En hälsning från Elaine 2013


För er som är nya så skriver jag ett årsbrev till mig själv varje år. Jag samlar ihop tankar. Funderar på året som gått och klurar på vart jag skulle vilja vara nästa år.:

Hallå Elaine, det är Elaine från 2013. Nu har det gått ännu ett år av vårt liv och den största insikten är mer tid med Matheo.

Vänner har ju alltid varit centralt i vårt liv och det gör ingenting, vi mår bra av vänner. Men du mår allra bäst med Matheo och framför allt så mår du dåligt om du är utan honom. I skrivandes stund så är det söndag och du sitter med en deadline när du vill hänga med Matheo. Du har varit på resandes fot i fyra dagar utan att träffa Matheo och imorgon drar resekarusellen igång igen. Nästa år hoppas jag att du inte har sådana veckor. Dra ner på karriären och sätt istället mål för mammaskapet. Du vill ju ändå vara mamma till ett gäng barn och allt du behöver för det är tid. Du har fått ditt bekräftelsebehov mättat i karriären, men nu sitter bekräftelsen i hur bra mamma du kan vara till dina barn. Jag tycker det är en riktigt bra målsättning.

Och vad det gäller kändisskapet så är ju inte det en strävan i sig. Kom ihåg det då det kanske dyker upp nya retorikexperter i rutan att det är ok. Det är inte därför du är här och det har aldrig varit kändisskapet som har varit dina bedrifter. Det har liksom bara kommit på köpet och det kan lika gärna försvinna. Men det är ok så länge dom du älskar känner dig.

Sen tycker jag du ska klura på hur du ska göra med negativa kommentarer. De är ju sällsynt få på bloggen, men ändå sätter du ned foten. Jag vet att du gör det för den mobbade Elaine, för alla de förtryckta i samhället som du vill inspirera att sätta ned foten också. Jag vet också att du vill visa att en retoriker är fullt förenligt med att be idioter att dra åt skogen. Men vilka energier vill du skicka ut? Jag har inte svar på vad som är rätt eller fel nu. Men vi kan väl fundera ett år och se vart det landar när du läser det här.

Så kort och gott. Mindre karriär och mer familj. Det är det enda jag kan tipsa dig om så här långt. Nu har vi ju en lägenhet i Spanien så åk dit när ni kan. Och hångla upp Gustav och berätta hur mycket du älskar honom. Han blir himlans glad av det. Det kanske är mycket att begära, men får vi som vi vill så är ju ett syskon till Matheo på G eller i världen redan. En kan bara önska.

Puss och kram från Elaine från 2013

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “En hälsning från Elaine 2013”


 1. Ruffie-Lina skriver:

  Jättefint skrivet, hoppas alla dina önskningar slår in 🙂
  Bröllopet verkar ha varit underbart, vad härlig stämning man har fått utav bara dina och Bellas blogginlägg inför och om dagen igår! Hoppas själv på ett litet intimt trädgårdsbröllop i nya huset nästa år eller så 🙂
  Kram

 2. Maria skriver:

  Ni är bland de finaste familjerna jag sett!
  All lycka till dig och din familj!

 3. wigwag skriver:

  Önskar dig all lycka framöver och att det blir som du vill. Vet inte men jag kan redan se dig som en kärleksfull farmor. Och kanske mormor också till en himlans massa barnbarn. Men ett år i taget är väl lagom att se framåt.

 4. Josefine skriver:

  Hej!

  Härligt att läsa! Jag funderade bara på den ”bilden med text” har du sagt den? Tänkte i så fall på raden ”men jag betyder ju ingenting för dem i deras liv”…

  Jag måste nog sätta emot då i mitt fall… För jag går in på din blogg flera ggr per dag via bloglovin och känner på ngt sätt att jag blir ”besviken” när du inte har skrivit… Det måste ju bero på något, eller hur!?

  Du förmedlar mer än bara din vardag för mig… Du sprider en positiv bild av SJÄLVKÄNSLA, KARRIÄR, MODERSKÄRLEK, KÄRLEKSFULL FRU, VÄN, UTSEENDE, TRÄNING m.m och det känner jag åter igen att det betyder väldigt mycket för mig i MIN vardag inte bara när jag läser utan även efteråt…Ville bara att du skulle veta om det,,,

  kram Josefine

 5. Linnea - chefande tvåbarnsmamma som ska bli stark och lära sig snacka snyggt 2013 skriver:

  Maj gadd, har det gått ett år redan?! Jag minns ju det där inlägget som kommer komma imorgon, suck och stön, jag är vare sig starkare eller en bättre retoriker än! Vart tar tiden vägen…

 6. Petite Caja skriver:

  Fina tankar! Lycka till 🙂

 7. Så himla fint skrivet! Jag gillar särskilt reflektionerna kring negativa kommentarer, som du säkert anar. 😉 Och karriärtankarna. Du kommer väl jobba iaf i 20-30 år till men barn är barn betydligt kortare tid än så. Ser med spänning fram emot brevet som kommer i morgon. Stor kram

 8. Chillwithit skriver:

  Blev inspirerad och skrev ett brev till mig själv förra året som publiceras snart. Galet vad ett år har gått fort! Känns som att jag bara läst din blogg i ett halvår men det har ju snart gått två år. Mycket har hänt under de två åren och jag vill bara tacka dig för din underbara blogg. Det känns som att jag blivit en lite lyckligare människa och lite klokare tror jag allt att jag har blivit också. Kram på dig och hoppas du får en fin start på veckan!

 9. Jättefina bilder och kloka ord. Vi borde alla skriva ner den här typen av reflektioner. Det ger verkligen perspektiv om VAD SOM ÄR VIKTIGT PÅ RIKTIGT. Du är underbart tankeprovocerande Elaine!

 10. Vilken bra idé! Jag brukar göra ”årskrönikor”, för att försöka komma ihåg vad som hänt under året, tex ”Årets stödkrage”, det brukar vara en vän som på nåt sätt varit extra hjälpsam och då ger jag en extra shout-out till den personen även i bloggen 🙂

  Underbart fina ord i ditt brev!

 11. Alltid lika inspirerande! Läste det här blogginlägget medan jag åt frukost och var sedan bara tvungen att skriva ihop mina mål medan jag satt på pendeltåget, så nu är de uppe i min blogg. Och förra årets mål dyker upp sent i eftermiddag.

 12. Susanne skriver:

  Vilken bra idé med ”årsbrev” och fint skrivet! Hoppas att du får vad du önskar! 🙂

 13. Anna skriver:

  Sån himla bra idé! Snor den;-) Och väldigt tänkvärda saker du tar upp, både här och i andra inlägg. Gillar särskilt den om att leva IRL. Så lätt att hamna med nosen i telefonen och missa livet runt omkring, varje sekund med min bebis är dyrbar och en sekund jag inte får tillbaka.
  Men i alla fall, hade tyckt det var kul att läsa om hur du får ditt livspussel att gå ihop, rent praktiskt. Få lite tips och idéer på hur man planerar tiden så man kan vara både mamma, fru och egen (i mitt fall blir det uppsatsskrivning). Tycker du verkar ha så bra styr på det där!
  Ha en fin dag!/Kram

 14. D. DeMarkey skriver:

  Åh vad fint skrivet, vad personligt och privat, ovanligt bland stora bloggare. Väldigt coolt att komma på såna saker att göra. Bara du E, bara du har sån bra fantasi. Kul att läsa dina brev.

 15. Jenni skriver:

  Älskar den här påminnelsen Elaine! Och dina årsbrev är som vanligt väldig vackra och genomtänkta. Själv skrev jag ett så himla drömmande när jag var kär i mitt ex i Indien för ett år sedan. Det fick aldrig publiceras. Men jag skrev ett nytt nu precis i efterhand istället,
  Årsbrevet som aldrig kom från Jennifer 2013:
  http://jennifersandstrom.se/2014/09/01/arsbrevet-som-aldrig-kom-fran-jennifer-2013/

  • Jenni skriver:

   Det är liksom lite en svår tid att skriva årsbrev till sig själv när man är i den här åldern och flyttar runt i världen. Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle flytta till Tyskland och just nu 1a september befinna mig i Göteborg tillfälligt och vara kär igen, i en finsk ung man den här gången 🙂

   • Fia skriver:

    Jenni! Nu när du inte är tillsammans med honom längre så måste jag bara säga att jag fick ont i magen för din skull en gång. Jag kommer inte ihåg exakt vad, men du skrev något i stil med att han brukade kommentera att du var tjock. Där och då tyckte du att det var okej och endast en ”kulturell charmig skillnad” (typ), men jag fick genast en dålig känsla. Eftersom jag inte känner dig så kommenterade jag inte, men nu när jag läser att du tagit dig loss därifrån och hittat lyckan någon annanstans så vill jag bara passa på att uttrycka min glädje för det! Hurra och lycka till med allt! <3

    • Jennifer skriver:

     Fia, tack för din goa kommentar <3 Jag hade förmodligen inte varit mottaglig för den "kritiken" där och då. Det var något jag lärde mig att kompromissa med. Minns hur jag brukade tänka, liksom önska, att han inte skulle säga sådant – att han inte skulle bry sig – men i slutändan accepterade jag att "det är sån han är".

     Just nu är jag också glad att allt blev som det blev tillslut… 🙂
     Tack!

 16. Trine skriver:

  For et herlig blogginnlegg! Jeg skriver også årsbrev og drar god nytte av det

  • Trine skriver:

   …halve svaret mitt forsvant visst!
   Jeg skrev en kommentar til ditt utsagn til hvordan det er å være en offentlig person. Du sier det er fint å bli gjenkjent men at du ikke betyr noe for andre i deres liv. Åjoda, det gjør du absolutt

 17. Chatarina skriver:

  Fint skrivet! Å du, glöm aldrig att du är lika mycket värd som mamma oavsett antal barn, ett eller tio. Du är du och lika fantastisk! (Sånt som en enbarnsmamma ständigt får kämpa med….) Lycka till i livet, Kram!

 18. Jämtlandshanna skriver:

  Vilken spännande idé att skriva till sig själv. Funderar själv på att göra det. Spännande att kunna se hur tankar och funderingar förändras.
  Kram

 19. Åh jag blev alldeles tårögd av brevet trots att jag läste det när du skrev det förra året. Tänk om man vetat då vad man vet idag. Tänker på den kamp du förde offentligt ett tag du starka och inspirerande kvinna! Sänder all kärlek till dig! Att få vara ta del av ditt liv på vägen är verkligen ett privilegium! Kram på dig!

Lämna en kommentar