Snart helt klara med lägenheten


På onsdag kommer köksön. Idag sysselsätter vi oss med att sätta upp alla tavlor med minnen från goa resor. Gustav läser instruktionsboken för borrmaskinen och Matheo rekar skruvarna.

20140621-222320-80600714.jpg20140621-222320-80600030.jpg

Jag har alltid haft bilder i alla mina hem, i alla fall sedan jag flyttade hemifrån. För mig är det som gör att det känns som mitt hem. Att man kliver in i ett rum där väggarna är prydda av människor man älskar och goa minnen. Majoriteten av de som åker upp på våra väggar här i Spanien är från Rio de Janeiro och New York.

20140621-222516-80716152.jpg20140621-222515-80715286.jpg

Över soffan blev det dessa två. Buzios 2012. Det var Matheos första upplevelse av stranden och kontakt med sand❤.

image

Jag framkallar ett fotoalbum per år med 100 sidor där jag samlar årets godbitar. Jag får inte ro om jag inte gör det.

Hur resonerar ni kring foton? Framkallar ni dem? Gör ni album och/eller ramar in? Eller ligger de kvar i datorn?

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Snart helt klara med lägenheten”


 1. Andrea skriver:

  Jag håller helt med! Det är foton som gör ens hem personligt. Jag pysslar mycket med scrapbooking, där alla bilder placeras i fotoalbum tillsammans med en massa relaterade minnen t ex kvitton från en specifik resa, klistermärken, biljetter från konserter m.m. Det tar lite tid men är helt klart värt det! 🙂

 2. Canlycke skriver:

  Jag önskar att jag var flitigare med kameran och sedan framkallning! Flyttade till egen lägenhet för 3 år sen och det är faktiskt riktigt ont om bilder i mitt hem! Men i januari i år gifte jag mig så planerna på framkallning och förstoring finns ju! Ska ta tag i det nu i sommat!! Kul förövrigt med glimtar från ert ställe -gärna mer sånt! Kram, Sandra

 3. L skriver:

  Desverre ligger bildene på dataen eller den eksterne hardisken. Jeg har lenge tenkt at jeg har lyst å lage album av bildene, men jeg har tatt SÅ mange bilder iløpet av et år og ikke sett for meg hvordan jeg skulle greie å velge ut bilder og heller ikke hvordan jeg skulle få råd til det, så der ligger dem. Men nå tar jeg ikke like mange bilder og har litt bedre råd, så kanskje det blir et album i år… 😀 Lager du album for ett år i slengen eller deler du dem opp etter årstid eller annet?

  Jeg liker ikke å ha bilder på veggen av mennesker, da føler jeg at jeg blir beglodd, hehe.

 4. Em skriver:

  1. Fotobok, en per år och ett ex till oss samt ett ex till båda barnen
  2. Framkalla,100 foton per år i papperskopior
  3. Spara alla foton på minneskort i bankfack
  4. Spara alla foton på backuphårddisk

 5. maria skriver:

  Jag har alltid framkallat och gjort fotoalbum med allt från nattklubb till släktmiddag. Har kanske ett tjugotal album från 18 år till nu, 26. Dom vilda albumen från min singeltid är gömda i källaren. Tror det blir bäst så då min sambo nog inte skulle vilja veta precis allt..men kul att visa barnbarnen framöver om mormors vilda singelliv haha

 6. FiddeFiddeli skriver:

  Jag gör varje år en årsbok med foton och texter om de upplevelser året har inneburit. Jag blev faktiskt inspirerad av ”Året med kungafamiljen” som sänds på tv varje år och tänkte att kan de så kan jag. 😀

 7. "Stina" skriver:

  Ja, jag håller verkligen med dig!! Det är ju foton som gör ett hem till ett hem.. Vi har diverse fotoväggar, förstoringar och ramar lite här och var!!
  Jag gör ett stort megafotoboksprojekt varannat år. Då gör jag 300 sidor med bilder från de senaste 2 åren.. Så kul att ha sedan! Sedan har barnen varsin fotobok med nära och kära och så har vi gjort böcker till mor/farföräldrarna i present och julklapp och då har vi också passat på att framkalla till oss.. Så här finns det mycket fotoböcker och vi älskar det!!

 8. Hanna skriver:

  Jag har också massa foton uppe. Håller helt med dig där, det gör hemmet personligt. Ang framkallning av kort gör jag fotoböcker till varje familjemedlem. Sååå smidigt! Puss å kraaam

 9. Anna skriver:

  Sparar alla bilder i mappar på datorn, två externa hårddiskar och bränner till CD. En extern hårddisk samt CD:s förvaras hos föräldrarna, plus gamla negativ i en pärm. Sen ligger det en del bilder på Dropbox också. Framkallar papperskopior och sätter in i album där jag skriver lite vid sidan om bilderna; datum/plats/namn på personer etc. Just nu ligger jag efter och håller på att välja ut bilder från 2013 och 2014 att framkalla. När jag var gravid gjorde jag en liten scrapbook med minnen; UL-bilder, magbilder osv. Kul att ha 🙂

 10. Em skriver:

  Aaah MÅSTE ta tag i fotona. Skaver att de ligger där på hårddisken helt osorterade. Ni som gjort fotoböcker (digitala som jag tolkar det) finns de upp till 100 sidor? Vilken leverantör kan rekomenderas? Tjing

Lämna en kommentar