Vårt cribb på Gotland


20140629-164444-60284856.jpg

Det är en sekelskiftsdröm, tror jag. Fint är det i alla fall och centralt. Det är väldigt skönt att ha gångavstånd till allt och dessutom kunna ha regnskydd emellanåt, eller ta en powernap innan ett inslag som jag ska nu.

20140629-164643-60403681.jpg

Mamma tycker att jag börjar bli för smal. Jag blir alltid orolig när någon säger så, det sitter som en reflex. Men så kommer jag på vad jag presterade i gymmet och den där hamburgaren jag åt idag igen. Jag är inte smal, jag är stark. Sen kanske midja, bröst och ansikte har blivit mindre och ger ett smalare intryck. Men tittar man på mina axlar, lår och armar så ser man att jag har muskler. Eller hur? Jag såg ju inte ut som en nätt liten tjej bredvid Fexeus och Marcus. Snarare en stark tjej.
20140629-165211-60731539.jpg

Men jag antar att det för evigt är en mammas jobb att ständigt oroa sig och reka läget. Här är huset i alla fall.
20140629-164705-60425229.jpg20140629-164704-60424662.jpg20140629-164705-60425735.jpg

Bloggvännerna har ordet

26 svar till “Vårt cribb på Gotland”


 1. Linda skriver:

  Wow! Skulle kunna flytta in direkt!

 2. Johanna skriver:

  Mindre boobs kan också ge ett smalare intryck. Men jag tycker att du ser stark, och inte minst fierce, ut!

 3. Hope skriver:

  Du ser glad och nöjd ut, lilla sötis!

 4. Ida skriver:

  Härligt att familjen är med 🙂

 5. Fanny skriver:

  Tycker att du ser stark ut också, nöjd som någon sa och typ tillfreds om man kan säga så 🙂

 6. Catharina skriver:

  Du ser grymt stark ut, satt faktiskt och beundrade dina armar…och dina åsikter;) imorse.

 7. Mikaela skriver:

  Jag såg dig på Nyhetsmorgon imorse och tänkte faktiskt på att du såg väldigt stark ut om armarna! Och du var riktigt snygg imorse, verkligen!

 8. Lisa skriver:

  Jag tror att du maskerar en önskan om att vara smal (som du har blivit nu) genom att fokusera på styrka, att vara fit. Jag tycker mig märka den trenden hos fler kvinnor, att man säger sig vilja vara hälsosam istället för att säga att man vill bli smal vilket indikerar att vi inte har kommit ett dugg längre på väg från samhällshetsen att vi ska se ut på ett visst sätt: ”Jag duger bara så länge jag är smal…” osv. Förstår du vad jag menar? Har jag fel?

  • Fanny skriver:

   Det där säger med om dig, än om Elaine… Jag tycker du har helt fel.

  • Mikaela skriver:

   Förstår hur du menar samtidigt som jag inte riktigt kan uttala mig om vad Elaine tänker.
   Dock knäckte utseendehetsen mig idag när jag för hundrade gången under min graviditet fick höra hur stor jag är och vilket stort barn jag kommer få och folk som hoppas ”för min skull” att barnet kommer för tidigt.
   Utseendet är viktigare än att jag och bebis mår bra, då är något fel.
   Skrev om det här: http://mikaelaholm.wordpress.com/2014/06/29/harmed-avsager-jag-mig-er-omsorg/

   Sen ska alla göra det som de mår bra av, en del tränar för att samla kraft och energi medan andra är mer destruktiva i det. Gränsen är nog ganska vag men jag hoppas att Elaine och alla andra är ärliga mot sig själva om varför de tränar. Så länge de är det så ser jag inget fel med att vilja vara stark och hälsosam.

  • Annica skriver:

   Efter sig själv känner man andra, brukar man ju säga.
   Gissar på att du, Lisa, läser in dina egna problem hos andra. För hur i hela världen kan du göra ett sådant antagande om en person du inte känner? ”Tycker mig märka en trend”. Känns hyfsat nedlåtande.

   • Lisa skriver:

    Visst har du rätt i att jag inte känner Elaine men utifrån det som visas här på bloggen, den bild hon väljer att förmedla, så tolkar jag in det där med smalhetsgrejen. Det är klart att jag själv är påverkad av omgivande normer osv (helt omöjligt att inte vara det) och när jag ser alla fina bilder, från helkroppsselfies till träningsfoton så tänker jag att den här fitnezilla-grejen lika gärna hade kunnat heta ”jag ska bli smal-projektet”.

    Det spelar ingen roll egentligen. Hon får kalla det vad hon vill, det är inte viktigt. Jag reagerade mest på det här när Elaine efterlyste träningskonton som inte hetsade kroppsideal och då tänkte jag att det är ju precis vad hon själv gör, maskerat som något annat.

    Nu kanske ni inte tror mig men jag blir peppad av att se Elaines träningsresultat och vill ju själv komma dit, och är på god väg. Men jag säger som det är när någon frågar: Jag vill vara smal (styrkan och hälsan kommer på köpet).

    • wigwag skriver:

     Fast det är väl inte så mycket den bakomliggande intentionen det inlägget handla om utan hur svårt det är att hitta ett konto som framhäver, exponerar, har fokus på prestation framför utseende och sexighet. När E. bloggar om sin träning så är ju fokus på vad hon faktiskt gör för övningar. Scheman visas upp och så där. Beskrivning av hur passet kändes etc. Tycker det är så långt man kan komma från någon exponering på utseende eller att smalhetsa. Syftet med inlägget du nämnde kanske är att efterfråga konton för att själv få inspiration till upplägg här på bloggen för sina egna träningsinlägg.

    • Elaine skriver:

     Kram på dig Lisa, jag respekterar din upplevelse även om jag inte känner igen mig i den. Men du talar säkert för fler och det är intressant att höra olika upplevelser för att tänka till lite extra när man bloggar. ❤️Men för att ge något estetiskt svar på vad jag vill vara så är det stark och vad innebär det estetiskt? Muskler! Smal blir ju raka motsatsen, haha. 🙂

     • Ema skriver:

      Jag förstår Lisas tanke kring trenden och tycker mig också ana en sådan trend då det numera är väldigt få som vågar erkänna att de vill bli smala, men det var fel att dra ut det så långt att inkludera Elaine i det.

      När jag hade som värst ätstörningar så maskerade jag det med att ”jag ville bli stark” och jag försökte intala både mig själv och andra att det var stora starka muskler jag ville ha, samtidigt som jag gick från 65 kg ner till 55 kg och sedan enda ner till 47 kg. Precis som många ni andra skriver så känner man andra genom sig själv och för min del har jag jättesvårt att tro på ”stark”-argumentet.

      Det enda som motsäger Elaine i ”vill bli stark argumentet”är det faktum att hon blivit mindre, världens starkaste man är ju större än medelsvensson och har man som mål att ENDAST bli starkare så är det upp i volym man behöver komma, inte ner.

      Jag tror egentligen att Elaine gärna vill bli stark men även hälsosam, och för det hälsosamma spelar en smalare midja roll.

 9. Olivia skriver:

  Elaine, jag måste säga att jag tycker du ser ut som en riktigt powerwoman när du sitter där mellan karlarna. Jag får en sådan jäkla skön känsla av att du är den enda kvinnan som sitter där som expert och ingen annan. O att bilden representerar dig med en positiv makt.
  You go Girl !

 10. esterii skriver:

  Mamma är alltid mamma:)

 11. _malin skriver:

  Så länge fu är nöjd och mår bra ör allt bra. Mammor oroar sig ;-). Du ser välmående ut.

 12. Angelica skriver:

  Hej!
  Du är så duktig på det du gör. Man blir glad av att läsa här.
  Dock är det något som ger mig en klump i magen av dessa inlägg. Det känns som att du lägger mycket fokus på utseende, hur du ser ut och så vidare, mycket mer än vad du gjort innan. Eller vad jag har sett tidigare. Men vad vet jag! Det är dock nånting med dessa träningsinlägg som får mig att känna lite träningshets.
  Jag älskar din blogg och allt annat du gör. Kände bara för att skriva vad jag tänkt på det senaste.
  Kram!

  • Elaine skriver:

   ❤️

  • Cissi skriver:

   Jag kan hålla med till viss del. Eller det jag tänker är att jag gillar mer andra inlägg då jag verkligen gillar dina (riktar mig direkt till Elaine) funderingar. Tycker redan det finns andra bra träningsbloggar. Uppskattar verkligen vissa av träningsinläggen men jag tänker så här: Du har säkert bara en viss tid att lägga på bloggen per dag. Då föredrar jag när du lägger den tiden på inlägg som får mig att tänka till eller lära mig något. Det är det som jag tycker gör dig unik i bloggvärlden och därför jag läser din blogg. Sen tycker jag det är kul med träningsinlägg ibland då jag också är träningsintresserad.

 13. Hanna skriver:

  Jag tycker också du ser vältränad ut. Vad som är för smalt eller inte är ju inte en objektiv fråga. Men att mäta sig med Marcus för att bekräfta att man inte är smal blir fel då han är väldigt smal och liten för att vara kille. Det är ingen bra måttstock.

 14. Ninni skriver:

  Men wow vilket ställe och det ser stort ut! Är det okej om jag kommer över nu direkt?

 15. Lilly skriver:

  Jag kan nog halla med din mamma lite grand; det verkar vara nagot som aterkommer hos manga kändisar/bloggare i Sverige för tillfället; att prata om hur bra det är att vara stark men att manga faktiskt tynar bort. Du är jättesnygg och cool, men förlora inte mer vikt/former nu! (bor utomlands, ber om ursäkt för tangentbordet).
  Läser förresten precis Vardagsmakt! 🙂

 16. Linda skriver:

  Du ser fab ut och har gjort ett grymt bra jobb!

  Det är DU som bestämmer hur du vill se ut och vad du vill med din kropp. Bara du!

Lämna en kommentar