Jädra finne och ”man-får-minsann-inte-människor”


IMG_2895.JPG

Det är den jag stirrar på i spegeln. Så jädra typiskt, just idag när jag ska på inspelning så får jag en finne i nyllet. Jag får aldrig finnar så jag har inga sånna där täcksaker. Hoppas att de har de på inspelningen.

Förutom det så är det rätt fullt upp. Jag har möte med min förläggare innan lunch, lunchmöte, sen ska jag läsa in Vardagsmakt hela eftermiddagen. Träna innan lunch tänkte jag också hinna med.

Jo, ni mamas som är så bekymrade över hur jag kan prioritera träning framför Matheo. Och att jag dessutom utnyttjar förskolan för att kunna träna. Ni måste ju ha legat sömnlösa över detta problem, och det vill jag inte att ni gör en dag till.

Ni kanske inte har noterat det men jag är egenföretagare vilket gör att jag inte jobbar på ett kontor. Jobbet är heller inte mellan 09-17, det kan pågå tre dagar i rad som i Karlstad förra veckan, eller en förmiddag med föreläsning och en eftermiddag med möten. Ibland kan jag ha en lucka mellan 13-14. Då passar jag på att träna. Mötet kan börja 14.30. Ni kanske tycker att jag ska hämta Matheo 13.00 och sen lämna honom 14.00 och sen hämta honom igen 16.00. Tyvärr skulle förskolan inte uppskatta det. Har jag ett möte 10.30 så lämnar jag Matheo senast möjligast och förskolan börjar med sin aktiviteter 09.00. Jag får inte lämna honom senare förstår ni. Så fungerar det på vår förskola. Så jag sitter hemma och mejlar, svänger förbi kontoret eller tränar. 9-5människor kan träna på lunchen, egenföretagare kan klämma in det lite varstans.

Nu hoppas jag att ni kan sova och hinner med annan skojig sysselsättning istället för att läxa upp mig era minsann-människor.

Bloggvännerna har ordet

29 svar till “Jädra finne och ”man-får-minsann-inte-människor””


 1. Du är underbar!
  När nån säger till mig att ”man får minsann inte” blir jag typ tre år och (vill lipa, men där går gränsen) svarar – Det får man ju viiiiisst det!

  Och de där finnarna i nyllet… de dyker alltid upp när de inte ska! Vad är grejen med det liksom?

 2. Liss skriver:

  Yes, go girl:) jeg forstår ikke de som sier at når en mamma trener så går det ut over barna. Barn trenger aktive, friske og glade foreldre! Jeg mistenker at de som kritiserer deg for dette egentlig selv har dårlig samvittighet fordi de ikke trener. Tenk så heldig matheo og andre barn med aktive mammaer er. Trening gir jo også ekstra energi, det er bevist i studier at aktive foreldre leker mer med barna sine:)

 3. Lisa skriver:

  Bra sagt! Hoppas de kan sova bättre nu 🙂

 4. Annica skriver:

  Gudars vilka problem folk kan ha! Men de måste väl ha ganska bra och enkla liv antar jag, om de har tid att hetsa upp sig över att någon annan tränar medan deras barn är på förskolan 😉

 5. Therese skriver:

  HATAR på riktigt folk som ska lägga sig i andras liv. HERREJISSES ALLTSÅ!!
  HALLÅ SKAFFA ER ETT EGET LIV LIKSOM.

 6. Hope skriver:

  Det var väl Annicka Falkengren som gjorde sådär, sprang över till sitt barns dagis när hon hade lite tid över. Personalen fick säga till henne eftersom barnet blev så förvirrat. Har för mig att jag läste en intervju där hon berättade det.

  Blir full i skratt faktiskt, vad är det som är så svårt att förstå?
  Fast det är klart, jag förstår ingenting, som vanligt hahaha 🙂

  Puss

 7. Maline skriver:

  Ja varför dyker alltid finnar upp vid såna här tillfällen? Ska på arbetsintervju idag och vaknar upp med en röd fin prick i fejjan. Pust, stånk och stön. Men men! Täckstift nästa 🙂

 8. Fint ändå att du förklarar Elaine. Jag tror en del som undrat är genuint nyfikna och helt enkelt undrar hur det fungerar – men de skulle ju eventuellt kunna tänka steget längre och komma fram till samma slutsats….. 🙂 KRAM!

 9. Måste ha tillkommit några ”muntergökar” eftersom det förekom påtalningar kring det för nåt/några år sen som du bemötte då. Trevligt att vissa hänger med. Not.

  • Maline skriver:

   Själv har jag Rosacea och får rödflammiga klådaområden i ansiktet ofta, så en finne på det kändes så… not cool 🙂

   • Lena skriver:

    Jag har svår rosacea. Rekommenderar Oracea! Receptbelagt läkemedel i tablettform. Finnar är så gott som borta, det rödflammiga är kvar men mycket bättre.

    • Maline skriver:

     Tack för tips! Jag har en receptbelagd kräm som jag använder men inte minns namnet på för tillfället (fick diagnosen i början på sommaren så har inte fått prova så mycket olika metoder än) men är inte helt nöjd med resultatet.

     • Lena skriver:

      Nej krämer är bara meckigt! Fått hjälp på Acnespecialisterna på Hornsgatan. Kolla deras hemsida.
      Använder deras ansiktskräm, märket Dahl. Bästa jag haft!

 10. Emelie med C skriver:

  Jag kan inte riktigt hjälpa det men jag tycker ni människor med fin hy är lite söta när ni ojar er över en stackars finne. De dagar jag vaknar upp med endast EN röd lysande prick, då är det läge att ta selfies så att det räcker för resten av året, gärna osminkat så man riktigt ser hur fantastiskt fin hyn är just idag :D. Puss på er 🙂

  • Cicci skriver:

   100+ på denna. Det är klart att jag fattar att det inte känns kul för er heller sånna dagar, men jag lääängtar till den dag som jag bara har en enda finne (hjälpte tydligen inte att fylla 30)

  • Emma skriver:

   TACK! ”Åhh va jobbigt att behöva sminka bort en stor fine”

   Försök sminka över en pizza så fattar du vad gjorde under en lång tid…

 11. wigwag skriver:

  Vadårå..Finns det alltså folk på allvar som på allvar menar att du minsann inte får göra det som du uppenbart får göra. Förvirrad Wigwag fattar nada. Som vanligt. Men jag sover gott om natten i trygg förvissning att du Elaine, Matheos förskola och alla andra vuxna människor runt Matheo kan prata med varann och komma överens om hur ni vill ha det. Jisis…folk är inte kloka nu för tiden. Lägger sig i.. Skulle aldrig jag göra.

 12. Malin skriver:

  Jag beundrar dig för att du tar dig tid och ork att bemöta såna onödiga kommentarer och påhopp med ett blogginlägg. Ha en fin dag! <3

 13. tvillinganna skriver:

  Ja herregud så många förskolepoliser det finns i Sverige! Har precis som du udda arbetstider och får också kommentarer om hur/när jag väljer att lämna mitt barn på dagis. Enbart av svenskar (jag bor i Danmark, och här är det ingen annan som bryr sig om ens dagistider).

  • Jennifer skriver:

   Eller hur. Jag är freelance och bor i Danmark och har blivit lite smått paranoid för att jag läser svenska bloggar. Här är det verkligen ingen som bryr sig, men jag får typ dåligt samvete om jag springer i min paus när jag jobbar hemifrån. Men jag tror inte att Vuggestuen skulle uppskatta att man kommer och hämtar och lämnar igen…

   • tvillinganna skriver:

    Nä, förmodligen inte 🙂 så himla skönt att det inte är lika mycket hysteri kring det där. Ändå tror jag inte barn i Danmark generellt är på förskolan mer än barn i Sverige, men det är som om dagispolisen i Sverige tror att om man inte kontrollerade folk så skulle alla lämna sina ungar 12 h om dagen för att få eeegentid och sitta hemma och pilla navel. Riktigt så är det ju inte. Man planerar sina dagistider utifrån vad som fungerar bäst för familjen, och ibland kan det betyda (med udda arbetstider) att man får några timmar ledigt för sig själv. Tänker ibland att dagispoliserna mest är avundsjuka på alla som inte har 8-5-jobb på kontor….

 14. lilJ skriver:

  samma har, forsta dejten och en stor finne (typ aldrig haft en finne i mitt liv?) ploppar upp mitt i fejset, hahaha

 15. Jämtlandshanna skriver:

  Tänk att jag inte ens funderat på att du kunnat träna när Matheo är på föris.
  Hoppas det går bra med inspelningen!
  Kram

 16. Emma skriver:

  Asså fattar inte, det är väl bättre att passa på att träna när barnet är på föris istället för att ta den lediga tiden som man annars har tillsammans?

  • Hmm skriver:

   Emma: Det är en fråga om regler om vad man får och inte får göra som förälder undertiden som barnet är på föris. I stort sett så får man bara jobba. Inte handla etc.

   Problemet på Elains blogg verkar dock vara att de inte tror att hon vet vilka regler som gäller alternativt anklagar henne för att fuska. Att hon inte skulle vara kompetent nog att ha en dialog med föris om hur de ska ha det. 😉

 17. Annika skriver:

  Jobbintervjudagen: två finnar på ologisk placering på kinden (om jag nu får ngn vid 43 års ålder så är det mitt i pannan/på hakan/näsan.

  Och vad gäller gnölputtar så undrar jag varför de sällan kan föreställa sig världen utanför deras egen box. Kan man inte ge det en liten liten eftertanke innan kanske man ska skita i att kommentera. Så känner jag.

 18. JessicaN skriver:

  Alltså jag bara älskar dig!! Helt jäkla underbar! Vissa människor kan bara inte låta bli att döma andra, tror dock att det i botten ligger dåligt samvete över hur dom själva gör. Så genom att trycka på andra mår de bättre i sig själva!

 19. Sabina S skriver:

  Ska dina retorikböcker bli ljudböcker? I så fall blir jag jätteglad, jag har inte ro att läsa böcker och jag vill ju gärna kunna ta del av din böcker på något sätt.

 20. Johanna Sohlberg skriver:

  Åh, jag fick en känsla över din finne.
  Men tänk om den inte stämmer =/

  Bra skrivet!

Lämna en kommentar