Nadia skriver hur man ska tänka för att förändra sitt liv


Jag blev så glad och peppad av den här kommentaren att jag ville att alla skulle se. Jag har världens bästa och mest kloka bloggvänner. Tack Nadia!

 

IMG_9599Jag håller också på att designa om livet för fullt, kan glatt dela med mig om mina tips.

1. Använd allt mindre kul eller dåligt i hem, vänskap, eller annan situation som en referens till vad du vill ha istället.

2. Skriv ner alla drömmar du har om olika relationer, jag skriver tex nu ”att jag ser fram emot alla inspirerande, passionerande människor som jag ska få träffa” (Från referensen att jag träffar rätt många gnällspikar som enkelt fastnar i tråkiga negativa tankebanor). Jag har också skrivit ner vilken känsla jag vill att olika rum i nästa boende ska ge, och på vilka sätt jag vill ta hand om mig själv bättre osv.

3. Lägg undan alla stora visioner i ett fint block i en låda som du kan skriva ner saker i så fort du känner dig inspirerad, men tänk inte så mkt mer på framtiden under dagarna då du lever.

4. Utgå från vart du är idag och fråga dig själv, vilket litet steg kan jag göra idag för att ändra mitt liv- för att göra mig så glad som möjligt.

5. Uppmärksamma allt grymt du redan har (om allt känns skit så kan man ändå vara tacksam över att man är född i sverige med gratis skolgång skolmat, diverse skyddsnät, frisk luft osv- finns alltid något)

IMG_3531

Mycket om att ändra sitt liv tror jag handlar om ändra vissa vanemönster man har samt sin inställning till saker och ting, kanske hur man tänker om sig själv, vilka kläder man bär, vad man lägger pengar på – lyssnar mer till andra än till sig själv. Kanske hur man tänker om andra?

Har svårt att tro att man kan vara en genuint glad människa om man går runt och filosoferar, analyserar och dömer sin omgivning och sig själv för den delen.

Känner du att livet bara är lite tråkigt men inte vet hur du ska göra det roligare? Testa massa olika kurser och sporter, var inte rädd för att vara nybörjare, kör bara, vips så har du fallit för nåt och har något att brinna för 🙂

Kör hårt och tänk inte realistiskt, det förstör bara, tro mig! – Nadia.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Nadia skriver hur man ska tänka för att förändra sitt liv”


 1. Babbsan skriver:

  Jättebra tips verkligen Nadia 🙂 Så enkla och klockrena men ofta behöver man påminnas om dessa. Märker att du också läser kvantfysik, it is the shit. 🙂

  Fin blogg och inspirerande liv du har!!! 🙂

 2. wigwag skriver:

  Wow! Så där ska dom tas..Livsförändringsfunderingarna. Du verkar leva ett härligt liv. Karibien ba liksom. Wigwag hälsar.

 3. Sofia skriver:

  Härliga tips 😀

 4. Sofie skriver:

  Ja! Det behövde jag! Tack!

 5. Sussie skriver:

  Även jag behövde detta. Tack så mycket! 🙂

 6. Linn skriver:

  Åh, vill inte komma här och vara neggig, men jag tror att det är så himla lätt att göra om sådana här livsstilsförändringar till ett enda stort projekt, innehållandes många mindre projekt (gå en kurs! börja dansa! umgås mer! skriva drömmar i fina block!). Det blir bara ännu fler måsten på något sätt.
  För mig och min familj behövdes en fet käftsmäll för att tänka om: Vår bebis är svårt sjukt. Helt ofattbart och så otroligt hemskt. Vi flyttade fokus, drog ner allt till en basicnivå, omvärderade det mesta utan att egentligen tänka på det. Jag tror att vi är bättre på att se det stora i det lilla, det som glittrar i allt det grå, betrakta och le åt våra barn när de leker sig trötta istället för att planera för nattning.
  Det hade varit fantastiskt om vi tänkt så här även innan det ofattbara, men jag är tacksam för att vi hittat något fint i det som gör så ont.

  • Usch alltså gud jag kan inte föreställa mig hur det måste kännas när ens barn blir svårt sjukt! Och jag håller verkligen med dig till tusen procent att det jag skrev ovan inte gäller alla. Finns ingen universal lösning. Tycker inte du är neggig, sanningen är ju att vi är olika och behöver olika saker för våra liv.

   Att gå en kurs eller nog för den ensamma, uttråkade eller den som måste lära sig att ha kul igen, (finns säkert flera typer än vad jag kan komma på).

   Att lära sig uppskatta allt de smått i livet är grymt och jag tror det är något många verkligen verkligen verkligen måste lära sig. Jag själv försöker påminna mig om vad som är fint i varje stund så ofta jag kommer ihåg. Det var lite det jag försökte säga med att vara tacksam för vad man har.

   Hoppas er lille kommer bli frisk <3

  • wigwag skriver:

   ”det som glittrar i allt det grå” Du är stark du Linn som orkar glädjas åt dina friska barn som leker sig trötta och mår bra mitt i er stora sorg. Strunta du i Nadjas råd. De är till för självbelåtna soffpotatisar som jag som ibland gnäller över skitsaker jag kan göra nåt åt. Kram och förtsätt kämpa på mot det ”gråa”.

Lämna en kommentar