Middag på Primo med boysen


IMG_2945.JPG

Näe, de hade inte glutenfria pizzor. Men däremot hade de grillad tonfisk med stekta grönsaker. Gud vad jag sköter maten exemplariskt nu, dock helt ofrivilligt. Gustav är så snäll han tänker på sin lilla glutenfokuserade fru. Men han kan retas lite också.

– Du har predikat så länge om det giftiga gluten, nu får du äntligen leva efter din lära.

– Schhhh Gustav, schhh.

IMG_2946.JPG

Men när jag tittar på honom med ledsna ögon och frågar honom hur pizzan smakar så är han världens snällaste och svarar: Den är jätteäcklig.

Bokinläsningen gick bra idag, hann med 40 sidor på 1.5 timme. Om några gånger så är jag klar och ni får tillgång till Vardagsmakt som ljudbok.

IMG_2933.JPG

Ska tappa upp ett bad nu och läsa sidorna jag ska läsa in imorgon. Det är ett bra förarbete. Vad gör ni för skoj?

Just det! Idag publiceras min krönika ”Ge era bröst kärlek – inte kniven” på mama. Ni hittar den här.

IMG_2952.JPG

/Elaine, shamar inte de som opererar brösten, utan loveboostar de ledsna brösten som hotas av kniven.

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Middag på Primo med boysen”


 1. Jämtlandshanna skriver:

  Jag brukar få hoppa över såser och röror för att de innehåller mjölkprotein, nyttigare absolut, men – not by choice.
  Hoppas tonfisken smakade bra!!
  Kramar

 2. Emma skriver:

  Min bror som har haft glutenallergi sedan 15 år tillbaka brukar ta med sig egna pizzabottnar fall han ska ut och äta på restaurang tillsammans med kompisar, alla restauranger är väldigt hjälpsamma och lägger den fyllning han vill ha på den medtagna bottnen 🙂 Samma gäller fall han är sugen på en pastarätt, då tar han med färdigkokt pasta 🙂

 3. Josefin skriver:

  ciao ciao i hornstull har glutenfria pizzor och även pasta! 🙂 även Sapori har glutenfri pizza. (Ligger på ingenjörsvägen typ vid tvärbanan)! Jobbar på vid Liljeholmskajen och är glutenintolerant så har testat de flesta ställena! 🙂

 4. D. DeMarkey skriver:

  åh ja man borde älska sina bröst eller sin kropp men oj vad det är lättare sagt än gjort, jag har inget emot skönhetsoperationer men man kan göra saker med måtta. Man ska inte göra det för att man inte älskar sig själv, det är fel anledning. Om man gör det så är det för att man bara vill bli snyggare eller ändra på något men inte för att ens självförtroende eller självkänsla är i botten. Så fel.

  • Emma skriver:

   Intressant att höra vad du menar med ”fel anledning”? Vad är ”rätt” anledning till att operera brösten? Frågan är ställd i ren nyfikenhet! 🙂

 5. Emma skriver:

  Äsch! Pizza är blä, du missade nog inget! 🙂 Tack för en oerhört viktig krönika. Du är en stor inspirationskälla!

  LOVeLLY.se är webbutiken med enbart ekologiska, giftfria och miljövänliga produkter. Vi erbjuder ett brett sortiment av hållbara produkter från etablerade varumärken såsom Klean Kanteen, Naty by Nature Babycare, Lifefactory, Urtekram, Humble Brush, Sophie the Giraffe, Natursutten och många fler!
  Vi erbjuder också mer än bara ekologiska och giftfria produkter. Hos oss finner ni information och tips om hur ni på ett enkelt sätt kan välja en mer ren, hållbar och giftfri livsstil. 🙂 http://www.lovelly.se

  Fyll i rabattkoden lovelly när du kommer till kassan och få 15 % på hela köpet.

  Den största förändringen gör vi tillsammans!

 6. ss skriver:

  Hej Elaine!
  Jag hoppas du och familjen mår bra!
  Hoppas även att du kanske läser detta och kan ge mig ett råd med ett irriterande problem jag har

 7. Nu var det länge sen jag kommenterade här inne så jag tänkte att jag borde säga hej! 🙂 Från en som nu kan göra 2 chin ups (YES!!) 😉 Ps. Älskar stora bilder här ovan med de röda stolarna.. powerkvinna! kram på dig

 8. M skriver:

  Delibruket i sundbyberg har bästa glutenfria pizzan. Tips!
  Och för kakor/tårtor/bullar finns barbros minibitar, också det i sumpan.

 9. Alice skriver:

  Elaine! Det gör ingenting med glutenet. Det är en möjlighet till en rolig värld. Glutenfritt är mer hälsosamt för dig (oavsett om du är intolerant eller inte). Det finns otroligt många recept att lära sig! Första tipset: håll dig borta från mjölmixerna bara. Det är inte hälsosamma. Bättre att används olika grundmjöler såsom majsmjöl rismjöl frön etc!
  Och ett viktigt tips: du måste aktivt tillsätta fibrer om du ej äter gluten. Tänk frön (till frukost kanske? Nu när du gillar frukost)
  Kram. Du inspirerar mig varje dag!

 10. Madeleine skriver:

  Cupcake Stockholm i Vasastan och skrapan har massa goda glutenfria cupcakes!! Jag fick min diagnos för 7 år sedan. Första året var piss men nu är det vardag. Tänk om det kunde vara lika ”lätt” att sluta med socker…..
  Du som gillar NY har jag en stor tröst, restaurangerna där har stenkoll på glutenintolerans och har mkt att erbjuda!! I the Village finns en helt glutenfri restaurang som heter Risotteria. Bara en liten parentes

 11. esterii skriver:

  Kram på alla fria bröst:)

 12. Sandra Forsman skriver:

  En till glutenintolerant här, kan varmt rekommendera Sapori här i Enskede, åt en pastarätt med glutenfritt alternativ, helt underbar!!
  Kramar

 13. Miranda skriver:

  Alltså brösten (Bra bröstpepp av dig Elaine). Det är så trist att så många av oss kvinnor som fött barn och ej är tonåringar längre hatar sina bröst. För det är ju som det är med bröst, de hänger (speciellt större modell) efter en viss tid och efter barnafödande. Tänker på andra kulturer i Afrika och Sydamerika där kvinnor med hängande bröst går runt barbröstade. Ingen skam alls där. Men gud vad jag skäms över mina egna jävligt hängande bröst, jag vill lyfta dem men tvekar på grund av ärr och känselbortfall. Varför måste bröst vara unga och fasta för att duga? Varför all diss i vårt samhälle över bröst som ej platsar? Varför är bröst så i fokus?

 14. Majken skriver:

  Du har sådana sunda värderingar <3

 15. Elaine! Jag har recept på en pizza man gör med blomkålsbotten! (Är godare än det låter!) vill du ha recept? 🙂

Lämna en kommentar