Jag blir tokig!


20140627-092528-33928571.jpg

Finns det inte ETT jäkla fitnesskonto på instagram som inte fokuserar på utseende. Där tjejerna inte håller in magen med minimala kläder. Eller där fokus är på träning inte på hur sexig rumpan rör sig till knäböjen. Att de ens filmar sig själva på det sättet, sexistiska vinklar. Blir trött på objektifieringen. Kan vi kvinnor inte bara få vara starka utan att lägga upp våra kroppar på ett silverfat?

Är det någon som kan rekommendera ett crossfitkonto eller träningskonto där fokus är på prestation istället för utseende? Yogagirl gör det bra tycker jag.

Bloggvännerna har ordet

79 svar till “Jag blir tokig!”


 1. Amanda skriver:

  Prova lillkronas, hon är bra tycker jag.

 2. Emma skriver:

  Följ 1paolo2 , visserligen ingen tjej men läs de korta texterna han lägger upp varje morgon så kommer då få en dos motivation i början på varje dag! Fokus ligger på att aldrig köra dieter utan ständigt ge kroppen vad den vill ha, dvs bra mat och mycket träning. ”Diciplin och karaktär är det som skiljer den vältränade från den otränade”

  • Håller med, jag följer också Paolos Insta och tycker han är grym när det gäller tränings inspo! Gillar även att han förespråkar att äta vanlig mat och inte gå på nån diet. Tränar du så kan du äta allt men inte alltid 🙂

 3. Orsii skriver:

  Tror du hade gillat min kompis Melissa – lyfter en massa vikter samt kör spinning >> http://instagram.com/thrutheblue
  Kram!

 4. Ida skriver:

  Jag blir tokig på dig!
  Kan du inte efterfråga sådana konton utan att samtidigt klanla ner på en ENORM grupp tjejer som vi vet tycker att det är viktigt att se smala och/eller sexiga ut. De tycker att de behöver uppmärksamhet och komplimanger för sina kroppar.

  Kul för dig att du är annorlunda, men varför måste ditt träningsperspektiv vara rätt och deras fel?

  ”Storasystern på nätet”, jo jag tackar. Du hatar på unga och utseendefixerade tjejer, sk ”fjortisar”. Det är elakt, onödigt och omoget.

  • Heja Emma! skriver:

   Läste vi precis samma inlägg? ”Kan vi kvinnor inte bara få vara starka utan att lägga upp våra kroppar på ett silverfat?” Som jag tolkar det finns det en önskan om att det ska vara BÄTTRE för oss kvinnor, där inte fokus ska vara på utseende utan på hur vi faktiskt mår. Släppa objektifieringen och må bättre.

  • Lina skriver:

   hata är väl att ta i. Själv tycker jag de ser otäcka ut, skulle vilja ge dem en kram och en tallrik och säga ”ÄT för guds skull du är ju bara ett rangligt skinn”.
   Det är inte snyggt att se ut så och de syns överallt, det är ett skelett klätt med skinn och så slänger vi in lite reklam för detox/bantingspiller/ eller annan skit man kan stoppa i sig.
   Håller med Elaine denna gång, fram med de hälsosamma träningspersonerna. De som har snygga muskler, äter MAT, och har en SUND inställning till sin kropp! Gärna kastat vågen på tippen.

   Är sjukt trött på anorexia-idealet, ser bara äckligt ut!! Säger inte man ska vara rund, men finns det något snyggare än en lagom vältränad tjej, med svagt skymtande muskler som äter. DET är sexigt, inte benrangel!

   • Lina skriver:

    får redigera mig själv ser jag 🙂 Inte fel att vara rund heller, givetvis! Så min redigering blir:
    Finns det något snyggare/sexigare än en tjej som är bekväm i sin kropp och visar det, oavsett storlek.

   • Hope skriver:

    Oj, det här var verkligen en kommentar som var otroligt utseendefixerad;-)

   • Hmm skriver:

    Lina: Ja men tack så mycket då rå. Jag som inte kan gå upp i vikt för mitt liv utan ser naturligt ut som ett benrangel med revben som sticker ut och allt, är ful enligt dig.

    Och om jag skulle få en krona för varje gång som jag fått kommentarer som att en kaka, burgare etc för killar gillar något att hålla om, så skulle jag vara störtrik. Förstår att du är en av dem som gillar att såra mig på det viset och tycker dig har rätten att recensera min kropp.

    Hoppas su är en bättre kompis mot dem som är dina ”riktiga” kompisar!

    • Hmm skriver:

     *ät en kaka, …

    • Hmm skriver:

     Ps Lina: Du har naturligtvis din fulla rätt att tycka som du vill men du kan väl i så fall ha den goda smaken att hålla dig för dig själv!

     • Heja Emma! skriver:

      Måste faktiskt hålla med här, det var en väldigt osmaklig kommentar Lina. Sluta racka ner på andras kroppar och hur man SKA se ut, vad som är snyggt och vad som inte är. Hylla kroppen, klanka inte ner på andras.

   • Petra - powerpingla i förorten skriver:

    Jag tror inte att du menar illa, men tänk på att det faktiskt är lika fel att säga att en smalis ser äckligt ut som det är att säga att en tjockis ser äcklig ut. ALLA kan väl få lov att vara nöjda med hur de ser ut och slippa få sina kroppar kritiserade av omgivningen? Att diskutera ideal och kroppshets bör man absolut få lov att göra (det är jätteviktigt tycker jag), men inte genom att kritisera vissa kroppstyper.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Hoppla.

   Jag blir lika förundrad varje gång över folk som du själv som inte ser skillnad på sak och person. Jag har självfallet inget emot tjejerna, det är fenomenet som bekymrar och stör mig.

   Jag tror att vi helt ärligt skulle behöva undervisning i feedback/kritik i Sverige. Tror att folk skulle växa av det på riktigt. Att förstå att jag säger att jag inte gillar det du GÖR inte är det samma som att jag inte gillar den du ÄR. Jag är tacksam för alla ni som kan ge den sortens feedback här på bloggen, det får mig att växa. Men hade jag tagit all kritik som ett personligt påhopp så hade jag gått under första veckan som bloggare.

   Jag tycker det är fint att du Ida försvarar dessa tjejer. Men jag har inget emot dem. Jag tror att du och många andra skulle få ut så mycket mer av livets feedbacksidor om du såg skillnad på just sak och person. Det skulle ge många konstruktiva diskussioner. Jag var en av dem som blandade ihop sak och person, men övning gav färdighet. Och efter mycket övning så växte jag tillslut av kritiken oavsett hur den var formulerad. Alla är inte retoriker. Önskar dig det samma och en bra dag. ❤️

   • Linn skriver:

    Elaine, jag reagerade inte lika starkt som Ida här ovan, men uppfattade ändå ditt inlägg lite som en diss mot dessa tjejer, kanske att du kritiserar såväl sak som person. Själv känner jag mest att när det kommer till inspiration från exempelvis Instagram så har jag ju själv möjligheten att påverka mitt flöde, till skillnad från när jag köper en träningstidning/läser Aftonbladet etc. Så lätt att bara avfölja och slippa triggas.

    Du har skrivit flera gånger om det här med att skilja på sak och person när det kommer till feedback, får man önska ett inlägg som går mer på djupet?
    Ha en fin fredag!

   • Fia skriver:

    Märker mer och mer hur kränkta alla är. Vad man än skriver så tar nån illa upp och får moralpanik. Visst kan jag också bli lite putt på dina inlägg ibland men när du förklarat dig så brukar jag få en klarare bild hur du tänker.

    Men denna kränkthet som bara växer å växer börjar bli äcklig. Jag menar, jag kan ju knappt nämna att jag fött mina barn naturligt för då ”kränker” jag ju de som gjort kejsarsnitt. Å säger jag att jag bara använde lustgas så är jag satan själv.

   • Sofia skriver:

    Du skriver att du kritiserar ett fenomen, men i inlägget uppfattar jag det som att du också kritiserar tjejerna som lägger upp såna bilder, och inte bara fenomenet i sig.

    Dessutom är det inte så mycket trevligare att bli kritiserad för något man gör än något man är. För folk vi inte känner så är vi vårt beteende, så vad man gör och är i andras ögon går ihop mycket. För en tjej med ett sådant instagramkonto så är det nog en del av identiteten att vara en stark, snygg vältränad tjej som gillar att visa upp det. så så länge du klankar ner på ett beteende spelar det inte så stor roll att du inte har något emot tjejerna, eftersom beteendet är en del av tjejerna.

    Och Ida skrev väl också att hon inte gillar det du gör, och inte att hon inte gillar den du är? Hon skrev ju att det är omoget och elakt att klanka ner på fjortisar, inte att du är omogen och elak.

    Trevlig helg!

   • Ida skriver:

    ”Kan vi kvinnor inte bara få vara starka utan att lägga upp våra kroppar på ett silverfat?”
    Jag uppfattar detta som slutshaming. De serverar inte sig själva på silverfat. De är stolta över hur de ser ut, och det finns inget fel i det alls. Elaine, grejen är den att jag håller med dig (tror jag) i dina åsikter om att träning bör vara till för att man ska må bättre fysiskt. Men jag tycker att det är så SJUKT onödigt att dissa dessa tjejer som tycker annorlunda. Det finns verkligen ingen anledning till det! Du skulle ha kunnat uttrycka dig på ett bättre sätt, typ: ”jag eftersöker fitnesszillas som fokuserar på mående istället för utseende. De flesta ig-konton osv fokuserar på utseende, och det intresserar inte mig.”
    Varför måste du sätta dig över dem och ifrågasätta det de gör? Jag själv vet knappt vad jag tycker om dem – därför att jag inte tänker på det! Om de inte faller mig i smaken så går jag vidare och tänker inte mer på dem. DET är att inte slösa onödig energi på negativt tänk.
    Varför slösar jag energi på att ge dig negativ kritik just nu? För att du har en väldigt populär blogg och når ut till så många tjejer. Hur många av dem är en av dessa utseende-fokuserande fitnesstjejer? Det vet jag inte. Men du borde fundera på det.

    Och det handlar inte bara om dem. Meddelandet jag får från dig är att du är ganska feisty och har bestämda åsikter om vissa folkgrupper. Nästa gång kanske du klagar på en folkgrupp som jag själv tycker mig tillhöra. Eller som några andra läsare identifierar sig med. Det ger ingen fin bild av dig, att du slösar tid på såna negativa tankar om människor som varken skadar dig eller någon annan.

   • SAVE skriver:

    Så då kan man säga om en pedofil att man gillar inte vad vederbörande GÖR mot barn, men man gillar hur vederbörande ÄR?

    Är inte en pedofils inställning och tänkande just en del av vem vederbörande ÄR, och att det är därför vederbörande GÖR sånt?

    Man säger väl inte ”Han GÖR pedofil….man säger ju ändå han ÄR pedofil”.

  • wigwag skriver:

   Snälla Ida..bli inte tokig på Elaine. För då blir Wigwag lessen. Personligen vill jag se fler tjockisgym. Alltså gym som aktivt riktar sig till kraftigt överviktiga kvinnor och män och har redskap anpassade därtill. Inklusive rullstolsramper för av fetma rullstolsbundna individer. Finns ju såna också. Och på reklamerna vill jag bara se people of +200kg som glada i hågen tar sig an träningspassen. Det vore nåt det. Som motvikt..Tycker jag.

   • wigwag kan du inte börja blogga eller nåt, börjar bli så himla nyfiken på dig 😀

    • wigwag skriver:

     Hahaha.. Vad glad jag blir. Men nääe du! Den gubben går inte. Då skulle jag ju först behöva anstränga mig och ta reda på hur man gör och så där. Lära mig hantverket. Och jag är lat till min natur. Och sen skulle jag behöva komma på intressanta teman..bli personlig (herregud, skrämmande) och ta på mig ansvar (jisis). Jag tycker man som bloggare har ansvar faktiskt. För hur tonen är och sådär så folk inte far illa och känner sig otrygga på bloggen. Sen är jag introvert, men gillar att brassa på som wigwag på nätet emellanåt men det är ju inte samma sak, och blyg och lite för ”låg” stundtals för att orka hålla igång bloggandet. Och vad fan skulle jag skriva om! Det är ju det också. Jag är ju en ganska tråkig typ men jag kan väl alltid svälja en 500grams hamburgare emellanåt men det blir väl tjatigt i längden gissar jag. Och jag har ju Elaines blogg att skriva av mig på. Vad mer kan jag begära liksom. Men tack för att du fråga. Nu behöver ingen vara nyfiken på mig längre..Hahaha..

     • hahahahahaa jooo men alltså de luktar ju störtskön humor lååång väg! Du behöver inte gå all in och köra 5 inlägg om dagen med smarta bilder och själsliga utlägg. Kör bara i samma stil som här.

      jag g e r m i g e j 😉

  • Petra Veronica skriver:

   Ja, jag håller fullständigt med dig!!!!

 5. Emilia skriver:

  Fick precis samma tanke för några dagar sedan! Jag tränar och bloggar om det. Är rejält överviktig och älskar lägga upp träningsbilder bland alla fitnessfolk- att liksom bryta trenden. ”Där kommer en i ansiktet röd tjockis som kämpar och tränar- sug på det!” Från början skrek jag till de som fotade mig ”se nu till att jag ser snyggt ut!”. Jag menar… Hur snygg kan man vara när man gör de sista armhävningar efter ett långt, tufft pass med darrande armar liksom?… Så nu lägger jag upp precis alla bilder på bloggen. Oavsett rödbetan i ansiktet, valken här eller där. Men det är inte enkelt det heller! Vi måste bli fler! Typ skaffa hashtag eller så!

 6. Linda skriver:

  Måste ju rekommendera min kompis Elin. @elinr.varg på instagram. Finns massa andra bra också. @bjirkodins, @bicepslikebriggs, @anniethorisdottir bland annat.
  Skulle kunna på ännu fler, men nu måste jag snart åka till jobbet 🙂

 7. Fru Minimalist skriver:

  Lofsan, Lovisa Sandström. Finns både som inspirerande blogg, instagram och FB-grupp.

  Har ”starka mammor” som fokus och har själv fött två barn. När ett av hennes barn någon gång sa ”Jag har en stark mamma” då blev jag hooked på bloggen 🙂
  Det är så jag kommer vilja förmedla träningen till våra framtida barn, att vi tränar för att vara starka och glada i vår vardag. 🙂

 8. Angelica skriver:

  @fysikencrossfit är bra tycker jag!

 9. Linda skriver:

  @angelamonroe utan tvekan! Hennes muskler är starka!

 10. Johanna skriver:

  @mankofit på IG har förvisso lite kläder på sig ibland men hennes videor och bilder är ren glädje och inspiration till övningar, att alltid vara sitt bästa, att alla börjar nånstans m.m aldrig hur smal man ska bli osv. Jag diggar henne!

 11. Maja skriver:

  JA, det finns! Dina böner har blivit hörda!

  Kolla upp Fitmotivation. En svensk Stockholms-tjej som lägger upp underbart peppande bilder och texter som kan passa in på i princip alla områden i livet, men med inriktning mot träning och sk bra mat.

  Älskar henne! Kram 🙂

  • Frida skriver:

   Kunde inte låta bli att svara på detta, det är min kusin som har det instagram kontot, från Göteborg! Gud vad stolt jag blev nu när jag läste din kommentar! 😀

 12. Elin skriver:

  Womenshealthsweden! Älskar deras instagram och tidning med fokus: ”Bli ditt bästa jag!” Kram

 13. Ronja skriver:

  Karateflickan på Instagram

 14. Camilla skriver:

  Du kan ju starta en instagramkonto med någon annan där focus ligger helt på att må bra 🙂

  Jag hjälper gärna till som andra part! Träning för mig handlar om att MÅ bra inte om att se bra ut 🙂

 15. Nyfikna Johanna skriver:

  Sara Tilling! Stark CrossFit tjej som bjuder på sig själv utan att sexa till det minsta lilla.

 16. Karin skriver:

  @ingerindubai

 17. Alexandra skriver:

  Pt Fia är bäst! Sund tjej med vettiga värderingar

 18. Search and you shall find. 😉

 19. Louise Andersson skriver:

  Hej Elaine!
  Jag har upptäckt din blogg ganska sent, vilket gör att det blir som en tv-serie som gick för flera år sen, där det ligger säsonger med dussintals avsnitt och väntar. Du kan få vilken dålig dag som helst att kännas bra. Inte alltid för att du boostar och säger att livet är fantastiskt utan för att du också har en dålig dag ibland. Tack!
  Här är en bra crossfit blogg
  http://evelin.forme.se/
  Kram

 20. Em skriver:

  Paolo Roberto gillar jag, han fokuserar på att bli stark och att ha träningsdisciplin. Tjejer kan inte fokusera på annat än utseende verkar det som. Yogagirl låtsas fokusera på att må bra, men det känns inte så tycker jag.

 21. Sofie skriver:

  @lofsans så klart. Världens bästa!

 22. Lipzill skriver:

  Bra inlägg Elaine!!! Kram från en tränande tjej som blir lika tokig som dig på objektifieringen gällande tjejer som tränar.

 23. fanny skriver:

  Men helt ärligt vad är problemet? Utan att verka ha en störig attityd så känner jag verkligen så att om dom vill ”objektifieriera” sig själva så so what? Är det något fel på att visa våra vältränade kroppar bara för att dom har en snygg vinkel på rumpan? Låt folk göra som dom vill. Man väljer ju själv hur man vill bli tolkad och vem säger att det är rätt eller fel? Jag personligen vill inte visa mig hur som helst på bild men vissa kanske bara vill det utan att få bekräftelse… eller cyklar jag helt? Kram

  • pilla skriver:

   Tänkte precis skriva ett liknande inlägg som dig. Det som stör mig mest är alla människor som ska kommentera alla andra. Låt folk göra som de vill!

 24. Petra Veronica skriver:

  Du har blivit så taskig Elaine – sjukt trist! Först din kampanj för att håna tjejer som lägger upp bilder med ”ankläppar” och nu det här. Försök förstå att din väg verkligen inte är den enda rätta och att det verkligen, på riktigt, inte finns ETT ENDASTE FEL i att posera på bild, lägga upp bilder på sig själv som visar hur väl man matchar rådande skönhetsideal, osv osv. Det är inte tjejer det är fel på, är det NÅT det är fel på så är det normerna som tjejer matas med hela jävla livet.

  Jag blir förbannad på dig, för att du hackar och klankar ner på tjejer som inte tänker, fungerar eller ser ut som du tycker att man ska. Världen skulle bli förjävla tråkig om varenda en fotade sig själv rakt framifrån på ett sätt som fick henne att se ”stark” ut och med ett självsäkert leende.

  Nä alltså ta dig en rejäl funderare över din dåliga attityd.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Ja du Petra, dig minns jag och din historik i kommentarsfältet är… Intressant. Du har sedan år tillbaka redan bildat din uppfattning om mig och jag har inga ambitioner att ändra den. 🙂 men jag avslutar denna dialog som jag gjorde sist; fin bärsele du har till bebisen.

   Heddå❤️

 25. Jag kan rekommendera MAMMAFITNESS, Olga Rönnberg är ju inte fixerad på det sättet tycker jag men visst lägger hon upp liknande bilder. Dock går hennes tänk på att ALLA kan och att vi tjejer ska vara STARKA inte size0 fixerade. Hon är inte ute efter att gå NER på vågen, utan att FORMA kroppen. Hon är väldigt inspirerande och ger bra tips, råd och kost.

  Kan inte hennes instagram konto men det borde vara MammafitnessSverige eller bara Mammafitness.

 26. Ros-Marie. skriver:

  Därefter sluta jag lägga upp träningsbilder för jag bli så trött på uppmärkansamheten och hets genom träningen!

 27. L skriver:

  @aegillberg

 28. Åsa skriver:

  Traindirrtyeatclean är
  Inget annat än träning!!

 29. Frida skriver:

  Jag kan förstå hur du menar men bilder och videos, men jag tycker om dom! Jag vill forma min kropp, och då vill jag se lättklädda bilder för att kunna se hur dom har format sin kropp och byggt starka muskler! Jag vill kunna se varendaste liten muskel! För jag brukar aldrig jämföra mig själv mot vad jag brukade se ut/klara av i kläder. Då ser jag inte min framgång! Sen gällande videos vill jag se exakt hur jag ska göra, alla vinklar är välkomna! Jag följer en hel del starka personer på instagram och ingen fokuserar på vikt. Välmående och styrka! Sen ser du förbaskat bra ut när du är hälsosam!

 30. Elina skriver:

  Min syster theycallmeabba på instagram(hon blev kallad abba när hon bodde utomlands i några år… :)). Hon har mycket fokus på välmående, glädje och framförallt hennes sjuuuuka jävla styrka. Fitnessinstruktör som är grym på det hon gör! 🙂

 31. Hanna skriver:

  ager_bomb skön crossfit tjej. Hon har snygg mage hon med men fokus ligger inte där utan på hennes passion till att tävla i crossfit 🙂

 32. Elsa skriver:

  @elaineeksvard 😉 😉

 33. Ugglan skriver:

  Alltså jag tänker såhär att det jättetråkigt när fokuset ska ligga på at se ”sexig” ut och det ska va lättklätt och ja hela den baletten. Men samtidigt är det ju roligare att se på fina bilder. Jag menar att jag tror att man måste hitta någon slags balans mellan att inte objektifiera men ändå lägga upp inspirerande bilder. Man kan nog inte plocka bort estetiken, även om man vill hålla fokus på träningen i sig.
  Kanske lite flummigt skrivet, men ja ;p

 34. Anna skriver:

  Vad har hänt med jesusambitionerna??

 35. Majsan skriver:

  Varför måste kvinnor ses som sexistiska och att de lägger upp sina kroppar på silverfat? Kom igen det är 2014! Visa kropp om du vill! Naken, påklädd eller halvnaket

  • Majsan skriver:

   Det är ju vi som gör tolkningarna! Vi kvinnor måste stötta varandra istället för att se ner på t.ex. 40 åriga tonåringar eller sexistiska fitnesszillas! Stötta varandra, säg något positivt och hedra kvinnokroppar!

 36. Penny skriver:

  Reviejane och Mshelllll på insta. Crossfit å gym tjejer. Jättebra konton

 37. […] Elaine Eksvärd efterlyser träningskonton att följa och inspireras av och hon undanber sig kvinnor som objektifierar sig själva. […]

 38. Johanna skriver:

  Håller med, tycker det är sån sjuuuuuk fixering kring magar(magmuskler) också? Alla drar upp linnet på sina bilder? Alltså vem gör de när man fotar?
  Följ mig: @jortenw 🙂

 39. Snabbmakaroner skriver:

  Jag tror att det hade låtit mycket trevligare om du hade skrivit mer om vad du saknar istället för att kritisera. Annars uppstår intrycket att det mest handlar om en inbjudan till att snacka skit, tyvärr.

 40. m skriver:

  Följ miiagrandas som är styrkelyftare och vann VM-silver i styrkelyft förra månaden samt VM-guld i marklyft. Hon tävlar i sm nästa vecka under sm-veckan i Borås .Genom henne hittar du vidare många starka kvinnor som fokuserar på styrka! Exempelvis även jennykitsune som också är vrålstark samt gladiator.

 41. Linn skriver:

  Först reagerade jag inte alls på
  Inlägget, men efter att ha läst lady D så ändrades min tanke. Intressant hur olika perspektiv man kan få! Och det är bra att man får olika perspektiv.
  Det jag tycker är skrämmande, förutom acceptansen att objektifiera kvinnans kropp, är hur det anses okej (tänker främst i kommentarsfältet) att kränka och tala illa om väldigt smala och vältränade tjejer medan det absolut inte skulle vara okej att skriva så om ngn överviktig/tjock. Hur kan det vara okej att skriva att det är fult att vara ”för smal” men inte ”för tjock”? Fast egentligen tycker jag att det är absurt att vi fokuserar på andras vikt så pass mkt.

 42. Denise skriver:

  Fitspooration kan jag verkligen rekommendera! Ung tjej (16-17) som just nu siktar mot att tävla i bikinifitness till hösten. Mycket träningsinlägg blandat med mat och lite mer personliga inlägg. Hon har även en väldigt läsvärd blogg: http://fitspooration.devote.se/

 43. Reach Your Goal skriver:

  Följ mitt reachyourgoal_se fokus är på att utveckla en stark kropp, motivation och inspiration men inte massa magbilder utan en vanlig tränad kropp upp och ner inget mer, finns även en del goda recept, bloggen handlar om samma sak 🙂

 44. Ida skriver:

  Emmabarremyr 🙂

 45. Anna skriver:

  Definitivt @fitspooration !! En svensk tjej som gör drygt ett år sedan led av ätstörning och nu är hon helt återställd. Riktigt inspiration!

 46. 4everfine skriver:

  @lofsans
  @clarafroberg
  @allakantrana
  @lenaovegard
  @rosaskrot

 47. Har tyvärr inga bra tips då jag inte har instagram.

 48. few skriver:

  @lofsans
  @allakantrana

 49. Cecilia skriver:

  Tänkte precis som 4everfine förstå:
  @lofsans
  @allakantrana
  @lenaovegard
  @rosaskrot

  följer även women’shealthswe och yoga_girl på instagram men letar efter Johanna Båth som driver Healthaholic.se – mycket bra sida/blogg.

 50. Helena skriver:

  Måste tipsa om bloggen Träningsglädje, sararonne heter hon på Instagram.

 51. Mie skriver:

  @funkygine !!!

Lämna en kommentar