Från måste till vilja


Jag mår så mycket bättre sedan Gustav och jag snackade ut om att skära ner på-, och strukturera om jobbet. Helt plötsligt så kan jag tänka att det frigörs mer tid. Och att bara kunna ställa sig den underbara frågan: Elaine, om du hade all tid i världen vad skulle du göra då?”

20140623-120858-43738672.jpg
Jag skulle ta med Daniela och hennes tre barn mer till Spanien en vecka. Skulle även bjuda ner Josef, Dennis och deras dotter Charlie över en långweekend. Jag skulle åka på en weekend till typ London med Josefin. Jag skulle börja spela gitarr och dansa. Jag skulle göra så mycket skoj. Gustav började också drömma iväg och det var så härligt att höra vad han ville göra då.

Det är så många år som jag har tänkt att jag ska träffa den och den och gör det och det. Men jag har hastigt få lägga ned tanken eftersom jag inte haft möjlighet eller tid. Men nu inser jag att jag faktiskt har möjligheten att designa mitt liv. Kära framtid, du ser ljus ut och nu går jag mot dig.

20140623-123027-45027187.jpg

/Elaine, är lyckligare än på länge.

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Från måste till vilja”


 1. Emma skriver:

  Så roligt att hör att du mår bättre nu! Ska bli intressant att följa hur du gör dina fritidsdrömmar till veklighet. Själv sitter jag i sitsen där jag har all tid i världen men modet fattas och jag går runt i samma spår månad efter månad med ständig nedstämdhet. Enbart mig själv att skylla. Men förhoppningsvis blir det högskolan i höst och jag ser fram emot att ha min kalender full av fester, tentor,pluggdagar och träning. Du längtar efter frihet, jag strävar efter struktur och ett fullspäckat schema. Spännande resa vi har framför oss!

  • Rebecka skriver:

   Det låter jättehärlig tycker jag! Hoppas du kommer in, och om du inte gör det -testa dina vingar!!

   • Emma skriver:

    Tack så jättemycket, vad snällt av dig att lägga tid på ett svar, blev väldigt glad! Trevlig kväll! 🙂

  • Till Emma skriver:

   Oh! Att börja plugga igen är nog det bästa jag har gjort. Kanske deppigt i början men det blir bra, riktigt bra faktiskt (och superdupermycketångest inför varje tenta men äsch här ska man ej vara negativ haha). Du kommer att ha kul på vägen och om inte – testa något nytt!
   Lycka till, kram 😀

 2. Isabell skriver:

  Jag blir uppriktigt lycklig för din skull för det märks också att du verkligen är lyckligare! Hoppas framtiden löser sig som du vill 🙂 Kram på dig Elaine! <3

 3. Härliga tankar och som du nog har kommit fram till- ibland måste vi lära oss att frigöra tid samt omprioritera. Tycker det är modigt att göra det och ställa sig frågan vad man tycker är viktigt (samt möjligt).

 4. Olivia - småbarnsmamma som drömmer om England skriver:

  Tack Elain! Jag blev så glad av att läsa detta. Vi är också en familj som ska ’renovera’ lite i våra liv. Att designa efter våra drömmar och vad vi tror passar vår familj bäst. Känslan är underbar!
  Tack för dina realistiska drömmande och preppande tankar ♡
  Ha det bäst

 5. Johanna skriver:

  Blir glad för din skull och påminns ännu en gång om varför du är min förebild <3

 6. S skriver:

  Känna som du är rädd för att tala om för Gustav hur du mår inom jobbet…

 7. Denise skriver:

  Vad underbart att du mår bra! Kram på dig!

 8. Åh vad härligt att höra att du mår bra och ser möjligheterna i framtiden. Vad skönt att du jobbat dig upp så hårt att du nu kan styra ditt egna liv och göra lite som du vill. Skönt att ni är så överens i familjen också som gör att allt känns bra för båda två (antar jag). Tänk att få resa så mycket och se sina nära och kära, fast dock trodde jag att du ville vara hemma mer med sonen och inte resa, men jag missuppfattade kanske. Oavsett vad så kommer allt att bli jättebra för du jobbar på dig själv, på att få ett liv som DU trivs med och det är det absolut bästa. Lev livet, det finns bara ett av det här livet. =)

  Kram

 9. Kerstin skriver:

  Det är så viktigt att stanna till i livet och ställer sig de där viktiga frågorna: gör jag det jag vill göra, är jag lycklig/nöjd med livet som det ser ut just nu. Om svaret är nej så fundera vad det är – verkligen – som skulle kunna ändras, hur du vill att ditt liv ska se ut. En bra fråga är: Om jag har 1 år kvar att leva, skulle jag vara nöjd – och här kan man minska tiden till en månad alt. 1 dag. Jobbigt, javisst dock kan det verkligen ge insikter om vad det är som vi vill utveckla alt avveckla och ändra på. Eller – verkligen njuta och vara nödja där vi är.

 10. Victoria skriver:

  Blir så glad för din skull! Du förtjänar att göra allt det du vill och önskar göra! Fina människa, som du inspirerar.

 11. Babbsan skriver:

  Åh härligt <3

 12. daniela skriver:

  vad härlig! Jag har också allt oftare på sistone tänkt på att man faktiskt bara lever en gång och då borde spendera så mycket tid det bara går på att göra saker man faktiskt VILL

Lämna en kommentar