Mitt kontor denna förmiddag


IMG_0921.JPG

Jag läser in min bok Vardagsmakt och blir tokig varje gång jag sluddrar – en benägenhet som infinner sig på morgonkvisten.

IMG_0922.JPG

Men annars är det skoj! Ska ta en kaffepaus på Il caffe. Sen ska jag till min älskade tandläkare Abele som jag kommer älska desto mer om jag slipper besked om hål. Tänker bleka tänderna lite också. Nog för att jag gillar naturlighet, men inte ”naturligt” gula tänder. Nepp, nu ska jag gula ner mig med en latte. Pöss!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Mitt kontor denna förmiddag”


 1. Jämtlandshanna skriver:

  Ja, fy för att få besked om hål. Hoppas du slipper det!

 2. evelina skriver:

  YES!! äslkar att det är DU som läser in den. gillar när det känns mer autentiskt (om man ”känner” författaren). Can’t wait.

 3. Hur länge tar det att läsa in en bok? Nyfiken! Tänker att det tar ju ett gäng timmar att ”bara” läsa, så att läsa högt måste ta lite tid? Tycker det är fint att du gör det i alla fall precis som Evelina ovan säger. 🙂

 4. sara skriver:

  Hej Elaine. Du som kan det här med att kommunicera i tal och skrift hur skulle du bemöta detta:
  ”Alla mina vänner här på Facebook som har röstat på SD får gärna ta bort mig från sin Facebook, alla får vara olika men vi är för olika!”
  Såhär skrev min allra närmaste vän på fb. Jag som röstade på SD undrar hur jag ska ställa mig till detta. Tydligen är vi för olika, för olika för vadå undrar jag? Vihar ju varit vänner i 14 år och NU när jag enligt demokratin och rösträtten lägger min röst på vårt tredje största parti så är jag för olik henne…?! Tycker att uteslutning av grupp pga vart man la sin röst i riksdagsvalet är helt sjukt. Jag röstar som jag vill, hon som hon vill och alla andra som de vill, hur kan man låta det påverka ens vänskap och relation? Jag skulle aldrig döma någon utifrån vilket parti denna röstade på, ingen har mer rätt eller fel än någon annan anser jag. Alla utgår från sig själv och sitt eget hjärta och sin egen hjärna. Man behöver inte tycka lika men man måste respektera varandras olika syn på samhället, hjärtefrågor inom partierna mm.
  Vad anser du om detta? Hur kan jag förklara vad jag känner för hennes, enligt mig otroligt inskränkta tankesätt kring det här med vart min röst hamnade i årets val? Att hon resonerar som hon gör får mig att blå både arg och ledsen. Hur förmedlar jag det? Vill inte bråka, vill inte klargöra vem som har rätt/fel, vill inte få henne att ändra hennes uppfattning om de olika partierna utan vill bara få en förklaring och ett resonemang till hennes ställningstagande som jag anser vara väldigt extremt och diskriminerande! Jag vill veta vad som plötsligt gör mig för olik för att vi ska kunna vara vänner…
  Tack för en utmärkt blogg!! 🙂

  • Ema skriver:

   Jag kan förstå henne, kan själv känna att jag inte vill ha några vänner som röstat på SD. Grundsynen på människor är det som jag inte tål med SD, inte bara synen på invandring utan även på homosexuella, handikappade och så vidare. Om du delar deras åsikt så pass mycket att du väljer att rösta på dem trots att deras politik i frågor som inte rör invandring är mycket mindre utvecklat än andra partiers så har du gjort ett tillräckligt ställningstagande för att jag inte vill ha dig i min närhet.

   Visst, du utnyttjade din demokratiska rätt och så, men Hitler blev också demokratiskt vald så den argumentationen fungerar inte.

 5. D. DeMarkey skriver:

  ha ha ha gula ner sig med en latte för att bleka tänderna sen, smart. Borde också göra det men har faktiskt redan vita tänder FÖRUTOM EN. Fatta hur sjukt skum man ser ut med EN gul FRAMtand också. Kunde inte vart någon längst bak, nej nej, det ska vara framtanden. Suck!
  Fråga gärna din tandläkare om man kan göra något åt EN gul framtand?? 🙂

Lämna en kommentar