Olika roller men det känns bra


20140531-190953.jpg

Det märks så tydligt att Gustav och jag börjar få olika roller som föräldrar. Oftast så är det mig Matheo söker sig till när han vill sova eller ha tröst. Mest för att martyrskapet biter på mig och jag är mer lättlurad än Gustav. Gustav däremot, han älskar bilar så det känns naturligt att backa där. Som häromdagen då det var Gokart på schemat.

20140531-191212.jpg
Men jag tycker det känns lugnt. Jag trivs jättebra i min roll som gosmamma. Jag är en kramgo varelse och kommer driva Matheo till vansinne när han är tonåring, haha. Ska bli sjukt kul!

20140531-191801.jpg
Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Olika roller men det känns bra”


 1. Amanda skriver:

  Ungens hår! Helt fantastiskt!!!

 2. Tina skriver:

  Så himla fina!

 3. Tina skriver:

  Tack så himla mycket för en vettig blogg Elaine<3

  Ville bara säga det!

  Kramis!

 4. Hanna skriver:

  Men kom igen, genusanalys? Ser du inte igenom detta? Det är väl mysigt att det känns bra för dig att vara gosmamma, men hur ska sonen förstå att män kan vara mjuka om han alltid går till mamma för tröst och mys och till pappa för skoj och bilar och ni uppmuntrar detta mönster? Här läggs grunden till en empatistörd manlighet.

 5. Jhs skriver:

  Jag tycker de här är så intressant. Jag har växt upp med min mamma som dessutom var ganska ung (19 år) så för mig är de naturligt att min mamma är allt. Trygghet, tröst, kärlek och vänskap. Att vara vän med mamma är nytt. (Min mamma har alltid varit noga med att vars just mamma.) Oj vad jag svära ut. De jag vill komma till är att de är spännande att kolla bland vänner och familj hur relationerna skapas mellan de olika föräldrarna och varför. Jag har EN kompis som väljer att gå till sin pappa först, innan sin mamma……

 6. Klara skriver:

  Forskning visar att om ett barn har ett bekymmer eller är ledsen över något så söker barnet tröst och samtal hos 1. mamma, 2. en kompis, 3. till någon annan och på fjärde plats kommer pappa. Det känns så sorgligt och något vi borde arbeta mot att förändra.

  • Emina skriver:

   Säger en hel del om den mansroll de flesta män idag rättar sig efter. Feminismen har verkligen inte gått för långt och det du hänvisar till Klara är ett av många bevis.
   Förstår inte de män som är antifeminister men som samtidigt är arga över att kvinnor vinner de flesta vårdnadstvister. Vad tror de, att rätten dömer utan att vara påverkade av rådande könsnormer?

Lämna en kommentar