fel på mig eftersom mitt ex fått barn i sitt nya förhållande.
  När jag denna gången slutade med p-piller tänkte jag att det skulle ta lite tid att bli gravid. Men efter 6 månader kände jag att jag kanske borde kolla upp ifall det verkligen var något fel. Hade då turen att få träffa en barnmorska som brann för det här med vad hon kallar ”naturlig familjeplanering”. Hon skickade med mig lite information att läsa om kroppen och menstruationscykeln, och hur man lär sig att se på sina flytningar när man har ägglossning. Låter helskumt, jag vet. Men hon trodde att jag kanske bara hade snävt fönster för att hinna bli gravid vid varje ägglossning. Och tro det eller ej, efter bara två ägglossningar var jag gravid!!! Nu är lillkillen 6 år, och med barn nummer två gick det rasande fort att bli gravid.

  • Frida skriver:

   Hej!
   Väldigt intressant det du skriver! Jag och min sambo har försökt i drygt 2 år nu utan resultat. vi har gjort en utredning och det visade att allt var bra men fortfarande inget pluss… Jag har läst lite om det där med flytningar och man ser ju verkligen skillnad!, min fråga, när är det man ska ha samlag? Är det så fort man ser trådflytningarna eller är det dagen efter el. liknande??
   Kram Frida!

 12. Mia skriver:

  Hej! Har läst din blogg länge nu och du inspirerade mig till att ta tag i min kropp efter min första graviditet. Med hjälp av ivf efter 7 års försökande fick vi vårt första barn. Efter den förlossningen bestämde vi oss för att inte göra fler ivf:er. Vi hade ju ett barn som räckte mer än väl för oss. Däremot skaffade vi inget skydd utan sa ”blir det så är det kul och välkommet, blir det inget så gör det inget heller”. Efter 2.5 år lämnade vi bort alla bebiskläder och sålde vagnen. Samma sommar började jag springa, sprang flera gånger i veckan och älskade det. Kroppen började formas om och jag började känna mig stark. Kunde dock inte förstå varför jag inte gick ner i vikt, jag som fortfarande hade att ta av. Kunde inte heller förstå varför jag var tvungen att knäppa upp byxorna varje dag jag åkte hem från jobbet eller varför jag plötsligt kunde få ont i fogarna när jag sprang. Mensen var sen, men den har å andra sidan alltid varit oregelbunden. Fick för mig att testa mig och höll på att svimma när stickan visade + nu har jag en 4-åring och en 7 månaders bebis. Fick så många kommentarer att jag blev gravid för att jag slappnade av, men jag tror inte på det ett dugg. För du är aldrig så stressad och besatt av tanken av att bli gravid som under en ivf men ändå kan det lyckas. Jag tror som du Elaine att psykisk och fysisk hälsa är det som kan hjälpa till blandat med en stor dos tur då rätt spermie möter rätt ägg i en miljö som där och då också är rätt!
  Stor kärlek till er!

 13. DeMarkey skriver:

  Ja ganska privat men då vi följt din resa redan som också är ganska privat så blir man nyfiken även om man skulle förstå och respektera att du inte vill svara. Men tack för att du öppnar dig och delar med dig. 😀

  Vad fint att det faktiskt bara behövdes vänta in rätt tid i livet. Ödet sa väl nej, inte än, av olika anledningar. Du tror på kost och träning gjorde allt medan jag tror på att allt har sin rätta tid och kommer när tiden/man är mogen för det. Av olika anledningar så kanske du hade bränt ut dig och gått in i väggen så hårt om du hade haft barn innan med tanke på alla resor och jobb du haft det här året. Inget negativt menat utan bara en spekulation att det kanske var bra att det kom nu mot slutet av året när du bestämt att ta det lugnt och minska jobb och vara mer mamma och tänka mer på DIG.

  Jag önskar dig lycka till och allt gott oavsett vad det var som gjorde att du kunde bli gravid. <3

 14. Kari skriver:

  Fantastiske du, gratulerer så utrolig mye. <3

 15. C skriver:

  Hej Elaine! Det tog mig cirka 3 år innan jag och min kille blev med barn(lustig mening). vi hade bokat en tid för att påbörja en utredning och det var cirka 2 månaders väntetid, när det var 1,5 månad kvar så åkte vi till utlandet och hade en fantastisk resa, jag släppte verkligen loss och drack alkohol som jag undvikit extremt mycket dessa 3 åren eftersom jag ville bli gravid, skrattade och hade jättekul. Släppte också loss på grund av att jag visste att vi skulle påbörja utredning och få hjälp. Efter resan så myste vi en del hemma(hehe) och så skedde det äntligen :):):)

 16. Emilia skriver:

  Oh jag blev så glad när ja läste att ni är gravida 🙂 Riktigt äkta lyckorus for genom kroppen! Önskar er allt väl och tack Elaine för din blogg!
  Hälsningar från orangutangen från Finland.

 17. H skriver:

  Men så fint! Fick minsann ett par tårar eller tre i ögonen av läsningen.

 18. Johanna skriver:

  Stort grattis Elaine, blev så himla glad när jag läste att du var gravid!! Puss och lycka till!

 19. Malin skriver:

  Blir sååå himla glad för din & Gustavs skull!! Stort Grattis 😀
  Det har varit fint att få följa din resa, tack för att du är så öppen om allt det är peppande att följa <3

 20. Beatatjata skriver:

  När vi ville ha tvåan så blev jag gravid direkt men fick missfall – två gånger. Sen tog det nästan ett år. Så frustrerande! Jag kunde uppenbarligen bli gravid men ändå hände inget. Det var ägglossningstest och pippalossande och hela baletten. Sen tog vi ”ledigt” från det där och den månaden hade vi bara sex en gång, enbart för skojs skull, utan koll på ägglossnings osv. Då blev jag gravid. Nu är jag Preggo igen, med nr 3, som blev till direkt. Så olika det kan vara!

 21. Paula skriver:

  Hej Elaine!

  Forst av allt – stort grattis till graviditeten 🙂 Hur kul som helst for dig men ocksa for oss som foljer dig har pa bloggen.
  Jag vill hemskt garna veta om du har ett nytt namn iom ny bloggportal som jag kan folja via bloglovin? Jag foljer alla mina favoritbloggar dar och nu nar du inte ar kvar pa samma portal sa glommer jag nastan bort att kika in pa din blogg vilket ar trist eftersom din ar en av mina favoriter! Tycker du har skon humor och ser upp till dig – jag ar en 21-arig tjej bosatt i Spanien som tycker ditt liv ar himla spannande (haha, lat laskigt det dar, stalker-varning!) Bor i Alicante och jobbar pa ett maklarforetag sa tycker det ar extra roligt att ni ocksa har hus har nere.

 22. Rosanna skriver:

  Jag är så innerligt glad för er skull <3 Även fast jag inte känner dig (vid sidan av bloggen 😉 så fällde jag en liten tår när jag såg att det äntligen är er tur igen!

 23. S skriver:

  Åh, vilka härliga nyheter! Håller tummarna för er!

  När sambon och jag väl bestämt oss för att försöka bli gravida förberedde jag mig på att det skulle bli en lång resa då jag har konstaterade polycystiska äggstockar. Men efter ca tre cykler, när jag var på ultraljud för att igen bekräfta diagnosen för min nya husläkare (bor utanför Sverige) så började ultraljudssköterskan prata om att prata om att ”här är the pregnancy sack”, vilket jag tyckte lät märkligt men jag behärskar inte engelska anatomibegrepp, när hon började säga ”and this flickering grey spot, this is your baby’s heart” då trillade polletten ner. Det visade sig att jag var gravid i v8. =)

 24. S skriver:

  Försökt skaffa syskon i över ett år nu. Då vi är 38 hoppade vi på ivf tåget i våras eftersom vi kände att tiden rann iväg. Lyckades på första men fick mf i v 8. Nu efter andra försöket visar det bara svagt plus och jag har fått blödningar. Lutar väl åt tidigt mf tyvärr. Vi har dock två i frysen som jag hoppas på.
  Jag tror helt klart kost och träning är bra. Håller däremot med en som kommenterade tidigare att säg inte att det kommer när man slappnar av. Det fungerar helt enkelt inte så och uppfattas som kränkande av många barnlösa.
  Grattis igen Elaine

 25. Helen skriver:

  Jeg er så glad for at du er tilbake Elaine! Det er så fint å høre fra deg, og du skriver så bra igjen 🙂
  Hipp hurra! Savner dog at man kan svare på andres kommentarer, men det kommer vel kanskje etterhvert? 🙂

 26. Amanda skriver:

  Grattis grattis grattis! Jag är så glad för din skull, eller erans skull! Jag har följt dig under ett bra tag (några år) men aldrig tidigare komenterat. Jag är verkligen så glad för lilla bebisen i magen!

 27. Rebecka skriver:

  Hej Elaine, sååå kul att läsa, grattis! 🙂
  Ja å min kille har försökt aktivt i några månader, de börjar kännas lite frustrerande att inget händer, men vi fortsätter det blir snart vår tur! Kramkram

 28. Cecilia skriver:

  Grattis! Jag är jätteglad för er skull.

  Vill poängtera att allt det du gjort är inte på något sätt ens den minsta anledning till att du nu är gravid. Anledningen till er graviditet är att ni har prickat in rätt ägg med rätt spermie genom idogt pippande :-). Det finns ingenting i träning eller kost som påverkar din/er förmåga att tillverka ett barn. Eftersom det tog över ett år, tycker jag att ni visserligen ingår i begreppet sekundär infertilitet. Det finns så mycket som man faktiskt inte känner till ang fertilitet, när alla värden är bra både hos mannen och kvinnan, men inget händer ändå.

  Tro mig, du hade blivit gravid ändå denna gång, även om du skippat allt kring träning och kost.

  Tänk på alla kvinnor som lever under knappa förhållanden, som får barn efter barn efter barn. Tänk på de kvinnor som lever i krig eller är på flykt från krig, även de blir gravida, trots otrolig stress.

  Och som någon skrev här: när man gör ivf är man otroligt stressad och ändå så fungerar det.

  Det var helt enkelt så att det blev en perfect match. Grattis till det!

 29. Therese skriver:

  Åh Elaine, jag är så glad för er skull!! Grattis!!! Det känns ju lite som om vi känner varandra (envägs relation

 30. Matilda skriver:

  Miljoner grattis Elaine!!!

 31. Sara skriver:

  stort grattis till graviditeten❤️ hur lång tid tog det för er? Tänker på att du ammade relativt länge och det kan ju ta ett tag innan ”systemet” hoppar igång igen. Är iaf väldigt glad över att ni lyckades och en bebis är på gödning.

  Vi är inne på vårt tredje år som ofrivilligt barnlös och har några jobbiga ivf;er bakom oss. Som flera har skrivit innan så finns det inget värre än när folk skriver ”slappna av”, ”tänk på något annat”. Ni som ger de kommentarerna inte uppenbarligen inte befunnit i er situationen själva, eller om ni har det så har ni lyckats relativt fort och trott det berott på er ”avslappningsmetod”. Varken äggledare, äggstockar, spermier, livmoder etc blir bättre att tänker på annat och som nu själva vet så blir det barn under både krig och våldtäkter, har svårt att tro att de också använder sig av avslappningsmetoden.

 32. Sara skriver:

  jag lät lite väl hård i min kommentar, men är så orörd trött på alla kommentarer om att slappna av. Det var inget i ditt inlägg som irriterade mig Elaine utan det var vissa kommentarer som jag upplevde som jobbiga. Men förlåt om Jag lät lite hård.

 33. JoLi skriver:

  Min blev gravid historia är ganska intressant. Vi hade försökt i 2 år innan det hände. Hade börjat utredning. Den sista gången vi var till läkaren kollade han med UL och konstaterade att nej, du har ingen ägglossning den här månaden du kommer inte bli gravid.
  Ledsen kommer jag hem och meddelar gubben att det blir inget barn den här månaden heller. Så vi skippade sexet det veckoslutet och tar en paus över sommaren för att leva parliv.
  Vid månadens slut får jag för mig att göra ett graviditetstest iaf (don´t know why) och vad visar det om inte POSITIVT!
  Så vi har verkligen ett litet mirakel här hemma 🙂 att lyckas bli gravid efter att en läkare konstaterat att jag inte kommer bli det är på snudd till ett mirakel.

 34. Emma skriver:

  Tack för att du delar med dig Elaine! Håller dock med en del nedan då jag också reagerade på ditt inlägg och kopplingen till att ”inte tänka på det” som lyser igenom. Jag och min man är sekundärt barnlösa, första barnet tog tid på sig och nu försöker vi med nummer två. Trodde inte såna indikationer skulle komma från någon i liknande situation, är ju annars något en ofta får höra… Ogillar starkt detta skuldbeläggande! I övrigt är jag ett stort fan av dig ❤️

 35. S skriver:

  Bra att det funkade tillsist oavsett vad som gjorde att det funkade. En del verkar vara lite irriterade på ditt svar men tänk på att Elaine endast svarade på frågan vad hon gjorde – inte frågan vad det var som gjorde att hon tillsist blev gravid.

 36. Annica skriver:

  Till alla som blir ledsna och/eller upprörda över att det känns som skuldbeläggning när Elaine m fl. säger att de fokuserade på annat och så ”hände det”:
  Er känsla är visserligen berättigad eftersom folk mer än gärna talar om att ”ni måste slappna av” och det är rent idiotiskt. SJÄLVKLART handlar det om mer än att bara slappna av och fokusera på annat. Samtidigt så frågade läsare hur Elaine blev gravid och hon svarar ärligt. Andra läsare kommenterar att det varit liknande för dem. Man måste ha rätt att ärligt svara att man inte gjort något annorlunda än att just skifta fokus och kanske varit hälsosammare.

  Att då påstå stt man skuldbelägger kvinnor som har svårt/inte kan bli gravida blir ju skuldbeläggning i sig självt också.
  Kanske hade de blivit gravida oavsett. Kanske inte. Det är så mycket med kroppen som vi trots allt inte vet och kanske är det en faktor för VISSA kvinnor medan för andra så existerar andra problem. Kanske är det inte alls en faktor.

  Oavsett så berättar de ju bara om sin personliga upplevelse. Det måste man få göra utan att oroa sig för att trampa andra på tårna.

  Ingen kan helt förstå utan att ha gått igenom att inte kunnat bli gravida, men de flesta har mycket empati för det. Till och med folk som säger idiotiska saker. Men ni som har det svårt måste även tillåta andra att ha sin upplevelse utan att de ska behöva censurera den av rädsla att någon ska ta det personligt..

 37. Sara, hon som redan har kommenterat ;) skriver:

  jag håller med dig Elaine, det är verkligen ett krångligt kommentarsfält.

  Jag tolkade det inte som att ditt inlägg handlade om att man skulle slappna av för att lyckas bli gravid. Utan min reaktion var på kommentarer som tog upp ”vikten att slappna av” och det din graviditet berodde på att du slutade tänka på längtan efter barn. Stort grattis igen iaf ❤️

 38. Emma skriver:

  Annica, håller helt med dig. Självklart ska alla kunna berätta deras historia utan att censurera. Men det viktiga i det hela är ju att lyfta fram det var så det gick till för dem. Vissa kommenterar är ju mer ”slappnar du av så blir du gravid”. Och så enkelt är det ju inte. Men Elaine efterfrågade ju våra erfarenheter så självklart ska alla kunna kommentera då.

 39. iso skriver:

  Svar till Annica;

  jag tror ingen här menar att skuldbelägga Elaine, hennes kommentarsfält brukar ju vara fyllda av intressanta inlägg, diskussioner och välmenta kommentarer. Jag önskar all lycka och stort grattis till henne och Gustav.

  Däremot ville i vart fall jag, med min kommentar, försöka upplysa andra som läser inlägget och kommentarerna. Den här typen av inlägg lockar ju gärna till sig de som försöker bli gravida och då tyckte jag det kunde vara lämpligt att ta udden av detta med att ”slappna av” och visa dem att det enligt mig inte handlar om det. Jag hoppas verkligen att Elaine och andra inte uppfattar det som kritik. Elaine skrev väl dessutom snarare att hon mådde bra när det lyckades, inte att hon inte tänkte på det (men vad vet jag).

 40. Anna Ekman skriver:

  För oss har det funkat bra med naturlig familjeplanering, fruktsamt sekret och det där.
  Hade kunnat tänka oss fler barn men vi är tacksamma för de fyra vi fått. Har haft många missfall också. Blir kanske så för en del av oss när man börjar efter trettio. Men sista barnet fick jag helt efter fyrtio, she keeps me young 😉

 41. Marie skriver:

  Vi chillade och åkte på semester. Gav det ett försök till efter semestern och då blev vi gravida efter 1,5 års försök.

 42. Åh, så otroligt många grattis!!! Har följt dig i flera år och blir så oerhört glad för er skull!!!

 43. Lorraine skriver:

  GRATTIS! Jag är jätteglad för er skull 🙂 Lyssna på din egen kropp så kommer det nog gå fint. Kram!

 44. Nathalie skriver:

  Jag och min sambo försökte i över ett år innan vi sökte hjälp. Efter en utredning så visade det sig att jag inte hade någon ägglossning så medan vi inväntade ivf så skulle jag äta hormoner i ett halvår. När det hade gått två år och vi var på sista hormonkuren före vi äntligen skulle få påbörja ivf så blev jag gravid! Vi är nu i v30 och längtar efter vårt lilla underverk.
  Som många andra skrivit så får man som barnlös otroligt ofta höra att man bara ska slappna av så kommer det. Idiotin i detta och den naiva tron i att det är så enkelt gör en så arg i den situationen. När jag fick reda på att det faktiskt var fel på mig så var det därför på ett sätt så skönt- det var ganska snabbt man kunde mota ett sådant uttalande (även om det då kunde fortsätta med att jag ju självklart inte hade ägglossning för att jag inte slappnande aaaaaav). Omgivningen har en hel del att lära sig när det gäller finkänslighet i detta väldigt känsliga och privata område (nej det är aldrig ok att fråga ”när är det dags för er då?”- det kan ha varit dags i flera år redan…)

 45. Linda skriver:

  Vi försökte länge innan det hände något. Tror jag gick 2 år med barnlängtan och vi provade i perioder under de åren. Det var slumpen vi trodde på i början, sedan appar för att ha koll på ägglossning och stickor. Även akupunktur och leva sunt och hela den biten. Det som funkade för oss till slut av en kombination av flera saker. Jag hade gjort en hälsoanalys för att få bukt med en sjukdom och åt väldigt korrekt samt en massa vitaminer. Undvek plast och annat. Sedan var det sommar och vi var mer avslappnande och hade inte så mycket stress i vardagen samt hade sex varannan dag. Då sa det pang och nu är jag i v 25 och väntar en son.

 46. Maria skriver:

  Stort grattis Elaine! Kanske är detta en annan privat fråga, men skulle så gärna vilja läsa om hur du berättade detta för Gustav! Jag kan inte låta bli att älska historier om hur man berättar för partnern och lyckan som är så total. Skulle i alla fall vara kul att höra om! 🙂

 47. Karin skriver:

  Blir alldeles varm i själen när jag läser det här. Så underbart att höra att det helt enkelt funkade när det var menat att fungera. Är så glad för eran skulle och ser fram emot att följa graviditeten!

 48. E skriver:

  Jag och min sambo har försökt ge vår son ett syskon i över 1,5 år. Den utredning som vi gjorde tydde på en manlig faktor p.g.a. få och långsamma spermier. Det kändes konstigt eftersom vi böev gravida på första försöket. I höstas gjorde vi vår första ivf som misslyckades. I förra veckan fick jag tillbaka ett fem dagars embryo och de senaste dagarna har ett svagt andra streck dykt upp på graviditetstest. Nu hoppas jag att vår lilla flinga vill stanna 🙂

 49. Linda skriver:

  Jag var en av de ”fåniga” som föreslog att du skulle se över mat och träning. Naturligtvis är en stark, välmående kropp mer lämpad för graviditet, dock är det hormonella samspelet bakom en ägglossning komplext och mer eller mindre känsligt hos olika individer. Har man svårt att bli gravid är det något man kan ha i bakhuvudet och iaf ta en extra titt på.
  Jag är en av dem vars
  ägglossning lätt rubbas av för lite mat/för mkt träning.
  Ville bara förtydliga med tanke på alla andra här i tråden som har det svårt.
  Kram Linda

 50. Sandra skriver:

  Tack för att du delar med dig! Jag och min sambo har försökt i snart tre år och det ger så mycket styrka att höra om hur det lyckas. Stort grattis!!!

 51. Karin skriver:

  Här blev det IVF med första barnet och naturlig graviditet med andra – ganska vanlig kombo. Jag tror inte på att man ’slappnar av’ mer då syskonlängtan kan vara lika stark däremot är det nog lättare för vissa att bli gravida andra gången när kroppen varit det förut. Drabbas man av missfall så är det en annan historia men jag är glad att alla vänner lyckats få barn, för ett par krävdes 5 IVF. Det är kämpigt vill jag lova. Stort grattis till er!

 52. Nathalie skriver:

  Vi försökte i 2,5 år och hade två missfall innan vi fick vår Ebba. Och hur mycket jag än hatade när folk sa att vi måste slappna av så var det de som hjälpte. Självklart inte enbart, men till en viss del.
  Jag stressade oerhört över arr jag inte kunde bli gravid, mådde fruktansvärt dåligt, åt dåligt, tränade inte alls, tog inte hand om mig själv på något vis. Efter förra sommaren bestämde jag mig för art jag var tvungen att skärpa mig. Började äta bättre, dricka gröna juicer och yoga. Om man läser om yoga och barnlöshet så finns det endel övningar som sägs hjälpa, och jag tror stenhårt på att det var just det som hjäpte oss. Må låta flummigt men ja. I december förra året fick vi vårt plus och i augusti föddes vår dotter. Oron finns redan där för hur det ska gå om vi vill ha syskon senare men det är ett senare problem. Nu njuter jag av min efterlängtade bebis. ❤️

 53. När ingenting hjälper... skriver:

  Har fyra missfall i bagaget och 2,5 år av försök bakom oss…Ingenting har hjälpt här, akupunktur, god kost, lagom träning, avslappning, skaffat hund, psykologbesök, massage, hälsokostpreparat, sex varje dag, ägglossninsgtest, temperaturmätning, benen upp i luften en halvtimme efter sex osv osv osv….Jag kan fortsätta i en evighet men ni fattar grejen 🙂 Nu är det 1,5 år sedan jag var gravid senast (som slutade i misffall nr 4)…

 54. Linnea skriver:

  Grattis, vad roligt!!!

  Jag är beräknad till i juni och är så excited! Jag använde NaturalCycles för att lyckas, efter ett helt år av kämpande. Då såg jag ganska fort att jag inte hade ägglossning alls när jag trodde att jag hade det, och sen var det bara att tajma rätt liksom. Plötsligt blev världens stress väldigt enkelt.

  Jag hoppas det blir lika lätt med nummer 2 senare. Blir det en nummer 3 för dig?

Lämna en kommentar