Jag beundrar flirtligan


Jag var ute med några vänner häromdagen och blev ofrivillig retorikkonsult på singelmarknaden. Inte så att jag coachade någon, jag bara tjuvlyssnade på fraserna som männen avfyrade till kvinnorna. Och så betraktade jag kvinnorna som huvudsakligen använder kroppsspråket, i alla fall på Mosebacke.

20140729-010726-4046362.jpg

Ok inte lite uppenbart kroppsspråk som jag har på kortet. Men mer svankningar, brösten mot taket och framför allt blicken – den säger allt.

Jag skulle förmodligen vara svindålig på singelmarknaden, säga något i stil med: Tjäääna!”

Eller så hade jag dragit alla klyschiga fraser som män ofta drar mot kvinnor. Ja, det hade jag. Bara för att. tjääänna kexet, står du här och smular? eller Ge mig en flytväst jag drunknar i dina ögon eller Din mamma är en tjuv. Hon stal himlens alla stjärnor och la i dina ögon eller Du är cok najs asså, är du modell? Sen hade jag garvat åt mig själv sådär självgott att mannen hade ursäktat sig och känt sig som tredje hjulet eftersom den där kvinnan verkar ha det så fantastiskt kul med sig själv.

Helt ärligt brudar och grabbar. Hur raggar ni helt seriöst. Jag vill se en lång tråd av goda raggningstips som alla singlar kan gotta sig. Sommaren är här och singlarna är ute – shoot! Hur gör man? Hur raggar man upp någon med bra ragningsfraser? Hur gör ni?

Bloggvännerna har ordet

28 svar till “Jag beundrar flirtligan”


 1. S.W skriver:

  1. Jag frågar aldrig vad folk jobbar med. Istället frågar jag saker som ”Vad är det bästa med dig?” och liknande öppna frågor som förhoppningsvis leder till ett härligt samtal där man faktiskt lär känna varandra.

  2. Utan att vänta på frågor berättar jag något härligt om mig, något jag precis gjort eller varit med om.

  3. Dansar. Jag älskar att dansa och ingen är så attraktiv som när man gör något man tycker om. Notera att jag mycket väl kan lämna personen jag flörtar med om musiken är bra och jag måste röra mig. Distans är okej!

  4. Jag skrattar och är rak och ärlig och öppen. Om någon inte uppskattar det, rycker jag på axlarna och går vidare.

  5. Snackar aldrig skit eller klagar. Uppmuntrar inte heller den andra att göra det.

  Works like a charm!

 2. esterii skriver:

  Jag har slutat ragga men när jag gjorde det gick jag rak på.. Pang och bom, bildligt och bokstavligt talat:)

  • esterii skriver:

   Och nu är jag lika spyless som säkert andra på mitt kommenterande.. Så jag säger bara sluta nu Esterii din gamla tant!! Okey.

   • Jolin skriver:

    Det enda jag blir less på är att du tror att vi blir less på ditt kommenterande 🙂 Jag tycker att du ska fortsätta kommentera för fullt! <3

 3. Jag undviker krogen och klassiska ”raggställen” för jag blir bara helt bedrövad av att höra alla kommentarer, ”snygg klänning, den skulle passa fint på mitt golv” (hade allvarligt lust att dra av mig klänningen och ge den till honom med ett leende och ett kokett litet ”var så god, tihi..!”)
  Nä, raggning är inte min grej. ONS kanske kan leda till nåt mer seriöst men det är inte min kopp te direkt. Har aldrig träffat nån vettig kille på krogen (eller ja, med mitt track-record, ingenstans, de ovettiga finns nämligen öööverallt! 😉 😛 )

 4. Hahaha men alltså va? Det finns väl ingen som drar de replikerna? Jag har aldrig blivit raggad så på. Minns inte hur jag blivit raggad på men det sker väl rätt naturligt kanske. Eller man inser att man har något gemensamt – eller pga situationen börjar man prata om vad som händer just då.

  Äsch jag är nog dålig på tips även om jag brukar visa intresse snarare än vänta på att den andre ska ta första steget… 🙂

 5. Batmansanne skriver:

  Åh! Jag raggar gärna och ofta! Men drar inte så ofta klassiska repliker. Att berätta något kul om sig själv/varit med om/tänkt på tycker jag var ett sjukt bra tips! Brukar göra det omedvetet. Och sen ställa många frågor, skratta och typ hitta på något busigt/spontant om det finns möjlighet till.

  Är vi ett gäng som går ut brukar vi gå fram till folk i grupp, kanske låter lite hotfullt, men då kan man sitta ner tillsamman och prata. Det blir mer avdramatiserat och man kan spana in snyggingen mer ingående innan man börjar flörta mer.

  Men allt för ofta så råkar man dansa in i någon och rätt som det är så hånglar man.

 6. N skriver:

  Första (och förhoppningsvis sista!!) gången jag raggade var på min pojkvän. En jävligt svår nöt och knäcka måste jag då säga. Han är byggis och av alla byggfirmor som finns så hade mina föräldrar hört att just byggfirman han jobbade för var bra och anställde dem att bygga vår altan sommaren 2012. Av alla deras byggisar så hamnade han hos oss och det var någon kemi som tändes till direkt det är sjukt svårt och beskriva men efter någon dag när vi väl började prata så kände jag bara att fan vad han är snygg och charmig, jag drogs till honom väldigt mycket. Han var väldigt charmig, trevlig och flirtig när mina föräldrar och syskon och hans kollegor inte var i närheten, men även om mina känslor var besvaradeså fattade jag direkt att han tyckte det var inpropriet att ragga på mig för att han ett, jobbar för mina föräldrar och två, han är åtta år äldre än mig. Sååå jag var mitt allra roligaste och charmigaste jag (jag är en ganska rolig och skämtsam person men jag tror fan aldrig jag varit roligare än sommaren 2012 haha) och så vågade jag (det trodde jag aldrig att jag skulle våga!!!) säga till honom en dag innan jag skulle åka utomlands och två dagar innan han skulle avsluta jobbet hos mina föräldrar att jag gillade honom. Tror aldrig mitt hjärta slagit så hårt i mitt liv som den studen! Och vi började dejta på riktigt efter ett tag när han kom tillbaka till Stockholm efter några månader av jobb på annan ort. Lätt mitt bästa veslut, att våga ragga hahaha :-*

 7. Jennifer skriver:

  Det var några år sen sist då jag haft kille i 7 år men innan var jag grym på att flirta (om jag får lov att säga det själv, hehe).

  Här kommer mitt tips (förlåt Lady Dahmer, jag vet att jag spelar typiskt tjej-spel..)

  Jag tittade på den jag ville få kontakt med fram tills den tittade tillbaka, då slog jag blicken först lite åt sidan och sen ner i golvet med ett stort ”ser lite generad ut för han såg att jag kollade på honom” leende, även fast det var planerat. Sen väntade jag 2-3 sekunder och kollade upp igen, fortfarande leende. 9/10 gånger kollar killen fortfarande (om inte fortsätt kolla tills ni får ögonkontakt igen) och repetera blicken ner i marken igen så tror kiölen att jag tänker ”ånej nu har han sett mig kolla på honom TVÅ gånger, så nu vet han att det inte var en tillfällighet” och sen brukar killen ha tillräckligt med mod för att komma och säga hej. Funkade varje gång! Även på min kille som jag gifter mig med om en månad 🙂

 8. Hope skriver:

  Hehehe, tjäääna har alltid funkat för mig 😉

 9. Emma skriver:

  Jag säger hej, söker ögonkontakt och ler lite extra mot killen. Att hålla kvar blicken lite extra och le innan man vänder bort blicken är nog det bästa sättet att visa sitt intresse!
  Försöker även lyssna på något samtal han deltar i för att senare kunna återknyta till något jag fångade upp. Att ställa frågor och våga tycka olika visar på att man är intresserad men samtidigt inte någon som stryker medhårs 🙂

 10. Min man körde med överrumplingsmetoden, han kände min bror och första gången vi träffades skakade vi hand, jag sa mitt namn, han frågade om jag var lillasystern, jag sa ja och han vänder sig om (fortfarande hållande min hand) och skriker över hela festen till min bror ”är det ok om jag stöter på din syrra?”. Sedan ägnade han hela festen åt att skoja och dra hur många dåliga raggningsrepliker som helst med jättemycket humor och självdistans. Det fungerade, jag hade aldrig tid att få upp försvarsfasaden!

 11. Elin skriver:

  Jag är absolut sämst när det kommer till raggningsrepliker. Inte som i att jag använder dem, utan som i att jag inte använder dem alls. Jag går bara fram och pratar, och allt som oftast så förstår ju inte killen att jag raggar på honom för baserat på val av samtalsämne låter det allt som oftast som att jag småpratar med en avlägsen moster el dyl. Till exempel: sist jag raggade gick jag upp till en kille jag tyckte var assnygg och frågade vart han hade köpt sin tröja. SIN TRÖJA. För den såg ut att ha så fint material. MATERIAL.

  Men det funkade i alla fall, för nu är vi tillsammans sen 3 månader tillbaka! 🙂

  • Anna skriver:

   Precis! Gå fram och snacka om det är någon du är intresserad av. Många är så blyga, så bara man börjar snacka så har man gjort sig av med hälften av konkurrensen. Andra tips som alltid funkar är utsläppt hår och le/skratta mycket!

 12. Frida skriver:

  Vill bara flika in att det självklara svaret på ”tjena kexet står du här och smular?” Är ”nej det är bara min bullfitta som har torkat”

  • Sandra skriver:

   HAHAHA OJ vad jag inte var beredd på det där svaret. Skrattade rätt ut! Nästan så att jag hoppas på att få chans att använda den där comebacken 😉

 13. Joss skriver:

  På krogen: ’Haj! Ska vi dansa?’ efter dans, frågar jag om vi ska gå ut på uteplatsen och där flyter förhoppningsvis konversationen på.
  På stranden: ’Vill du/ni hänga med å bada?’ ’Ska vi lira boll?’
  På stan: Nothing. Att hitta modet att gå fram på en charmboll på stan är svårt. Tips?

  • Emma skriver:

   Fråga vad klockan är? Eller om han/hon vet var närmsta matställe ligger? Eller när tåget går?

 14. Hanna- 20 årig tjej boende i USA skriver:

  Dans dans dans säger jag. När jag är på krogen/klubben så befinner jag mig 95% på dansgolvet (andra 5% toaletten) och det finns inget sexigare än killar som kan dansa eller inte kan dansa men gör det ändå (bevisar att hen har skön personlighet). Sen tar jag det från dansgolvet. Skön låt kommer på och man börjar sjunga mot varandra och sen kan jag (eller hen) säga vill du gå ut och ta lite luft? And then the magic happens.

 15. Jojje skriver:

  Jag har tre tips jag kört. Ett är att jag stötte till/knuffade till en lång kille jag spanat in på dansgolvet så att han vänder sig om och ner ”oh im so sorry!” Varpå jag står blinkades och tittar upp ”it’s okej!” Och sen började vi snacka, funkade hur otrevligt det än låter att jag dunkade in i han. En annan är att jag såg en kille framför en Scen på en krog jag träffat en gång tidigare endast och strulat med, jag bestämmer ni för att jag vill att han ska upptäcka mig så jag slipper gå fram så jag hoppar och dansar mig runt tills jag förflyttat mig från att stå bakom han till alldeles framför (men i en cirkel han såklart inte skulle se att jag dansade dit med flit) så tillslut står jag en bit framför han och tittar lite bak så han ska se mig och då kom han bakifrån och la armarna om mig. Var även en sån som ”skickade fel” till den jag smsat lite med innan men inte hört från på hela dagen för att starta en konversation. Ungefär såhär kan det se ut :
  Jag: kommer du? Snart där
  Han: va? Vart?
  Jag: oj! Haha, skickade fel. Skulle till X
  Och då blev det kanske som svar : han: jasså, vad ska ni göra där?
  – så var det igång.. De va mina små konstiga tips!

 16. Lilla M skriver:

  Upplever också att långvariga blickar och leenden är toppen i förförelsedjungeln!

  Andra fungerande raggningsförsök:
  1. Dansa med kille på dansgolvet, får ni connection, dra i slipsen för att få honom närmare (mitt hetaste tips, testa om ragget råkar ha slips o ni klickar!)

  2. Killen bor i samma hus och ni möts i trapphuset/korridoren då o då. Jag skickade en liten lapp i brevlådan där det typ stod: hej! Du verkar vara en trevlig person, jag har inte undgått att se dig i korridoren. Om du vill fika nån dag, hör av dig! Tel… Funkade också! Killen hörde av sig och det blev fika, promenader o filmkvällar! Var säker på att ni också haft connection först, annars kanske inte resultatet blir det bästa 😉 )

  Nu har jag hittat mitt bestående ragg! Lycka till ni alla där ute, rätt som det är så händer det, hur klyschigt det än låter.
  Man förlorar inte smycket på att VÅGA gå utanför boxen som jag testat, det är kul, roligt och SPÄNNANDE! Och sist men inte minst, ragga som ni själva vill bli raggade på!

 17. Katja skriver:

  *peka mot skrevet* ”det här är inte kiss, jag är bara glad att se dig” 😀

 18. Jessica skriver:

  Jag brukar, likt många andra här, börja på dansgolvet. Sen finns det två saker som visat sig väldans effektiva hos ett stort antal män (enligt min egengjorda forskning). Det första är den här enkla frasen:

  ”Vill du ha en öl?”

  Fråga mig inte varför det fortfarande finns en uppfattning dels om att tjejer inte bjuder och dels att tjejer inte gillar öl, men det gör dom sjukt imponerade varje gång. Nummer två är att när ni väl gått iväg och tagit den där ölen och börjar snacka är det bra att flika in att du gillar gammal rockmusik (om det är sant förstås). T ex genom att nämna, när dom kör Avicii för sjuttionde gången, hur trött du är på den typen av musik och hur du mycket hellre hade hört lite Ramones/Clash/Rolling osv. Återigen, vet inte varför, men funkar ofta. Är du den blyga typen är bandtröjor häpnadsväckande effektivt för att få män att komma fram till dig.

  Är du på hemmafest där du tar med egen dricka finns ytterligare ett hett tips: Fin öl. Drick alltid fin öl. Av typen Old Speckled Hen. Jag kan nästan garantera att du får en reaktion.

 19. t skriver:

  Kör bara mitt race! Va ass kul är min grej. Tycker att om en man får mig att skratta och känna mig inspirerad är jag fast så då kör jag på samma mynt. Man måste ju va sig själv de kommer ju fram för eller senare…

Lämna en kommentar