En är trött, en är dumpad, en annan är glad


Den här sängen mina kära bloggvänner, den är min dessa två dagar. I den ska jag skriva ned samlade kommentarer till kursdeltagarnas presentationer dessa två dagar. Det känns inte som fy skam.

IMG_2846.JPG

Hjärtat känns tungt och lätt på samma gång på grund av gårdagens samtal. Tungt för de vänner jag har som hängde upp sin lycka på en person som till slut valde att gå. Han som valde att gå var inte dum eller elak, tvärtom – rationell och genomtänkt. Men de två senare är inte alltid kompatibelt med hjärtats lust. Hjärtat tycker rationell och genomtänkt smakar rätt äckligt. Men ibland är det just det där som smakar trist som får hjärtat att hålla ihop – som en sallad kanske. Jag ska tänka ut bra saker att säga ikväll när jag tar ett bad i detta badkar. Massa genomtänkta råd, men framför allt så ska jag lyssna.

IMG_2850.JPG

Det som är tröstande när man har blivit lämnad det är att det bara finns en väg att gå och det är framåt. Bara det är som en lättnads suck – sorgligt men också säkert att nu går vi framåt och lämnar det där som kunde varit Bakom oss. Och visst kan vägen kännas mörk, men ibland kan ovissheten i det gamla vara värre. Vissa orkar inte vänta på antingen det värsta eller bästa scenariot.

– De bästa vore toppen, men det värsta mäktar jag inte med.” så sa han till henne när han gjorde slut. Och hon förstod, respekterade även om det var med största sorg och saknad. Det är ändå något riktigt vackert, när man kan avlägsna sig i kärlek för både sig själv och den andra.

Tänder lampan i rummet och hoppas att min väns livslampa tänds om några dagar igen.

IMG_2847.JPG

/Elaine, tar sig en promenad i höstmörkret i väntan på middagen med kursdeltagarna.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “En är trött, en är dumpad, en annan är glad”


 1. D. DeMarkey skriver:

  Känns lite hemskt att du skriver ”att hon hänger upp sin kärlek på en person..” är det inte det man gör när man är kär? Jag skulle gå sönder av smärta utan min man, men samtidigt vet jag att jag skulle kunna resa mig upp förr eller senare, må bra igen och le. Lider med dina vänner som blivit lämnade, men snart mår dom nog bra igen. 🙂 Hoppas jag i alla fall.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Nja, jag skrev hängde upp sin lycka på en person. Kärlek får gärna hänga på en, men lycka behöver man nog fler källor till. Kram

 2. Vickan skriver:

  Hej alla kloka!
  Inte riktigt relaterat till ämnet men jag funderar mycket kring detta och söker svar hos er kloka här inne.
  När ni bråkar med er pojkvän/flickvän – hur verbala är ni? Vad säger ni i studens hetta?
  Lever i ett förhållande där jag är ganska introvert och håller mina känslor för mig och är inte så verbal. Jag säger inte alla arga tankar jag tänker medan min kille är tvärtom. Givetvis beror det på vad man bråkar om – såklart. Men hur mycket luftar ni alla arga tankar rakt ut och vilka arga tankar om personen exempelvis tänker ni för er själva och skäms för? Vad är okej att säga och vad är det inte?
  Berätta gärna!
  Kram på er!

  • emma skriver:

   När jag bråkar och blir I GASEN ARG så kommer vad som helst ut och jag kan inte behärska mig – INTE att rekommendera! Min man är bättre på att hejda sig även om han ibland dock höjer rösten.

   Jag tycker det bästa är om man alltid kan uttrycka sig sakligt och inte överreagera och inte säga saker man ångrar!

  • tvillinganna skriver:

   Aldrig okej att säga något sårande eller kränkande tycker jag. Skulle aldrig acceptera att min man var respektlös oavsett vad. Försök förstå varann i stället. Jag och min man bråkar aldrig, men visst kan vi bli irriterade på varann nån gång då och då. Ofta beror det på att man är trött eller hungrig eller nåt annat. Då är det bättre att hjälpa varann till ny energi istället för att skrika okvädingsord. Det värsta min man har sagt till mig är nog ”Men kan du inte ta xx” med lite irriterad röst (när han hållit på med något där han inte vill att sonen ska vara i närheten. Till och med är onödigt anser jag.

 3. Jämtlandshanna skriver:

  Nej, den där sängen såg inte så pjåkig ut. Hoppas din vän mår bättre snart!
  Kramar

 4. malin skriver:

  Sorglig text. Men en väldigt snygg säng.

Lämna en kommentar