I Uppsala igen och önskestund


IMG_1785.JPG

Goddag gott folk! Nu är jag i Uppsala igen och det är min sista föreläsning för förskolor och andra barnomsorgsverksamheter hör uppe. Jag är så peppad! Och medan jag föreläser så tänkte jag ha en liten önskestund här på bloggen! Mest för att det var så länge sen.

Vad önskar ni läsa mer om på bloggen? Kanske något ni vill ha mindre av också?

Bloggvännerna har ordet

35 svar till “I Uppsala igen och önskestund”


 1. Elsa skriver:

  VIDEOBLOGG!!
  Och babbla på om vad som helst, bara vi får se och höra dig på riktigt;)
  Annars så skulle det vara kul med inlägg som:
  En dag hos oss
  10 irriterande egenskaper hos mig själv
  Om fem år
  En klassisk blogglista
  Om jag vore en man för en dag, skulle jag…

 2. Ap skriver:

  Mer om vad du tränar, inte bara att du tränar. Alltså lägg upp pass, så vi andra får inspo! 🙂

 3. Linda skriver:

  Hej,
  Jag skulle vilja läsa mer om hur du tacklar vardagsproblem mm, de dagar man inte orkar eller vill något. Mao, Hur du tacklar upp o ner i vardagen. ☺

 4. Canlycke skriver:

  Jag hade gärna sett mer glimtar hemifrån er och kanske få dela några vardagssituationer eller guldkorn med familjen! 🙂 Kram

 5. Sofia skriver:

  Hur har det gått med er galna vägg? 😀

 6. Anna skriver:

  Om din tro.
  Det var nyfikenhet på den som fick mig att börja följa din blogg. Men sen har jag fortsatt för du är en kul och intressant person och skriver fint och ärligt. Tycker om dig!

 7. Bonnie skriver:

  Om självförtroende när det kommer till jobb, som trots lång utbildning och att man enligt andra anses vara både smart och trevlig, kan vara så lågt att man inte riktigt själv tror på att man nånsin ska få något ”bättre” jobb än de man jobbat extra med under studietiden. Vore också kul att veta hur din egen karriärskurva sett ut! Gillar för övrigt dina djupa och insiktsfulla inlägg. 🙂

  • Nea skriver:

   Usch vill bara säga att jag känner precis likadant, fast kommer ta min examen om lite mer än ett år så har fortfarande lite tid innan jag kastas ut till mitt öde. Har valt en utbildning inom ett område som det ändå är hyfsat ”lätt” att få jobb inom men är fortfarande väldigt osäker. Har under studietiden försökt få mer meriterande och relevanta extrajobb men inte lyckats att få mer än de jobb som folk med gymnasiekompetens kan få. Känns som att andra upplever mig som trevlig och kompetent men ändå är det så svårt! Trots min teoretiska kunskap kommer jag ändå vara långt ifrån fullärd när jag kommer ut och det känns också skrämmande att inte ha någon tidigare praktiskt erfarenhet av det jag vill jobba med.

  • Babbsan skriver:

   Elaine har skrivit inlägg om det tidigare 😀 Kolla bakåt för att hitta det.

 8. Sofia skriver:

  Mindre jobb och mer vardag 🙂

 9. Babbsan skriver:

  Relationer, 20 års åldern, livet, personligt 😀

 10. Hella skriver:

  Hej hur man skriver en bra jobbansökan och sticker ut i mängden, har vidareutbildat mig och en hel del jobberfarenhet men nu verkar det som det tagit stop för mig på arbetsmarknaden. Så något borde jag ju göra fel/Hjälp

 11. Helen skriver:

  Mer träning! Och längre videoklipp, både från träning och dittendattenvideos 🙂

 12. Johanna skriver:

  Minska: de ”djupa” inläggen med brev till dej själv i tidigare ålder osv.
  Öka: vad du tränar, dina roliga vardagsanekdoter + tvångstankar och så gillar jag dina modefram- och motgångar 😉

 13. Carro skriver:

  Jag saknar té och doftljustiden 😀 Speciellt nu när hösten är här, sånna inlägg är så mysiga. För mycket allvarsamma inlägg eller inlägg om jobb blir lite mäktigt men de borde absolut vara kvar! Lite ner mys bara 😉 kram!

 14. Emma skriver:

  Helt klart mer videobloggar/vloggar!! Både spontana och ibland lite genomtänkta, båda är lika uppskattade 😀

 15. Circe skriver:

  Gärna fler allvarsamma, ’djupa’ inlägg. De utgör den största behållningen för mig. Träningsbloggar och ditten och datten bloggar finns hur många som helst, men bloggar med djup, charm, självdistans och humor duggar inte tätt. Hm, egentligen tycker jag att du ska köra på helt enkelt:)

 16. Alva skriver:

  Jag önskar att läsa om hur du tänker angående att visa bilder på Matheo! Vad jag har förstått vill du inte visa bilder på honom – eftersom att han själv inte kan berätta varesig han vill vara med på sociala medier eller inte. Vilket jag förstår till 100%. Men – du visar gamla bilder på honom? Alltså ansiktsbilder. Detta är ingen kritik vill vara tydlig med det, utan undrar bara hur du tänker angående detta. Är det okej att visa hur han såg ut för 1 år sedan men inte hur han ser ut idag?

  Kram och tack för en fantastisk blogg!!!

 17. Johanna skriver:

  Älskar dina djupa inlägg, du är så fin och jag är så glad att jag hittat hit och kan få chansen att dela dina tankar, och kommentarerna! Åh, så många fina läsare du har. Många kloka människor.
  Mer: Elaine, privata tankar och funderingar blandat med roliga pinsamma fnissiga inlägg.
  Mindre: träning och jobb, har blivit mycket på sistone men jag förstår, det är ju det ditt liv består av! Blir lite same same efter ett tag bara tycker jag 🙂
  Heja dig, du är grym och en stor inspiration! Vore coolt att säga hej nån gång 🙂

 18. malin skriver:

  Mer om jobbtips tex.
  Hur hanterar jag kollegor som tar idéer som sina

 19. Julia skriver:

  Jag vill gärna (iaf ibland) få höra vart kläderna är ifrån 🙂 Är så störande att se en riktigt fin tröja, som man själv skulle vilja ha, och sen inte själv kunna köpa.

 20. Helena skriver:

  vill också ha mer vardagsinlägg om familj, kärlek, vänner etc. Gillar dina träningsinlägg men kan också hålla med om att det tagit över lite på senaste… Tycker om dina jobbinlägg och ”jakten på MR right” 🙂

  Tycker du är en riktigt bra förebild och din blogg är alltid rolig att läsa!

  Kram

 21. Anni skriver:

  Du skriver såå bra och intressant! Jag skulle tycka att det var roligt om du skrev mer om retorik. Ge oss lite bra tips att använda i vardagen 🙂

 22. Anna Spångberg skriver:

  Har ingen önskan utan vill bara tacka för en av de bästa föreläsningar jag varit på. Satt i publiken idag och fick uppleva en fantastisk människa, tack. Dina kunskaper sitter som ett spjut i magen…på skönt sätt! Jag hade gåshud igenom hela föreläsningen och önskade så att den aldrig tog slut… Tack för att lyfte vårt yrke och gav mig inspiration till att orka och energi att gå till jobbet imorgon rak i ryggen och stolt.. Du behövs vår fyrkantiga värld. Tack

 23. Anna Spångberg skriver:

  Lite slarvigt skrivet ser jag nu när jag läser det jag skickat iväg, men jag hoppas du förstår vad jag men jag hoppas du förstår vad jag menar

 24. Majken skriver:

  Gärna mer om hur man för fram sin egen karisma.

 25. Fanny skriver:

  Små enkla retoriktips som man kan applicera i vardagen, konkret om dina yrkesmässiga drömma och privat framtidsvision (så du långt du vill dela med dig så klart!), råd för yrkeslivet osv 🙂 kram!

 26. Karin skriver:

  Jag, och fler, har i stort sett övergett bloggen efter allt träningssnack.
  Blir som vilken trist ”jag är en tjej som minsann både har karriär, barn, perfekt man och är superhälsosam” blogg som helst. Finns uppsjöar av de som vill viga sin tid åt att måla upp fasader åt omgivningen.

  Personligen gillar jag de slumpvisa tanke inläggen och vardagsanalyserna bäst.
  Mer hjärna, mindre biceps helt enkelt.

  • Johanna skriver:

   Vilken tråkig och dryg kommentar.

   tack Elaine för att du är en peppande girl power kvinna! Läser din bok nu och wooooow du är ju så jävla bra. Visste att du är grym men du ger mig tusen aha moments. Tack för dem!!

 27. linnea skriver:

  Det enda jag ber om är att få veta var du har köpt den där gudomliga tröjan??

  Hihi 🙂

 28. C skriver:

  Jag gillar blandningen som du har nu- träning (jag blir inspirerad), djupa inlägg (får mig att tänka), vardag (hejhej), osv.
  Önskerubriker:
  Då trodde jag att livet var slut.
  Mitt bästa vilotips.
  Den här sången tar mig tillbaka till det här minnet.

  Tack för att du frågar! 🙂

 29. Johanna skriver:

  Hur du får det så kallade livspusslet att gå ihop. Hur gör du för att:
  Vara en närvarande mamma
  Göra karriär
  Träna varannan dag
  Träffa vänner
  Vara flickvän/fru och ha ett samliv
  Ja du vet! Hur får du ihop det?

 30. Helen skriver:

  Tydelig at vi alle vil helt forskjellige ting her, men jeg liker iallefall veldig godt når du er personlig, og de litt humoristiske innleggene 🙂 Synes det er veldig mye trening og jobbinnlegg i det siste, og de er fine de og, men jeg liker som sagt veldig godt når du skriver mer personlig 🙂 Kanskje også litt tips om hvordan en jobber med seg selv og sine litt mer negative egenskaper, du er så flink med sånne ting.

  Savner forøvrig update på tapeten. 😉

  Ha en fin dag!

Lämna en kommentar