Höstkläderna är framplockade


IMG_1819.JPG

Jag älskar hösten! Önskar bara att jag hade en ordentlig skinnjacka! Min gamla har nog en ny lycklig ägare eftersom jag glömde kvar den på flygplatsen. Undrar hur det känns att ha på sig en jacka man ”hittat”. Tänker man ”Bingo!” eller känner man sig sorgsen för den stackare som har glömt kvar den? För ett gäng år sen som fattig student hade jag nog tänkt Bingo! En gång hittade jag en 500-lapp på gatan och jag tyckte inte synd om ägaren utan var glad för min skull!

Hur fungerar ni ”stackars” eller ”bingo” om ni ser en vrålsnygg skinnjacka alldeles ensam på en bänk.

/Elaine, skulle skamligt nog tänka bingo om hon såg en sån jacka idag…

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Höstkläderna är framplockade”


 1. Först och främst skulle jag kolla om det var någon i närheten som var på väg bort från den, för tänk om jag tänker ”Bingo!”, tar jackan och går och nån sekund senare stöter på ägaren, pinsamt värre.
  Skulle det däremot vara tomt runt omkring och jackan låg där alldeles ensam och övergiven, definitivt ”Bingo!” (om den var snygg, annars får den ligga kvar haha!)

 2. D. DeMarkey skriver:

  Jag skulle nog (helt ärligt) tänka ”stackars krake som glömt denna…” Just för att jag är en ganska lättäcklad person och har inte så gärna på mig andras prylar och än mindre om det är personer jag inte ens vet vem det är, hur dom ser ut, hygienen och allt. Nä usch, hade inte ens provat jackan. Har egna skitsnygga kläder som jag försöker komma in i, hi hi.

  Men hade det haft med pengar att göra så hade jag givetvis tänkte BINGO!!!!!!! Och sen gått ut och shoppat. 🙂 😀

  Ha en bra dag snygging.

 3. Hmm skriver:

  Tyckt synd om alla gånger och sett till att jackan hamnade på avdelningen för upphittat!

  Har själv blivit så tacksam för ärliga personer så att jag fått tillbak mina prylar.

 4. TN skriver:

  Pengar blir Bingo! Och andra föremål Stackars! Jag blir själv ledsen när jag tappar bort något föremål, något jag själv köpt och valt ut, eller fått med omtanke osv. Men när jag tappar pengar blir jag bara arg på mig själv. Och tänker lyllo den som hittar pengen.

 5. Linda skriver:

  Pengar bingo! Annars stackars!

 6. Johanna skriver:

  Nää, hade inte kunnat ta någon annans jacka..hade känts som att klä sig i dåligt samvete varje gång jag använde den.

  Vet inte om jag tagit upp och lämnat in..kanske man borde göra..hm.

  /Johanna

 7. Jag hade lämnat in jackan. alla gånger. Redan när jag gick på högstadiet lämnade jag in saker. Hittade t.ex. nästan 500 kr en gång i fritidsgården och lämnade in till personalen. (Där finns det ju dock någon chans att pengarna kommer till rätta) men denna gången hämtade ingen ut dem och efter att en viss tid passerat har man ju rätt att få det man hittat. Den gången blev det massa ostsmörgåsar och varm choklad med gott samvete ett tag framöver i fritidsgården. Vet inte om jag är överdrivet ärlig, men för mig känns det bäst så 🙂

  • Hmm skriver:

   Tycker inte du är överdrivet ärlig. Jag är precis som du, lämmnar in allt, och har själv som sagt blivit jublande glad när någon lämnat in mina kvarglömda saker.

   Tror och hoppas att många tänker som oss 🙂

 8. Maline skriver:

  Nja, en jacka hade jag lämnat in till hittegods eller nåt, hade tyck synd om ägaren 🙂 Och så tror jag för mycket på karma för att kunna tänka bingo :p

 9. Mehrako skriver:

  Har hittat pengar och lämnat in. Jag tänker tänk om det är en fattig pensionär eller student som tappat sista slanten dom hade.
  Hade lämnat in både jackan och pengarna.

 10. Jo skriver:

  Jeg skulle nok aflevere jakken tilbage. Jeg ville have så dårlig samvittighed, hvis jeg gik rundt i en andens jakke tror jeg! Jeg ville dog ønske at jeg engang imellem var lidt mere ’bingo’ som da jeg forleden dag fandt 50 kr i innergården der hvor jeg bor. Jeg kunne simpelthen ikke tage dem, så i stedet lagde jeg lappen sådan at man kunne se den og gik derfra med tanken om, at jeg håbede at den der havde mistet den fandt den eller en anden som måske havde mere brug for pengene. Egentligt kom jeg efterfølgende på, at jeg skulle have taget den og givet til den til en af de mange hjemløse som jeg efterfølgende mødte på tunnelbanan. Men ja, lidt mere ’bingo’ vil jeg måske ønske at jeg var – bare en gang imellem 🙂

 11. Alltså en jacka skulle jag aldrig kunna ha på mig om jag hittat den – känns ju JÄTTEFEL? Pengar skulle jag kunna plocka upp och stoppa i plånkan. Mitt bästa ögonblick i livet som barn var när vi var i Norge och promenerade så mycket så för att hålla mitt intresse uppe sa mamma och pappa ”leta efter pengar!” hittade något mynt… MEN sen hittade jag en hel hundralapp i en trappa – åh DEN lyckan!

  Och ja, skulle tycka synd om ägaren!

 12. Helena skriver:

  Både och. Hittade en påse med en nyköpt tröja i på t-banan ett tag sen. Första tanken var vems? Men insåg att jag var på väg mot stan, så den hade nog åkt runt. Eftersom den var ny tog jag hem den till killen som tvättade och använder den. Tänkte att han lika gärna kunde ha den som någon annan, SL:s hittesystem litar jag inte på för fem öre. Inte efter alla upphandlingar. Men på en flygplats och något dyrt som en skinnjacka skulle jag nog försöka lämna in. Pengar blir mina, är de små så spelar det inte så stor roll och om det skulle vara mycket (fat chance) skulle jag bara tro att jag hittat någons knarkpengar och definitivt inte ha dåligt samvete, haha.

 13. Moa skriver:

  Fick min favoritjacka stulen på nattklubb för mååååånga år sedan. Så nej det är inte bingo för mig om jag hittar någons kläder/prylar whatever…

 14. Fanny skriver:

  Tänker stackars! Har hur dåligt minne som helst själv och måste kolla fyrtio gånger så att jag har med allting så tänker alltid på personen som glömt exempelvis jackan i det här fallet och får lite ångest för hen xD

 15. Annika skriver:

  Med åldern har det blivit stackars. Hittade en märkesmunkjacka i spåret för några år sen och i den stod ett namn o jag letade upp familjen vars son tappat/blivit av m tröjan. De var ju initialt skeptiska o nog mest lite förvirrade av mitt samtal men kanske blev de lite glada när de smält det faktum att faktiskt få tillbaka ngt som de trott varit borta förevigt. Även om det ”bara” va en tröja.

 16. Linn skriver:

  Det här kommer ju låta helt knasigt men jag hade mest tänkt STACKARS JACKAN, som ligger där alldeles ensam och övergiven! Men jag hade aldrig tagit den som om den vore min, skulle kännas konstigt att gå omkring med ett plagg som någon annan valt ut och uppenbarligen tyckt mycket om. Nej, jag hade lämnat in den hos hittegods och hoppats på det bästa! Hoppas den som hittade din jacka tänkt likadant så att den kommer tillrätta.

 17. Theresia skriver:

  Varken eller. Skulle känna dåligt samvete över att ta något som inte är mitt. Man kan lämna in saker till hittegods eller polisen. Min svärfar tappade ett kuvert som innehöll några tusen som han fått från sin pappa. Han tappade det från cykeln och marken var täckt av snö. Men svärfar hörde av sig till polisen och någon hade lämnat in pengarna! Helt fantastiskt men så rätt!!
  Har du hört av dig till flygplatsen Elaine? Någon har kanske tagit hand om jackan till dig.

Lämna en kommentar