När det gnistrar om andra


0bf8f2b5151b46fdf7439d7d373e4c50

Jag satt på i bilen hem från Örebro. Såg ett ungt par stå och prata. De kanske inte ens var ett par, men båda två hade rosiga kinder och deras kemi nådde mig hela vägen in i bilen där jag satt och mumsade på en hamburgare. Jag fick också rosiga kinder och blev sådär pirrigt glad för deras skull. Jag vet hur det är. När man möter en blick och blixtrar slår ned, när minsta beröring blir till elektricitet. Jag har upplevt det och blir så glad när jag ser att andra får uppleva samma sak. Den där härliga förälskelsen.

Tänk att man kan få vara förälskad hela livet om man låter sig smittas av andras istället för att känna missunnsamhet för dem. Oj vad det tog dit för mig att komma dit, men med lite vilja och mycket ansträngning så kunde jag sitta där på en sunkig parkering, med en hamburgare i handen och plötsligt drabbas av fjärilar i magen. Det är inte så dumt. Livet är inte så dumt.

/Elaine, ska lära sig smittas av andra goa saker som andras framgångar i jobb, träningar och annat gött.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “När det gnistrar om andra”


 1. DeMarkey skriver:

  åh ja det är verkligen helt underbart att se sånt. Jag har nog alltid vart en person som gläds åt andras kärlek och härliga känslor, vet inte varför men är bara en så person. Har nog kanske alltid haft den typ av kärlek i mitt liv mer eller mindre så jag har aldrig behövt vara bitter. Men jag har full förståelse för dom som känner den bitterheten, det kan inte vara lätt att vara bitter och ensam.
  Jag har inte vart ensam i år, bara kanske 6 månader eller max 1 år och det har jag njutit av, att få vara själv, göra vad jag vill, känna mig fri. Vart kär lite här och där, men inget mer och det funkade det med även om jag egentligen är mer av en förhållande-människa. Men hur som, jag älskar att se andra lyckliga och må bra.

  Ha en fin dag fina.

 2. Hmm skriver:

  Finns få saker som gör mig mer glad än att se andra lyckliga. Jag ler med hela ansiktet och kroppen.

  Sitter ofta med glädjetårar när jag tex tittar på friidrott och ser hur en utövare är i extas av lycka när hen vunnit. 😀

 3. Anna Blomquist - Utbytesstudent i USA skriver:

  Första gången jag kommenterar, men läst din blogg i flera år! Älskar den och stämningen du sprider! Fortsätt så! <3

  Idag för första gången på mer än två månader kommer jag äntligen få känna den kemin. Min pojkvän sen 5år kommer äntligen och hälsar på mig borta i USA! Du satte verkligen ord på mina känslor! Shit vad jag längtar!! (Bara 12h kvar!)

  PUSS

 4. C skriver:

  SÅ härligt! 😀

 5. esterii skriver:

  Love love love.. 🙂

 6. Julia skriver:

  Ja visst är det härligt att se två personer som verkligen tycker om varandra! Blir lite varm i hjärtat när jag ser sånt 🙂
  Själv är jag olyckligt förälskad i en underbara tjej, men jag är inte ledsen för det. Jag har sedan dag 1 accepterat att det inte kommer bli något mellan oss och jag blir glad av att bara få vara nära henne.

  PS. Älskar din blogg! 😀

  • Emma skriver:

   Senast idag när jag var ute och gick mötte jag ett ungt par (ca 13 år kanske) med rosiga kinder och blyga blickar. Dom höll först handen men när dom fick syn på mig släppte dom händerna, kanske var första gången dom visade sig ute tillsammans? Otroligt fint var det i alla fall och jag smålog hela vägen hem!

Lämna en kommentar